selaa koulutuksia
Ammattitutkinto

Tilan ja esillepanon visuaalinen suunnittelu ja toteutus, liiketoiminnan ammattitutkinnon osa, visualisti (myös verkko- ja etäopintoina)

järjestämispaikkakunta
Äänekoski
opiskelun laajuus
60 osaamispistettä
haku alkaa
18.12.2023
haku päättyy
31.12.2024

Kuvaus

Haluatko täydentää osaamistasi visualistin koulutuksella?

Tilan ja esillepanon visuaalinen suunnittelu ja toteutus –tutkinnon osan koulutuksessa opitaan tilan ja kaupallisten esillepanojen suunnittelua ja toteuttamista. Koulutus antaa sinulle valmiuksia mm. visualistin, somistajan, messu-, näyttelysuunnittelun ja toteutuksen tehtäviin erilaisissa organisaatioissa. Teemme mahdollisuuksien mukaan yhteistyötä myös eri yritysten kanssa. Koulutuksessa opit toteuttamaan houkuttelevia esillepanoja ja näyteikkunoita sekä huolehtimaan myymälän tai messutilan visuaalisesta ja myyvästä ilmeestä.
Ammattitaitoisen visualistin luovuus ja visuaalinen silmä yhdistyvät kaupalliseen ajatteluun.

Koulutuksessa suoritat yksittäisen tutkinnon osan liiketoiminnan ammattitutkinnosta. Tutkinnon osan opinnot alkavat syksyllä 2024, aikataulu tarkentuu myöhemmin.

Mahdollisuus suorittaa opintoja myös osittain etänä ja hybridinä. Kysy lisää eri mahdollisuuksista!

hae koulutukseen

Lisätietoa koulutuksesta

Mikä on liiketoiminnan ammattitutkinto?

Liiketoiminnan ammattitutkinto muodostuu kolmesta tutkinnonosasta: kaikille osaamisaloille yhteisestä pakollisesta tutkinnon osasta sekä kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Halutessasi voit suorittaa myös yksittäisen tutkinnon osan.

Myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisalan tutkinnon osia ovat:

Kaikille pakollinen tutkinnon osa

Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen

Valinnaiset tutkinnon osat 1

Markkinointiviestinnän toimeksianto

Myynnin ja asiakaspalvelun suunnittelu ja toteuttaminen

Valinnaiset tutkinnon osat 2

Tilan ja esillepanon visuaalinen suunnittelu ja toteutus

Tuoteryhmätyöskentely

Tapahtumamarkkinointi

Tai jokin muu tutkinnon osa henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan.

Koulutus täydentää kaupan alan osaamista ja on tarkoitettu liiketalouden alalla työskenteleville tai niille, jotka haluavat kehittää osaamistaan ja ammattitaitoaan markkinoinnin ja myynnin tehtävissä. Tutkinnon osa soveltuu perus- tai ammattitutkinnon täydennyskoulutukseksi.

Koulutuksessa opit:

· kaupallisen esillepanon suunnittelua ja toteuttamista
· messu- ja tapahtumasuunnittelua
· myymälä- asiakas tai messutilan suunnittelemista ja toteuttamista
· asiakasinformaation tuottamista

Tutkintoon ja sen koko sisältöön voit tutustua tästä

Koulutus sopii hyvin työn ohessa suoritettavaksi. Lähiopetusta on 1-2 päivää kuukaudessa. Koulutus toteutetaan lähi-, etä- ja verkko-opetuksena sekä työpaikalla järjestettävänä koulutuksena.

Osallistujan osaaminen kartoitetaan koulutuksen alkaessa. Kartoituksen pohjalta jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Koulutuksen aikana tulee osallistua 2-3 kontaktiopetukseen henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti. Lisäksi osaamista hankitaan aidossa työympäristössä, kuten myymälöissä tai messuilla. Mikäli sinulla ei ole opintojen alkaessa työpaikkaa, voidaan sinulle laatia koulutussopimus työpaikalla järjestettävää koulutusta varten myöhemmin opintojen edetessä.

Ammattitutkinnon näytöt suoritetaan työpaikalla. Tutkinnon osa on mahdollista suorittaa myös ilman tutkintokoulutusta, mikäli sinulla on riittävä osaaminen.

Kysy myös opiskelumahdollisuutta työttömyysetuudella tai oppisopimuksella.

Yksittäinen tutkinnon osa 100 euroa. Koko tutkinto 300 euroa. Oppisopimuksella opiskelevalle maksuton.

Osatutkinnon suorittaminen vie n 6-9 kuukautta. Koko ammattitutkinnon suorittaminen noin 1-1,5 vuotta. Tarkempi opintojen laajuus ja kesto määräytyvät henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan.