selaa koulutuksia
Perustutkinto

Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot, ravintola- ja cateringalan perustutkinnon osa

järjestämispaikkakunta
Viitasaari
opiskelun ajankohta
18.3.2024 - 26.4.2024
opiskelun laajuus
10 osaamispistettä
haku alkaa
9.10.2023
haku päättyy
3.3.2024

Kuvaus

Opiskelija toimii käytännön asiakaspalvelutehtävissä palvelu- ja jakelukeittiössä. Hän vastaanottaa, valmistaa tuotteita ja tarvittaessa kuumentaa ja valmistaa osia tarjottavista aterioista, laittaa ruoan tarjolle ja jakaa ruoat asiakkaille. Jos opiskelijalla ei ole hygieniapassia, voidaan se suorittaa koulutuksen aikana.

hae koulutukseen

Lisätietoa koulutuksesta

Koulutus ei vaadi aiempaa koulutusta tai kokemusta. Koulutuksen jälkeen opiskelijalla on mahdollisuus hakeutua suorittamaan ravintola- ja cateringalan perustutkintoa.

Sisältö ja toteutus

Koulutuksen aikana suoritetaan ravintola- ja cateringalan perustutkinnon osa palvelu- ja jakelukeittiön toiminnon (10 ops).
Koulutuksessa opit:

- vastaanottamaan ruoka-aineita, ruokia ja elintarvikkeita

- kuumentamaan ja valmistamaan ruokia ja lisäkkeitä

- jakamaan ruoat tai laittamaan ruoat esille

- toimimaan asiakaspalvelussa sekä ohjaamaan asiakkaita

- siistimään ja järjestämään toimintaympäristön ja huolehtimaan astiahuollon tehtävistä

- ravitsemussuositukset

- ottamaan huomioon asiakkaiden erityisruokavaliot

- tutustut suomalaisen ruoka- ja tapakulttuurin

- arvioimaan omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenäKoulutukseen kuuluu kaksi viikkoa lähiopetusta, jolloin on lähipäiviä 4-5 viikossa sekä muuna aikoina työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Lisäksi koulutuksessa on etä- ja verkko-opiskelua. Opiskelijalla tulee olla mahdollisuus tehdä etätehtäviä tietokoneella tai kannettavalla. Työelämässä oppimisen aikana suoritetaan näyttö, jossa opiskelija osoittaa ammattitaitonsa käytännön työtehtävissä palvelu ja/tai jakelukeittiöissä. Opiskelija hankkii työssäoppimispaikan itse ennen työpaikalla tapahtuvan oppimisen alkamista. Tarvittaessa opettaja auttaa työssäoppimispaikan hankkimisessa. Työssäoppimispaikoiksi soveltuvat palvelu- ja jakelukeittiöt.

Opiskelijalle laaditaan opintojen aikana henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma HOKS. Koulutuksen loppuvaiheessa opiskelijan kanssa luodaan jatkosuunnitelma.

Lisätiedot: Sari Paananen, p. 0401735079, sari.paananen(at)poke.fi

Koulutus on maksuton. Opiskelijoilla on mahdollisuus saada Kelan opintotuki.

Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.