selaa koulutuksia
Perustutkinto

Digitaalinen työympäristö ja työyhteisössä toimimine

järjestämispaikkakunta
Äänekoski
opiskelun ajankohta
12.8.2024 →
opiskelun laajuus
25 osaamispistettä
haku alkaa
16.4.2024
haku päättyy
29.7.2024

Kuvaus

Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa digitaalisia taitoja ja työyhteisössä toimimisen taitoja (mm. vuorovaikutus työyhteisössä, neuvottelutaidot). Koulutuksessa opetetaan tärkeimmät ajantasaiset työvälineohjelmat, kuten taulukkolaskenta, esitysgrafiikka ja tekstinkäsittely. Näitä taitoja tarvitaan kaikissa työtehtävissä!

hae koulutukseen

Lisätietoa koulutuksesta

Koulutus ei vaadi aiempaa koulutusta tai kokemusta.Koulutus sopii hyvin henkilöille, jotka haluavat päivittää työvälineohjelmataitojaan. Koulutuksen jälkeen opiskelijalla on mahdollisuus hakeutua suorittamaan liiketoiminnan perustutkintoa.

Koulutuksen aikana suoritetaan liiketoiminnan perustutkinnon Liiketoimintaympäristössä toimiminen -tutkinnon osa (25 osp). Koulutukseen sisältyy lähiopetuspäiviä noin kaksi päivää viikossa, jotka sijoittuvat pääosin alkuviikkoon. Lisäksi koulutuksessa on etäopiskelua. Mikäli opiskelijalla on suunnitelmissa koko tutkinnon suorittaminen, hän voi jo tämän koulutuksen aikana suorittaa yhteisiä tutkinnon osia. Tällöin opetuspäiviä voi olla enemmän kuin kaksi viikossa. Työelämässä oppimista on neljä viikkoa, jonka aikana suoritetaan näyttö. Opiskelija pyrkii hankkimaan työssäoppimispaikan itse ennen työssäoppimisjakson alkamista, mutta opettaja auttaa tarvittaessa paikan hankkimisessa. Työssäoppimispaikoiksi soveltuvat erilaiset yritykset ja yhteisöt.

Koulutuksen sisällöt:
- digitaaliset taidot ja työvälineohjelmat (taulukkolaskenta, esitysgrafiikka, tekstinkäsittely)
- asiakirjaviestintä
- työyhteisötaidot
- yritysmuodot
- toiminnan kannattavuus
- työelämässä oppiminen
- yhteisiä tutkinnon osia tarvittaessa

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma HOKS.

Koulutus on maksuton. Opiskelijoilla on mahdollisuus saada Kelan opintotuki.