Kuvaus
Syksyllä 2023 alkava sähkö- ja automaatioalan perustutkinto antaa ammatilliset perusvalmiudet ja osaamisen sähkö- ja automaatiotekniikan alalle. Koulutus toteutetaan pääosin Äänekosken Piilolantien yksikössä ja työssäoppimisena.Suoritettava tutkinto:
Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, Sähköasentaja ja automaatioasentaja
Jos olet työtön työnhakija, katso myös te-koulutusten tarjonta: koulutukset.te-palvelut.fi
Ensimmäiset valinnat ryhmään tehdään kesäkuun puoleen väliin mennessä, valinnat suoritetaan haastattelemalla.
Lisätietoa koulutuksesta
Mikä on automaatioasentaja ?
Automaatiotekniikkaa käyttäviä laitteita löytyy kaikkialta ympäriltämme sekäarkielämässä että työpaikoilla.
Automaatioasentajan tavanomaisia työtehtäviä ovat mm. mittaus- ja säätöpiirien asennus, huolto-, viritys- ja kunnossapito. Automaatioasentajalta vaaditaan järjestelmien ja logiikoiden ohjelmointikykyä sekä toiminnallisten kokonaisuuksien ymmärtämistä. Automaatioasentajat työskentelevät paljon asennusliikkeissä, jotka tekevät "avaimet käteen" -palveluja.
Työpaikat voivat olla teollisuudessa, jossa käytetään prosessi- ja automaatiotekniikkaa sekä liike- ja asuinrakennusten kiinteistöautomaation, hälytys- ja valvontajärjestelmien sekä antenni- ja dataverkkoasennus- ja kunnossapitotehtävissä. Automaatioasentaja myös korjaa ja huoltaa sähkökoneita ja -laitteita. Tutkinnon suorittanut voi sijoittua myös sähköasentajan töihin.
Automaatioasentajan työtehtävissä edellytetään hyviä viestintä- ja vuorovaikutustaitoja, liiketaloudellista ajattelutapaa, kielitaitoa ja tietotekniikan hallintaa.
Koulutus on tarkoitettu tekniikan alalla työskenteleville tai alalle hakeutuville, jotka haluavat kehittää osaamistaan ja ammattitaitoaan automaatiotekniikan kanssa
Meillä on tarjolla seuraavat tutkinnon osat:
● Sähkö- ja automaatioalalla toimiminen 30 osp
● Pien- ja pienoisjännitesähköasennukset 45 osp
● Kappaletavara-automaatioasennukset 45 osp
● Robotiikka 25 osp
● Yhteiset tutkinnon osat 35 osp
Tutkintoon ja sen koko sisältöön voit tutustua tästä
Koulutus toteutetaan lähi-, etä- ja verkko-opetuksena sekä työpaikalla järjestettävänä koulutuksena. Osallistujan osaaminen kartoitetaan koulutuksen alkaessa. Kartoituksen pohjalta jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Sähköalan perustutkinto suoritetaan osallistujan itse suunnittelemilla näytöillä omalla työpaikalla tai oppilaitoksessa. Kysy myös opiskelumahdollisuutta työttömyysetuudella tai oppisopimuksella.
Koulutus on maksuton. Opiskelijoilla on mahdollisuus saada Kelan opintotuki.
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.