selaa koulutuksia
Perustutkinto

Talonrakentaja - Rakennusalan perustutkinto

järjestämispaikkakunta
Äänekoski
opiskelun ajankohta
26.8.2024 →
opiskelun laajuus
180 osaamispistettä
haku alkaa
13.12.2023
haku päättyy
19.5.2024

Kuvaus

Hanki ammatillinen perusosaaminen talonrakennusalan tehtäviin.
Talonrakennusalan ammattilaiset vastaavat uudisrakentamisesta, korjausrakentamisesta sekä rakennusten kunnossapidosta. Talonrakennusalan työ on vaihtelevaa. Kädenjäljet näkyvät. Rakennusalan parhaita puolia on, että oman työnsä jäljen näkee hyvin konkreettisesti.
Rakennusmies on yhä useammin moniosaaja, mutta erikoistuneita ammattilaisia tarvitaan edelleen. Rakennusmiehiltä edellytetään eri työvaiheisiin liittyvien työtehtävien hallintaa, työvälineiden käyttötaitoa ja rakennusmateriaalien tuntemusta.
Koulutuksen päättymispäivä määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan.

Rakennusalan ammattilaisten tulee osata lukea rakentamiseen liittyviä piirustuksia sekä hallita matematiikkaa ja tuntea fysiikan ilmiöitä. Joissakin tehtävissä tarvitaan myös tietotekniikan käyttötaitoa. Rakennusalan ammateissa on mahdollisuus oman ammattitaidon jatkuvaan kehittämiseen.
Työmailla tarvitaan oma-aloitteisuutta, kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja yhteistyötaitoja. Monissa tehtävissä ovat tarpeen myös hyvät vuorovaikutustaidot, palvelualttius ja kielitaito.

hae koulutukseen

Lisätietoa koulutuksesta

Rakentamisesta kiinnostuneille henkilöille. Alalla pääsee vaikuttamaan ympäristön kehittymiseen ja ihmisten hyvinvointiin.

Ammattilaisille riittää kysyntää Alalla on lähivuosina tarjolla paljon vakituisia työpaikkoja ammattilaisille, sillä tuhannet ammattiosaajat ovat jäämässä eläkkeelle.

Työ vaatii riittävän hyvää fyysistä kuntoa ja kätevyyttä

Talonrakentajan ammatillisissa opinnoissa opitaan

• lukemaan piirustuksia
• rakentamaan piirustuksien mukaisesti
• perustus- ja runkovaiheen työt
• Opit edistämään kestävää kehitystä alalla käyttämällä kestäviä ja laadukkaita materiaaleja, parantamaan rakennusten ja infrastruktuurin laatua sekä tukemaan kestävää kaupunkikehitystä.
• valinnaisina sisävalmistusvaiheen työt, ulkoverhous - ja kattotyöt, muuraustyöt, laatoitustyöt ja korjausrakentaminen

Toteutus
Opintoja toteutetaan oppilaitoksessa, oppilaitoksen työmailla, sekä verkko-opetuksena ja työpaikalla tapahtuvalla koulutuksella.

Osallistujan osaaminen kartoitetaan opintojen alkaessa ja hänelle laaditaan henkilökohtainen suunnitelma opiskeluun. Tämän pohjalta jokaiselle opiskelijalle rakennetaan henkilökohtainen oppispolku kohti tavoitteita ja tutkintoa. Tutkinto sisältää näytöt aidoissa alan työtehtävissä.

Tutkintoon ja sen koko sisältöön voit tutustua tästä

Koulutus on maksuton. Opiskelijoilla on mahdollisuus saada Kelan opintotuki.