selaa koulutuksia
Poken ystäväkirja

Ystäväkirja: Nina vaihtoi alaa kiinteistönhoitajaksi

Kymmeniä koulutuksia, satoja opiskelijoita, tuhansia tarinoita. Poken ystäväkirja on blogisarja, joka päästää eri alojen opiskelijat ääneen ja antaa lukijan kurkistaa pokelaisuuden ytimeen. Aikuisten ystäväkirjassa nostamme esiin  näkökulmaa, miksi aikuisena kannattaa täydentää omaa osaamista tai vaihtaa kokonaan alaa!

Nimi? Nina Matikainen

Mitä opiskelet POKElla? Kiinteistönhoitajaksi puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnossa.

Mikä sai sinut opiskelemaan aikuisena? Millainen opiskelu/työtausta sinulla on? Olen nuorena kouluttautunut lähihoitajaksi, ja sen alan töitä tuli tehtyä muutamia vuosia lasten ja vanhusten parissa. Sitten tuli vaihdettua ihan täysin alaa ja tein töitä puutarha- ja kasvatusliiketoiminnan parissa melkein kuusi vuotta. Työn kuvaan kuuluivat varasto-, pakkaamo- ja myymälätyöskentely, joten osaamisalue siellä oli laaja. Tuotannollisista ja taloudellisista syistä minut ensin lomautettiin ja sitten irtisanottiin. Olin tilanteessa, että piti miettiä mitä haluan elämältäni. Ajattelin käydä pokella kysymässä, olisiko minulle tarjolla mitään minulle mieleistä koulutusta, ja niin siinä sitten kävi, että sellainen löytyi ja päätin alkaa opiskelemaan.

Miksi valitsit opiskelupaikaksi nimenomaan POKEn? Asun Äänekoskella, ja täältä löytyi minulle mieluinen ala.

Millaista opiskelu on käytännössä? Millainen on esimerkiksi tyypillinen opiskelupäivä? Koulua meillä on yleensä kerran tai kaksi viikossa. Muuten olemme muut päivät työharjoittelussa. Se, että työharjoittelua on enemmän, on hyvä niin pääsee mahdollisimman paljon oppimaan käytännössä asioita ja olemaan ns. työelämässä. Itselle tämä järjestely on mieluinen. Koulupäivä alkaa yleensä yhdeksältä ja loppuu viimeistään kolmelta. Työpäivät meillä ovat kello 7-15.30.

Mikä on parasta oman alasi opiskelussa? Tiedätkö jo, millaisiin työtehtäviin haluaisit työllistyä? Jos kyllä, minne? Kiinteistöhoitajan työ on todella monipuolinen ja työtä on niin sisällä kuin ulkonakin. Itsekään en tiennyt, miten paljon eri työtehtäviä kuuluu kiinteistöhoitajille. Kun valmistun, toivoisin, että saisin Äänekosken alueelta oman alani töitä.

Millaista opiskelun yhdistäminen muuhun arkeen on ollut? Minulla on kaksi lasta, koira ja mies, joka tekee vuorotyötä, joten onhan opiskelu ollut välillä pientä soveltamista arkeen, mutta vielä ei ole tuntunut mitenkään kovin raskaalta.

Liittyykö aikuisena opiskeluun mielestäsi jonkinlaisia ennakkoluuloja tai väärinkäsityksiä? Onko opiskelu ollut sellaista kuin kuvittelit? Opiskelu on ollut kyllä mukavaa nyt aikuisiällä, vaikka aluksi ajattelin, että onkohan itsestä enää opiskelemaan. Niin vaan sitä tässä mennään ja hyvin sujuu. Koulu ei kuitenkaan kestä ajallisesti kuin 1,5 vuotta, niin sekin on plussaa.

Millaisia terveisiä lähettäisit ihmiselle, joka pohtii kannattaako aikuisena opiskella vielä lisää? Miksi tulla nimenomaan POKElle? Pokesta on minulla hyvät fiilikset. Sieltä saa apua aina tarvittaessa. Opettajat ja henkilökunta ovat mukavia, ja Pokella annetaan vaihtoehtoja ja joustetaan tarvittaessa. Jos yhtään tuntuu, että tekisi mieli kokeilla uutta alaa tai haluaa jotain muuta elämältä, niin ehdottomasti suosittelen rohkeasti kokeilemaan opiskelua. Aikuisiällä opiskelu tuntuu erilaiselta kuin nuorena ja motivaatiokin on erilainen. Suosittelen lämpimästi ja rohkeasti vaan kysymään eri aloista, jos sieltä löytyisikin pian juuri sinulle myös uusi juttu.

Kiinnostuitko?

Kiinnostaako sinua oppia kiinteistöjen elinkaareen vaikuttavia tekijöitä ja kiinteistöjen hoitoa, huoltoa ja korjausta. Perehdy kiinteistöjen hoitosopimusten mukaisiin huoltotöihin, ulkoaluetöihin sekä teknisten järjestelmien, kuten rakennus-, Lvi- ja sähköjärjestelmien säätö-, huolto-, korjaus- ja mittaustöihin. Koulutus valmistaa kiinteistöpalvelujen perustutkintoon, kiinteistönhoitajaksi. Koulutukseen on jatkuva haku – sovitaan sinulle sopiva aloitusajankohta!

Lue lisää puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnosta!

Koskaan ei ole myöhäistä oppia uutta. Olet lämpimästi tervetullut POKElle! ❤️

_______________________
Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat:

Täydennä osaamistasi ammatti- tai erikoisammattitutkinnon kautta

POKEssa opiskelu – mitä, kenelle, miten?

Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia uutta

Seuraatko meitä jo somessa? Instagramista löydät meidät @meollaanpoke