selaa koulutuksia
Perustutkinto

Tuloksellinen toiminta, liiketoiminnan perustutkinnon osa

järjestämispaikkakunta
Äänekoski
opiskelun ajankohta
29.1.2020 - 23.4.2021
opiskelun laajuus
20 osaamispistettä
haku alkaa
22.5.2020
haku päättyy
20.1.2021

Kuvaus

Taloudellisten tunnuslukujen ymmärrystä tarvitaan kaikissa työtehtävissä. Koulutuksen tavoitteena on perehtyä taloudelliseen ja tulokselliseen ajatteluun ja toimintaan organisaatio-, yksikkö- ja
yksilötasolla. Lisäksi koulutuksessa käydään läpi yrityksen perustamiseen ja tuloksellisen yritystoiminnan toteuttamiseen liittyviä sisältöjä.

hae koulutukseen

Lisätietoa koulutuksesta

Koulutus on tarkoitettu työttömille työnhakijoille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille. Koulutus ei vaadi aiempaa koulutusta tai kokemusta. Koulutuksen jälkeen opiskelijalla on mahdollisuus hakeutua suorittamaan liiketoiminnan perustutkintoa.

Koulutuksen aikana suoritetaan liiketoiminnan perustutkinnon Tuloksellinen toiminta -tutkinnon osa (20 osp). Koulutukseen sisältyy lähiopetuspäiviä noin 2 päivää viikossa. Lisäksi koulutuksessa on etäopiskelua. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista on 4 viikkoa, jonka aikana suoritetaan myös näyttö. Opiskelija hankkii työssäoppimispaikan itse ennen työpaikalla tapahtuvan oppimisen alkamista. Työssäoppimispaikaksi soveltuvat työpaikat, joissa opiskelijalla on mahdollisuus päästä selvittämään toiminnan tuloksellisuutta ja siihen vaikuttavia tekijöitä. Tarvittaessa opettaja auttaa työssäoppimispaikan hankkimisessa.

Koulutuksen sisällöt:

- taloudellisen ajattelun perusteet
- liiketoiminnan perusteet
- tuloksellinen yritystoiminta
- yritystoiminnan matematiikka
- työpaikalla tapahtuva oppiminen
- yhteisiä tutkinnon osia tarvittaessa

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma HOKS.

Koulutus on maksuton. Opiskelijoilla on mahdollisuus saada Kelan opintotuki.