selaa koulutuksia
Ystäväkirja

Ystäväkirja: Luna sai visualistin unelmatyön

Kymmeniä koulutuksia, satoja opiskelijoita, tuhansia tarinoita. Poken ystäväkirja on blogisarja, joka päästää eri alojen opiskelijat ääneen ja antaa lukijan kurkistaa pokelaisuuden ytimeen. Aikuisten ystäväkirjassa nostamme esiin erityisesti ammatti- ja erikoisammattitutkintojen opiskelua sekä sitä näkökulmaa, kannattaako aikuisena täydentää omaa osaamista tai vaihtaa kokonaan alaa!

Nimi

Luna Martin, 29

Mitä opiskelit POKElla?

Opiskelin liiketoiminnan ammattitutkintoa myynnin ja markkinoinnin osaamisalalla. Opintoihini kuului mm. markkinointiviestinnän toimeksianto,  tilan ja esillepanon visuaalinen suunnittelu ja toteutus sekä liiketoiminnan tehtävissä toimiminen. Koulutus oli työvoimakoulutus.

Mikä sai sinut opiskelemaan aikuisena? Millainen opiskelu/työtausta sinulla on?

Minua kiinnosti tämä ala, ja nyt aikuisena on enemmän motivaatiota opiskella. Olen käynyt yrittäjäkurssin Suomen yrittäjäopistossa pari vuotta sitten ja opiskelin nuorena merkonomiksi Rovanimellä Lapin ammattiopistossa. Kokeilin nuorena eri vaihtoehtoja, kuten puolitoista vuotta taidelukiota ja paria muuta ammattiopistoalaa. Sitten löysin merkonomiopinnot ja ajattelin, että se on hyvä pohjakoulutus jatkoon.

Miksi valitsit opiskelupaikaksi nimenomaan POKEn?

Koulutus oli työvoimatoimiston sivuilla ainoa kiinnostava ala. Sitten hain, kävin haastattelussa ja pääsin. Koulutus alkoi lokakuussa 2020 ja se kesti vuoden.

Millaista opiskelu oli käytännössä? Millainen oli esimerkiksi tyypillinen opiskelupäivä?

Opiskelu oli aika haastavaa ja töitä piti tehdä kovasti. Opiskeluun meni runsaasti aikaa. Aiheet vaihtuivat lähes päivittäin. Päivät olivat kuuden tunnin mittaisia, joten aika vauhdikasta oli. Teimme tietokoneella Decostudy-ohjelmalla ensin suunnitelmat esimerkiksi johonkin näyteikkunaan ja sitten käytiin konkreettisesti tekemässä esillepano. Työharjoittelussa oppi käytännössä visualistin työtä hyvin. Kaksi ensimmäistä työharjoittelua olin Ekolossa, jossa sain uudistaa kaupan esillepanoa ja näyteikkunoita. Viimeisen työharjoittelun olin Jyväskylän Paviljongissa, josta sain sitten valmistuttuanikin töitä. Paviljongissa sain uudistaa pukuhuoneet eli suunnittelin kaiken ja pääsin toteuttamaankin. Olin siitä ihan liekeissä. En ole ennen tehnyt niin isoa projektia, vain kotona pientä pintaremonttia. Tykkään tehdä monenlaista, joten oli kiva päästä myös kädet savessa tekemään pukuhuoneissa remonttia.

Oli myös kiva suunnitella remonttia kestävän kehityksen näkökulmasta. Kirpputoreilta löytyi hienoja huonekaluja ja sisustustuotteita.

Mikä oli parasta oman alasi opiskelussa? Tiedätkö jo, millaisiin työtehtäviin haluaisit työllistyä? Jos kyllä, minne? *

Ryhmähenki oli parasta ja kannustavaa, ja sain kavereita. Opettajat olivat ammattilaisia ja älyttömän mukavia. Tapahtuma-ala kiinnostaa minua, koska se on vaihtelevaa. Olen nyt unelmatyössä Paviljongissa, jossa pystyn yhdistämään oman luovuuden työhön. Tulevaisuuden haaveena minulla on perustaa oma kosmetiikkamerkki ja suunnitelmat ovat jo hyvällä mallilla.

Millaista opiskelun yhdistäminen muuhun arkeen oli?

Minulla oli riittävästi aikaa opiskeluun, koska olin työttömänä . Kesällä jäi vähän rästitehtäviä, mutta otin itseäni niskasta kiinni ja sain ne syksyllä tehtyä ja valmistuin ajoissa lokakuun lopussa. Välillä tuli kiire.

Liittyykö aikuisena opiskeluun mielestäsi jonkinlaisia ennakkoluuloja tai väärinkäsityksiä? Onko opiskelu ollut sellaista kuin kuvittelit? 

Minulla ei ollut ennakkoluuloja, vaan menin avoimin mielin opiskelemaan.

Millaisia terveisiä lähettäisit ihmiselle, joka pohtii kannattaako aikuisena opiskella vielä lisää (joko kokonaan uutta alaa tai täydentää nykyistä osaamista?) Miksi tulla nimenomaan POKElle? 

Suosittelen opiskelua aikuisena, koska se on ihan erilaista kuin nuorena. On ihan erilainen asenne opiskelua kohtaan, ja asiat kiinnostavat aidosti. Aikuisena ei hae heppoisasti kouluun, vaan miettii tarkkaan, mikä kiinnostaa. Tässä iässä jo oikeasti tietääkin, mitä haluaa ja mikä kiinnostaa. Pokella on ammattitaitoiset opettajat ja kaikki asiat hoidettiin hyvin.

Luna tykkää myös rakentaa messuosastoja Paviljongissa.
Luna suunnitteli uusiksi Jyväskylän Paviljongin artistien pukuhuoneen. Kirpputorilta löytyi hienoja huonekaluja ja muita sisustustavaroita.
Artistien pukuhuone näytti ennen remonttia tältä.

 

Kiinnostuitko?

Nautitko asiakaspalvelusta ja myynnistä tai sytytkö visuaalisesta myyntityöstä, viestinnästä ja markkinoinnista? 😍  Valitse sinua parhaiten palvelevat tutkinnon osat, joista saat hyvät lähtökohdat mm. asiakaslähtöiseen myyntiin, markkinoinnin suunnitteluun ja toteuttamiseen, oman vastuualueen ja tuoteryhmän hallintaan, kaupallisen tilan ja esillepanon suunnitteluun sekä toteuttamiseen tai tapahtumamarkkinointiin. Opintojen jälkeen voit toimia myynnin ja markkinoinnin sekä visualistin tehtävissä. Koulutukseen on jatkuva haku – sovitaan sinulle sopiva aloitusajankohta!

Lue lisää liiketoiminnan ammattitutkinnosta (myynti ja markkinointi)!

Koskaan ei ole myöhäistä oppia uutta. Olet lämpimästi tervetullut POKElle! ❤️

_______________________
Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat:

Täydennä osaamistasi ammatti- tai erikoisammattitutkinnon kautta

POKEssa opiskelu – mitä, kenelle, miten?

Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia uutta

Poken ystäväkirja: Tuleva visualisti Katja

Seuraatko meitä jo somessa? Instagramista löydät meidät @meollaanpoke