selaa koulutuksia
Opiskelu

Aikuiskoulutus voi sopia sinullekin

Opiskeluko vain nuorille? Ehei! Oman osaamisen täydentämiseen on tänä päivänä monia mahdollisuuksia aina täysin uuden alan opiskelusta yksittäiseen tutkinnon osaan tai oppisopimuskoulutuksesta koulutuspäivään tai lyhytkurssiin. Mitä pitää ottaa huomioon, jos haluaa opiskella aikuisena? Miksi elinikäinen oppiminen kannattaa? Lue lisää!

HYPPY TUNTEMATTOMAAN VOI PELOTTAA

Jos omista opiskeluajoista on vierähtänyt tovi, voi kynnys opiskelun uudelleen aloittamisesta tuntua jopa ylitsepääsemättömän korkealta. Kiinnostusta uuden oppimiseen löytyisi, mutta toisaalta mielessä voi kummitella ajatuksia siitä, osaako sitä enää aikuisella iällä opiskella tai miten opiskelu sopii omaan arkeen. Jollakin saattaa olla huonoja muistoja ja kokemuksia kouluajoilta tai ennakkoluuloja aikuisena opiskelua kohtaan, jonka vuoksi asia mietityttää. Haluammekin rohkaista sinua, sillä et ole yksin tunteidesi kanssa. ❤️

>> Lue lisää opintojen rahoituksesta, tuista ja etuuksista täältä!

Tänä päivänä opiskelu sopii ihan jokaiselle elämäntilanteesta riippumatta. Sen sijaan, että luokassa pitäisi istua päivittäin kahdeksasta neljään, opinnot toteutetaan yhä useammin lähipäivien lisäksi myös etä- ja verkko-opetuksena sekä työpaikalla järjestettävänä koulutuksena. Tämän ansiosta opiskelun mahduttaminen omaan arkeen onnistuu hyvinkin ketterästi myös esimerkiksi työn ohessa. Opinto-ohjaajat ja muut pokelaiset ovat tukenasi ja opastavat varmasti opiskeluun liittyvissä asioissa, joten yksin ei takuulla tarvitse jäädä.

>> Lue Janikan tarina: vaatetusalalta markkinointiviestinnän ammattilaiseksi!

AIKUISENA OPISKELU: MITÄ, MITEN JA MILLOIN?

Mitä aikuisena voi opiskella? Melkeinpä mitä tahansa! Ammatillinen opiskelu on käytännönläheistä eli siinä korostuu taitojen hankkiminen käytännössä harjoitellen. Haluatko kenties hypätä täysin uuteen ja opiskella itsellesi uuden ammatin? Onnistuu! Pokelta löydät valikoiman erilaisia perustutkintoja, kuten liiketoiminnan perustutkinto (merkonomi)sosiaali- ja terveysalan perustutkinto (lähihoitaja)ravintola- ja catering-alan perustutkinto (kokki) ja talotekniikan perustutkinto (putkiasentaja). Tutkinnon suorittaminen kestää aiemmasta opiskelu- ja työkokemuksestasi riippuen 1,5 – 3 vuotta. Lue lisää perustutkinnoista täältä!

Mikäli haluat täydentää nykyistä osaamistasi, suosittelemme lämpimästi ammatti- ja erikoisammattitutkintoihimme tutustumista. Ammattitutkinto sopii sinulle, joka olet hankkinut jo peruskoulutuksen tai työskentelet alalla. Tutkinnossa osaaminen hankitaan teoriaopintojen lisäksi käytännön työkokemuksella. Meillä voit opiskella mm. 📈  liiketoiminnan ammattitutkinnon, 🐈  eläintenhoidon ammattitutkinnon (klinikkaeläinhoitaja), 💪  yrittäjän ammattitutkinnon ja 🌷  lähiesimiestyön ammattitutkinnon.

Erikoisammattitutkinto sopii puolestaan sinulle, joka olet jo kehittänyt ammattitaitoasi ja hankkinut vankan työkokemuksen alalta. Erikoisammattitutkinnolla kehitetään alan vaativimpien työtehtävien hallintaa sekä esimiestaitoja. Meillä voit opiskella mm. 🏡  puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkinnon, 📈  liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon (henkilöstöhallinnon osaamisala) ja ⚡️  sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinnon.

>> Lue lisää ammatti- ja erikoisammattitutkinnon opiskelusta

Tuntuuko tutkinnon suorittaminen liian isolta kokonaisuudelta? Ei syytä huoleen! Tänä päivänä voit valita haluamastasi tutkinnoista myös yksittäisiä tutkinnon osia opiskeltavaksi, joten saat rakennettua juuri sellaisen kokonaisuuden kuin itse haluat.

Kiinnostaisiko sinua jokin näistä:

➕  Kirjanpito, liiketoiminnan ammattitutkinnon osa

➕  Lämmityslaitteistojen sähköasennukset, talotekniikan ammattitutkinnon osa

➕  Myynnin ja asiakaspalvelun osaaja, liiketoiminnan ammattitutkinnon osa

➕  Tuoteryhmätyöskentely, liiketoiminnan ammattitutkinnon osa

➕  Reskontran hoitaminen, liiketoiminnan ammattitutkinnon osa

➕  Perhepäivähoitajasta varhaiskasvatuksen lastenohjaajaksi, kasvatus ja ohjausalan perustutkinnon osa

➕  Pien- ja pienoisjännitesähköasennukset, sähkö- ja automaatioalan perustutkinnon osa

Kenties kaikkein ketterin ja nopein tapa täydentää omaa osaamistaan on Poken lyhytkurssit. Yksittäisissä koulutuspäivissä tai lyhyillä kursseilla voit täydentää osaamistasi käytännönläheisesti esimerkiksi markkinointimateriaalien graafisessa suunnittelussa ja toteutuksessa, Excelin, PowerPointin ja Wordin käytössä, hygieniapassikoulutuksessa ja testissä, SPR:n ensiapukurssilla, tulityökorttikoulutuksessa, työpaikkaohjaaja- ja arvioijakoulutuksessa, työturvallisuuskorttikoulutuksessa sekä viittomakielen ja tukiviittomien lyhytkurssilla. Tämän helpommaksi ja ketterämmäksi ei opiskelu voi mennä!

TUNNE RAJASI. SITTEN RIKO NE.

Tiedämme, että tutussa ja turvallisessa on helppo pysyä. Kannustamme kuitenkin rohkeasti hyppäämään uutta kohti, mikäli oman osaamisen päivittäminen tai täydentäminen kiinnostaa. Moni aikuisopiskelijamme onkin kertonut, että olisi ottanut ratkaisevan askeleen jo huomattavasti aiemmin, jos olisi etukäteen tiennyt millaista aikuisena opiskelu on. Monesti muutokset tapahtuvat vasta pakon edessä, mutta elinikäinen oppiminen on ajankohtaista meille kaikille. Elämä on liian lyhyt hukattavaksi alalla, joka ei tunnu omalta tai työssä, jossa et viihdy.

Näin opiskelijamme Laura kertoo: “aikuisena opiskelu on mielestäni paljon mukavampaa kuin nuorena. Toki koko koulu ja oppiminen ovat aikuisena vain omalla vastuulla, mutta kyllä tämä näin paljon rennommalta tuntuu. Ja ehkä motivaatiokin on aikuisena parempi kuin juuri peruskoulun päättäneellä. Kyllä aina kannattaa opiskella! Jos yhtään mietityttää oma tämän hetkinen työ ja on halua vaihtaa paikkaa tai alaa, niin ei muuta kuin opiskelemaan. Ja Pokelle tietysti!”

Nähdäänkö Pokella? Tervetuloa! ❤️

_________________________________

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Lue aiempia blogeja ja ystäväkirjoja
Aikuisena opiskelun ABC
Pokessa opiskelu – mitä, kenelle, miten?