selaa koulutuksia
Perustutkinto

Sähköasentaja - Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto

järjestämispaikkakunta
Äänekoski
opiskelun ajankohta
24.8.2020 - 27.5.2022
opiskelun laajuus
180 osaamispistettä
haku alkaa
30.1.2020
haku päättyy
30.9.2020

Kuvaus

Syksyllä 2020 alkava sähköalan perustutkinto antaa ammatilliset perusvalmiudet ja osaamisen sähkö- ja automaatio tekniikan alalle. Koulutus toteutetaan pääosin Äänekosken Piilolantien yksikössä ja työssäoppimisena.

Suoritettava tutkinto:
Sähköalan perustutkinto, Sähköasentaja ja automaatioasentaja

Ensimmäiset valinnat ryhmään tehdään kesäkuun puoleen väliin mennessä, valinnat suoritetaan haastattelemalla.

hae koulutukseen

Lisätietoa koulutuksesta

Mikä on automaatioasentaja ?

Automaatiotekniikkaa käyttäviä laitteita löytyy kaikkialta ympäriltämme sekä
arkielämässä että työpaikoilla.

Automaatioasentajan tavanomaisia työtehtäviä ovat mm. mittaus- ja säätöpiirien asennus, huolto-, viritys- ja kunnossapito. Automaatioasentajalta vaaditaan järjestelmien ja logiikoiden ohjelmointikykyä sekä toiminnallisten kokonaisuuksien ymmärtämistä. Automaatioasentajat työskentelevät paljon asennusliikkeissä, jotka tekevät "avaimet käteen" -palveluja.

Työpaikat voivat olla teollisuudessa, jossa käytetään prosessi- ja automaatiotekniikkaa sekä liike- ja asuinrakennusten kiinteistöautomaation, hälytys- ja valvontajärjestelmien sekä antenni- ja dataverkkoasennus- ja kunnossapitotehtävissä. Automaatioasentaja myös korjaa ja huoltaa sähkökoneita ja -laitteita. Tutkinnon suorittanut voi sijoittua myös sähköasentajan töihin.

Automaatioasentajan työtehtävissä edellytetään hyviä viestintä- ja vuorovaikutustaitoja, liiketaloudellista ajattelutapaa, kielitaitoa ja tietotekniikan hallintaa.

Koulutus on tarkoitettu tekniikan alalla työskenteleville tai alalle hakeutuville, jotka haluavat kehittää osaamistaan ja ammattitaitoaan automaatiotekniikan kanssa

Meillä on tarjolla seuraavat tutkinnon osat:

● Sähkö- ja automaatioalalla toimiminen 30 osp
● Pien- ja pienoisjännitesähköasennukset 45 osp
● Kappaletavara-automaatioasennukset 45 osp
● Sähkökäyttöjen asennukset 25 osp

● Yhteiset tutkinnon osat 35 osp


Tutkintoon ja sen koko sisältöön voit tutustua tästä

Koulutus toteutetaan lähi-, etä- ja verkko-opetuksena sekä työpaikalla järjestettävänä koulutuksena. Osallistujan osaaminen kartoitetaan koulutuksen alkaessa. Kartoituksen pohjalta jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Sähköalan perustutkinto suoritetaan osallistujan itse suunnittelemilla näytöillä omalla työpaikalla tai oppilaitoksessa. Kysy myös opiskelumahdollisuutta työttömyysetuudella tai oppisopimuksella.

Koulutus on maksuton. Opiskelijoilla on mahdollisuus saada Kelan opintotuki.

24.8.2020 – 27.5.2022