selaa koulutuksia
Opiskelu

Jatkuva haku Рmitä, miten, kenelle?

Toisen asteen yhteishaku päättyi maaliskuun loppupuolella, ja suosituimmiksi aloiksi nousivat sähkö- ja automaatio, ajoneuvoala, logistiikka-ala sekä metsäala. Yhteishaku onkin ennen kaikkea peruskoulun päättävien hakeutumisväylä ammatilliseen koulutukseen. Mitä tehdä, jos yhteishaku meni sivu suun? Voiko opiskelemaan hakeutua muulloin kuin yhteishaussa? Kyllä vain!

MIK√Ą IHMEEN JATKUVA HAKU?

Jatkuva haku antaa nimensäkin mukaisesti mahdollisuuden hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden. Jatkuvassa haussa voit hakea niin ammatilliseen perustutkintoon, ammattitutkintoon, erikoisammattitutkintoon kuin haluamaasi tutkinnon osaankin. Tänä päivänä opiskelumahdollisuuksia on monia ja myös meiltä löydät erilaisia vaihtoehtoja sekä täysin uuden alan opiskeluun että nykyisen osaamisen täydentämiseen. 

Jatkuvassa haussa voi hakea opiskelemaan:

✅ kaikenikäinen henkilö, joka on kiinnostunut kehittämään ammatillista osaamista

‚úÖ jo aiemmin ammatillisen tai korkea-asteen tutkinnon suorittanut

✅ työelämässä osaamista hankkinut

‚úÖ oppisopimuskoulutukseen hakeutuva

✅ ammatillisten koulutusten tai korkeakoulujen yhteishaussa paikkaa vaille jäänyt

‚úÖ ylioppilas ‚Äď v√§livuoden aikana voi oppia t√§rkeit√§ taitoja ammatillisissa opinnoissa

>> Perustutkinto, ammattitutkinto, erikoisammattitutkinto, oppisopimus… mitä eroa erilaisilla opiskelumuodoilla on? Mikä niistä sopii sinulle parhaiten? Lue lisää blogista!

Jatkuvassa haussa hakeminen tapahtuu käytännössä niin, että teet sähköisen hakemuksen sinua kiinnostavaan koulutukseen tai avoimen hakemuksen/avoimen hakemuksen oppisopimuskoulutukseen nettisivuiltamme koulutushausta. Jatkuvan haun hakijoihin otamme yhteyttä mahdollisimman pian hakulomakkeen saavuttua järjestelmäämme. Hakeminen ei sido hakijaa eikä maksa mitään. Tavoitteena on selvittää sinulle sopiva koulutus ja selvitellä toimeentulon vaihtoehtoja opintojen aikana. Joillekin aloille on haastattelun lisäksi valintakoe tai pääsy- ja soveltuvuuskoe. Jos et vielä tiedä, mikä olisi sinulle soveltuvin tutkinto, voit myös jättää avoimen hakemuksen ja autamme sinua sopivan vaihtoehdon löytämisessä. Täytä avoin hakemus osoitteessa: https://poke.fi/koulutus/avoin-hakemus.

ELINIK√ĄINEN OPPIMINEN TARJOAA MAHDOLLISUUKSIA MONEEN

Tänä päivänä opiskelu sopii ihan jokaiselle elämäntilanteesta riippumatta. Sen sijaan, että luokassa pitäisi istua päivittäin kahdeksasta neljään, opinnot toteutetaan yhä useammin lähipäivien lisäksi myös etä- ja verkko-opetuksena sekä työpaikalla järjestettävänä koulutuksena. Tämän ansiosta opiskelun mahduttaminen omaan arkeen onnistuu hyvinkin ketterästi myös esimerkiksi työn ohessa. Opinto-ohjaajat ja muut pokelaiset ovat tukenasi ja opastavat varmasti opiskeluun liittyvissä asioissa, joten yksin ei takuulla tarvitse jäädä.

>> Mitä aikuisena voi opiskella? Lue vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin täällä!

Yksi nopeimmista tavoista t√§ydent√§√§ omaa osaamistaan ovat Poken lyhytkurssit. Yksitt√§isiss√§ koulutusp√§iviss√§ tai lyhyill√§ kursseilla voit t√§ydent√§√§ osaamistasi k√§yt√§nn√∂nl√§heisesti esimerkiksi markkinointimateriaalien graafisessa suunnittelussa ja toteutuksessa, Excelin, PowerPointin ja Wordin k√§yt√∂ss√§, hygieniapassikoulutuksessa ja -testiss√§, SPR:n ensiapukurssilla, tulity√∂korttikoulutuksessa, ty√∂paikkaohjaaja- ja arvioijakoulutuksessa, ty√∂turvallisuuskorttikoulutuksessa sek√§ viittomakielen ja tukiviittomien lyhytkurssilla. Kerromme kev√§√§n aikana lis√§√§ lyhytkurssien ja tutkinnon osien opiskelusta, joten pysy kuulolla! ūüĎāūüŹľ

√ĄL√Ą UNTA N√ĄE. TEE SIIT√Ą TOTTA.

El√§m√§ on liian lyhyt hukattavaksi alalla, joka ei tunnu omalta tai ty√∂ss√§, jossa et viihdy. Siksi haluamme rohkaista sinua ‚Äď uskalla ottaa askel kohti unelmiasi ja tule kokeilemaan, l√∂ytyisik√∂ Pokelta sinulle uutta osaamista tai kokonaan uusi ura. Kyky oppia uutta s√§ilyy meill√§ l√§pi el√§m√§n ‚Äď miksi emme siis hy√∂dynt√§isi sit√§? Monipuolinen ja ajan tasalla oleva osaaminen on voimavara, joka auttaa vastaamaan jatkuvasti muuttuvan ty√∂el√§m√§n odotuksiin ja tarpeisiin. Osaamistasi t√§ydent√§m√§ll√§ pystyt my√∂s t√§ht√§√§m√§√§n uusiin haasteisiin ja kehitt√§m√§√§n omaa ty√∂nkuvaasi vaikkapa esimiesty√∂h√∂n. Panostukset osaamiseen ovat aina investointeja tulevaisuuteen, eiv√§tk√§ koulutus ja uuden oppiminen mene koskaan hukkaan. Maailman kehitys kun ei odottele ket√§√§n, vaan jokaisen kannattaa tehd√§ parhaansa pysy√§kseen kehityksen kelkassa.¬† Jatkuvan haun ansiosta opiskelun aloittaminen on mahdollista milloin tahansa – voit hakea vaikka jo t√§n√§√§n!¬†

Tervetuloa Pokelle ‚̧ԳŹ

_________________
Seuraa meitä somessa @meollaanpoke . Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Kiinnostaako opiskelijoiden kokemukset? Lue ystäväkirjoja!
Täydennä osaamistasi ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon kautta
Aikuiskoulutus voi sopia sinullekin