Kuvaus
Koulutus antaa valmiuksia toimia työntekijänä erityyppisissä ravitsemisalan keittiötehtävissä.Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita ravitsemisalan työtehtävissä toimimiseen ja haluavat työllistyä alalle. Sekä henkilöille, jotka harkitsevat hakeutuvansa suorittamaan alan tutkintoa tulevaisuudessa.
Koulutuksen tavoitteena on suorittaa Ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta tutkinnon osa Ravitsemispalveluissa toimiminen.
Koulutuksen aikana opetellaan monipuolisia ruoanvalmistustehtäviä, koneiden ja laitteiden käyttöä, asiakaspalvelua ja kassatyöskentelyä. Koulutuksen aikana tutustutaan erilaisiin raaka-aineisiin ja työvälineisiin. Lisäksi koulutuksen aikana opitaan toimimaan työssä kestävän toimintatavan ja hygieniavaatimusten mukaisesti sekä noudattamaan alan sopimuksia ja säädöksiä.
Koulutuksen aikana suoritetaan hygieniapassi.
Koulutuksen jälkeen opiskelija voi työllistyä ravitsemisalan yritykseen tai opiskelija voi jatkaa opintoja perustutkinnon suorittamiseksi oppisopimuskoulutuksella alan yrityksessä.
Lisätietoa koulutuksesta
Koulutus ei vaadi aiempaa koulutusta tai kokemusta. Koulutuksen jälkeen opiskelijalla on mahdollisuus hakeutua suorittamaan ravintola- ja cateringalan perustutkintoa.
Sisältö ja toteutus
Koulutuksen aikana suoritetaan ravintola- ja cateringalan perustutkinnon osa ravitsemispalveluissa toimiminen (20 ops).
Koulutuksessa opit:
- valmistautumaan työvuoroon
- huolehtimaan toimitilat käyttökuntoon, valmistamaan tuotteita myyntiä varten sekä pitämään niistä
huolta
- palvelemaan asiakkaita, myymään tuotteita ja rekisteröimään myyntiä
- päättämään työvuoron työtehtävät
- arvioimaan omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä
Koulutukseen kuuluu lähiopetusta seitsemän viikkoa, muu aika on työpaikalla tapahtuvaa oppimista.
Lisäksi koulutuksessa on etä- ja verkko-opiskelua. Opiskelijalla tulee olla mahdollisuus tehdä
etätehtäviä tietokoneella tai kannettavalla. Työelämässä oppimisen aikana suoritetaan näyttö, jossa
opiskelija osoittaa ammattitaitonsa käytännön työtehtävissä ravitsemisalan yrityksessä. Opiskelija hankkii työssäoppimispaikan itse ennen työpaikalla tapahtuvan oppimisen alkamista. Tarvittaessa opettaja auttaa työssäoppimispaikan hankkimisessa. Työssäoppimispaikoiksi soveltuvat ravitsemisalan yritykset.
Opiskelijalle laaditaan opintojen aikana henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma HOKS. Koulutuksen loppuvaiheessa opiskelijan kanssa luodaan jatkosuunnitelma.
Koulutus on maksuton.