selaa koulutuksia
Perustutkinto

Palkanlaskenta ja kirjanpito, liiketoiminnan perustutkinnon osat

järjestämispaikkakunta
Äänekoski
opiskelun ajankohta
8.8.2024 - 17.4.2025
opiskelun laajuus
60 osaamispistettä
haku alkaa
16.4.2024
haku päättyy
24.7.2024

Kuvaus

Tule mukaan koulutukseen, jossa saat perustaidot palkanlaskennasta ja kirjanpidosta, jotka ovat lakisääteisiä yrityksen velvoitteita. Koulutus sisältää esimerkiksi tulojen ja menojen kirjaukset, rahoitustapahtumat ja tilien täsmäyttämisen, lakisääteisen palkkakirjanpidon, viranomaisilmoitukset ja vuosipalkan laskennan. Huomioithan, että kirjanpitoa ja palkanlaskentaa tehdään atk:ta hyödyntäen, joten sinulla tulee olla tietotekniikan perusteet hallussa.

hae koulutukseen

Lisätietoa koulutuksesta

Koulutus ei vaadi aiempaa koulutusta tai kokemusta kirjanpidosta tai palkanlaskennasta. Koulutuksen jälkeen opiskelijalla on mahdollisuus hakeutua suorittamaan liiketoiminnan perustutkintoa.

Koulutuksen aikana suoritetaan liiketoiminnan perustutkinnon Palkanlaskenta -tutkinnon osa sekä Kirjanpito -tutkinnon osa. Koulutukseen sisältyy lähiopetuspäiviä noin kaksi päivää viikossa, jotka pääosin ajoittuvat loppuviikkoon (to ja pe). Lisäksi koulutuksessa on etäopiskelua. Mikäli opiskelijalla on suunnitelmissa koko tutkinnon suorittaminen, hän voi jo näiden tutkinnon osien aikana suorittaa yhteisiä tutkinnon osia. Tällöin lähiopiskelupäiviä saattaa olla viikossa enemmän kuin kaksi päivää. Työelämässä oppimista on 12 viikkoa, jonka aikana suoritetaan näytöt. Opiskelija pyrkii hankkimaan työssäoppimispaikan itse ennen työelämässä oppimisen alkamista, mutta opettaja auttaa tarvittaessa paikan hankkimisessa. Työssäoppimispaikaksi soveltuvat työpaikat, joissa opiskelija pääsee tekemään palkanlaskentaa ja kirjanpitoa.

Koulutuksen sisällöt:
- yhden- ja kahdenkertainen kirjanpito
- liiketapahtumien kirjaaminen
- yritysmuodon vaikutus kirjanpitoon
- lainamuodot, lainanlyhennystaulukot
- kokonaispalkan muodostuminen
- palkasta tehtävät pidätykset
- palkanlaskennan erityistilanteet
- työelämässä oppiminen
- yhteisiä tutkinnon osia tarvittaessa

Lisätietoja:

Martti Tuoriniemi
martti.tuoriniemi@poke.fi
p 0406304558

Koulutus on maksuton. Opiskelijoilla on mahdollisuus saada Kelan opintotuki.