selaa koulutuksia
Invest In Staff –hankkeen kuulumisia

Invest In Staff –hankkeen kuulumisia

Toteutamme toiveita Saarijärven-Viitasaaren seutukunnalla 

Saarijärven-Viitasaaren seutukunnalla on kova tahto olla tunnettu ja vetovoimainen alue. Yritykset kaipaavat osaajapulaan ja henkilöstöosaamiseen apua ja senpä vuoksi seutujohtoryhmä päätti paketoida teemat EKKO-kehittämiskokonaisuudeksi. Invest In Staff – IVS on yksi hankekokonaisuuden kolmesta hankkeesta. Siinä teemme töitä minä ja Lasse Krook! Kuten kuvasta käy ilmi, meillä on hyvin laaja-alaista osaamista (paitsi näköjään työturvallisuudesta…). 

Minna ja Lasse IVS-hanke

Tarve hankekokonaisuudelle ei perustu seutujohtoryhmän fiilikseen, vaan taustalla on Kohtaanto2017-hanke, jossa yli 1000 osallistujaa toivoivat näitä teemoja: 

  • Työnantajien ja alojen imagon nostaminen 
  • Rekrytointiosaamisen kehittäminen 
  • Yritysten ja HRD-toiminnan kehittäminen 
  • Entistä joustavammat keinot kouluttaa/hankkia osaamista työntekijöille tai tuleville työntekijöille  
  • Perehdytyksen vahvistaminen 

Invest In Staff keskittyy siis yrityksen sisällä tehtävään henkilöstön kehittämiseen. Onko työntekijällä olo, että hän on tärkeä? Onko hän sitoutunut vai miettiikö työpaikan vaihtoa tai muuttoa muualle? Onko yrityksessä jatkuva oppimisen kulttuuriMiten rakennetaan hyvää työnantajamielikuvaa? Kohdellaanko työnhakijaa kuin asiakasta? Tuhlautuuko uuden henkilön työaikaa, kun hän etsii tietoa tai ei tiedä, mitä pitäisi tehdä?  

Voimme ottaa mukaan maksimissaan 25 yritystä, eli yritysten on mahdollista saada nimellisellä korvauksella henkilöstöhallinnon osaajia käyttöönsä pariksi vuodeksi. Mitään valmista etenemiskaavaa ei ole, vaan jokaisen yrityksen kanssa tehdään räätälöity suunnitelma. Tehdään sitä, mitä tarvitaan. Ei lähdetä maalailemaan liian suurella pensselillä, vaan pureudutaan arkisiin asioihin.  

Saarijärven-Viitasaaren seutukunta kiinnostaa Keskisuomalaista ja ensimmäinen juttu tehtiin starttivaiheessa. Toinen juttu tulee Maarla Oy:stä ja SopValm Oy:stä, jotka lähtivät ensimmäisten joukossa mukaan hankkeeseenHommien edetessä aiheeseen palataan ja katsotaan, otetaanko siihen juttuun jokin yritys mukaan. Lisäksi tulen kirjoittamaan Keskisuomalaisen Stoori-blogiin havaintoja seutukunnasta ja yrityksistä, joten tulemme olemaan näkyvillä! 

Minna Liminka

Hankkeen verkkosivut 
Facebook
LinkedIn 

Juttu Keskisuomalaisen Yritykset & työelämä -osiossa 16.9.2019 

Keskisuomalaisen kirjoitus hankkeesta