Kuvaus
Haluatko syventää ja laajentaa taloushallinnon osaamistasi?Kannattavuuslaskenta ja budjetointi –tutkinnon osan opintojen aikana vahvistat osaamistasi yrityksen kannattavuus- ja kustannuslaskennassa sekä budjetoinnissa. Opit kannattavuus- ja kustannuslaskelmien sekä budjetin laatimista päätöksenteon tueksi.
Koulutuksessa suoritat yksittäisen tutkinnon osan liiketoiminnan ammattitutkinnosta.
Lisätietoa koulutuksesta
Koulutus täydentää toimistoalan osaamista ja on tarkoitettu liiketalouden alalla työskenteleville tai niille, jotka haluavat kehittää osaamistaan ja ammattitaitoaan taloushallinnon tehtävissä. Tutkinnon osa soveltuu perus- tai ammattitutkinnon täydennyskoulutukseksi.
Jatkuvan haun valintaperusteisiin voit tutustua tästä
Koulutuksessa opit:
· laatimaan kannattavuuslaskelmia
· laatimaan kustannuslaskelmia
· laatimaan budjetteja
· tuottamaan ja tulkitsemaan raportteja
Koulutuksen sisällöt:
· kannattavuuslaskelmien laatiminen, kannattavuuden tunnuslukujen laskeminen, hinnan muutosten ja kustannusten muutosten vaikutus kannattavuuteen
· kustannuspaikkakäytännöt ja niiden noudattaminen, kustannuslaskelmien laatiminen
· budjetointikäytännöt, budjetin laatiminen tai budjetin tekoon osallistuminen, budjetin ja toteutumien seuraaminen ja erojen selvittäminen, budjetoinnin kehittäminen
· kannattavuus-, kustannuslaskenta- ja budjettiseurantaraporttien tuottaminen, analysoiminen sekä niistä tiedottaminen
Koulutus sopii hyvin työn ohessa suoritettavaksi. Lähiopetusta on 6 - 7 päivää. Koulutus toteutetaan lähi-, etä- ja verkko-opetuksena sekä työpaikalla järjestettävänä koulutuksena.
Ammattitutkinnon näytöt suoritetaan työpaikalla. Tutkinnon osa on mahdollista suorittaa myös ilman koulutusta, mikäli sinulla on riittävä osaaminen.
Koulutus sopii hyvin työn ohessa suoritettavaksi. Koulutus on maksuton oppisopimuksella sekä osallistujalle että työnantajalle. Jos sinulla ei ole työpaikkaa, kysy TE-toimistosta opiskelua työttömyysetuudella.
Tutkintoon ja sen koko sisältöön voit tutustua tästä
Koulutus sopii hyvin työn ohessa suoritettavaksi. Räätälöimme lähipäivien määrän sinulle aiemman osaamisesi perusteella. Koulutus toteutetaan lähi-, etä- ja verkko-opetuksena sekä työpaikalla järjestettävänä koulutuksena.
Osallistujan osaaminen kartoitetaan koulutuksen alkaessa. Kartoituksen pohjalta jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).
Ammattitutkinnon näytöt suoritetaan työpaikalla. Mikäli sinulla ei ole koulutuksen alkaessa opintoihin soveltuvaa työpaikkaa, voimme solmia koulutussopimuksen haluamaasi työpaikkaan. Tutkinnon osa on mahdollista suorittaa myös ilman tutkintokoulutusta, mikäli sinulla on riittävä osaaminen.
Yksittäinen tutkinnon osa 100 euroa. Koko tutkinto 300 euroa. Oppisopimuksella opiskelevalle maksuton.
Tutkinnon osan suorittaminen kestää n. 6 kuukautta, koko ammattitutkinnon suorittaminen noin 1,5 vuotta. Tarkempi opintojen laajuus ja kesto määräytyvät henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan.