selaa koulutuksia
Opiskelu

Biotalouskampuksen tuhannet mahdollisuudet sinulle

Oletko sinä tulevaisuuden luonto- ja eräopas, raskaskoneosaaja tai maaseutuyrittäjä? Sykkiikö sydämesi luonnolle ja eläimille? Jos vastasit kyllä, Biotalouskampus on sinua varten!

Etsint√§kuulutamme tulevaisuuden halutuimpia osaajia maatalouden, mets√§talouden, el√§intenhoidon, biotalouden sek√§ Green Care ‚Äďosaamisen pariin. Milt√§ kuulostaisi hauska ja k√§yt√§nn√∂nl√§heinen opiskelu luonnonl√§heisten aiheiden parissa? Saarij√§rven Tarvaalassa on j√§rjestetty maatalousalan koulutusta yli 150 vuotta, vuodesta 1867 l√§htien. Biotalouskampus on pitk√§n historiansa aikana ollut aina kehityksen k√§rjess√§: t√§ll√§ hetkell√§ painopisteen√§ on erityisesti uusien ammattilaisten kouluttaminen sek√§ alan yritt√§jyys ja k√§yt√§nn√∂nl√§heinen tutkimusty√∂. Mit√§ Biotalouskampuksella voi opiskella, kenelle se sopii ja miksi kannattaa hakea opiskelemaan?¬†

Oletko sinä tulevaisuudessa luonto- ja eräopas, metsäkoneenkuljettaja tai maatalouslomittaja?

Tiesitkö, että luonnossa oleskelu ja liikkuminen lisäävät tutkitusti hyvinvointia? Ei toisaalta mikään ihme, sillä jokainen on varmasti huomannut, miten luonnossa liikkuessa stressi vähenee ja olo rentoutuu. Arki on monella meillä tänä päivänä melko kiireistä ja stressaavaakin. Jos luonnon ja/tai eläinten parissa toimiminen on sinulle luontaista, miksi et lähtisi opiskelemaan siitä ammattia itsellesi? Tutkintomme Saarijärven Tarvaalassa tarjoavat taatusti monenlaisia polkuja tulevaisuuteen.

Voisiko esimerkiksi joku näistä tutkinnoista olla sinua varten?

ūüĆĪ¬† Luonto- ja ymp√§rist√∂alan perustutkinto (Saarij√§rvi)

Rakkaudesta luontoon ja sen monimuotoisuuteen. Tämä koulutus valmistaa sinusta ympäristöalan moniosaajan, joka pääsee vaikuttamaan omalla työllään ympäristömme tulevaisuuteen ja hyvinvointiin. Olitpa sitten kiinnostunut vesialueiden kunnostamisesta tai vastuullisen ympäristöviestinnän viemisestä maailmalle, saat kattavan asiantuntijuuden kestävästä kehityksestä. Ympäristöalan asiantuntijalta eivät työt tulevaisuudessa lopu.

Käy kurkkaamassa lisää!

ūüćā¬† Luontoalan ammattitutkinto

Kohti luontoelämyksiä! Miltä kuulostaisi melontaretki jokisuistossa tai laavuvaellus Lapin luonnossa? Luontoalan ammattilaisena pääset näköalapaikalta nauttimaan mitä unohtumattomimmista kokemuksista yhdessä asiakkaiden kanssa. Koulutuksen jälkeen olet velho niin eräkokkailussa kuin luontoelämysten tuotteistamisessa.

Kohti elämysten suunnittelua ja toteutusta, tsekkaa ja hae!

ūüźĚ¬† Mehil√§istarhaaja

Kuvittele mehiläisten lempeä pörräys tai vasta valmistuneen itse tuotetun hunajan purkitus! Näitä aitoja luonnonläheisiä hetkiä on mehiläistarhaajan koulutus täynnä. Kasvata mehiläistietouttasi kattavasti aina mehiläispesien terveydestä hunajan ja vahan käsittelyyn. Vaikka koulutuksen jälkeen oletkin mehiläisten parissa pro, ei tämä ala käy tylsäksi; luonto ja pörriäiset pitävät huolen siitä, että aina löytyy uutta opittavaa.

Kurkkaa lisätietoja koulutuksesta ja hae!

ūüĆ≤ Mets√§alan perustutkinto ja ammattitutkinto

Pystymetsää ja laakeeta peltoo… Varmasti tuttu näkymä metsäalan ammattilaiselle! Nämä tutkinnot vievät sinut, jo kokeneen metsurin tai vasta-alkajan, luontoon. Metsäalan perustutkinto antaa kattavan tietämyksen metsänhoidosta aina metsän uudistamisesta puun jalostukseen. Asiantuntijuuden laajentamiseen metsäalan ammattitutkinto sopii kuin taimimultaan. Käy lukemassa lisää metsäalan perustutkinnosta ja metsäalan ammattitutkinnosta, ja hae nyt!

Lue tulevan metsäkoneenkuljettajan Pyryn ajatuksia metsäalan opiskelusta!

ūüöú¬† Maatalousalan perustutkinto: raskaskoneosaaja

Kuumana käyvät työmarkkinat kaipaavat sinua, tulevaa raskaskoneosaajaa! Tällä alalla ei ole pelkoa rattiin nukahtamisesta, sillä ala kehittyy jatkuvasti tekniikan kehittymisen mukana. Koulutuksessa opit laajasti maatalouskoneiston käytöstä, korjaamisesta ja hyödyntämisestä. Koulutus valmistaa sinusta lisäksi esimerkiksi mekaniikan, pneumatiikan ja hydrauliikan ekspertin. Tarvaalaan rakennettu oppimisympäristö takaa sen, että koneet ja tekniikat tulevat tutuiksi jo opiskeluvaiheessa vasta-alkajillekin. Täältä pääset hakemaan mukaan!

ūüĆ嬆 Maatalousalan perustutkinto: maaseutuyritt√§j√§

Miltä kuulostaisi tosielämän FarmVille? Maaseutuyrittäjänä työnkuvaasi voi kuulua esimerkiksi eläinten, pellon tai metsänhoitoa. Sinä päätät, sillä tämä koulutus antaa rahkeet monenlaiseen maanläheiseen toimintaan, ja vieläpä usein yrittäjänä! Koulutus antaa sinulle taidot työskennellä monipuolisissa työtehtävissä luonnon lähellä. Tällä alalla pääset käytännön taitojen lisäksi viestintä- ja vuorovaikutustaitojen sekä liiketaloudellisen osaaminen makuun. Käy kurkkaamassa lisää täältä, toivottavasti tavataan opintojen parissa!

ūüźģ¬† Maatalousalan ammattitutkinto: Lomittajan- sek√§ Tuotantoel√§inhoitajan osaamisala

Oletko koskaan miettinyt, minkä vaiheiden kautta maito kulkee kaupan hyllylle? Nämä koulutukset vievät sinut ruohojuuritasolle eläinten pariin. Koulutukset valmistavat sinusta eläinten asiantuntijan, jolla pysyy kavio kädessä ja traktori tiellä. Mikä parasta, saat valmiudet eläintenhoitajan ja lomittajan lisäksi toimia myös yrittäjänä alalla. Sinustako maatalouslomittaja tai tuotantoeläinhoitaja?

Lue tulevien eläintenhoitajien Veran ja Minkan ajatuksia maatalousalan opiskelusta!

Miksi tulla opiskelemaan Tarvaalaan Biotalouskampukselle?

Olitpa sitten eläinten ystävä tai luonnon rauhasta nauttiva eräilijä, Tarvaalasta löytyy jokaiselle jotakin. Tämän käytännönläheisempää koulutusta saa etsiä, ja tekemällä oppiville Biotalouskampus on oiva vaihtoehto. Se on paikka, jossa alan opiskelijat, yrittäjät, investoijat, tutkijat ja kehittäjät kohtaavat.

Työpaikkoja katoaa ja syntyy jatkuvasti. Biotalous on tämän päivän kuumaa kamaa ja koulutus alalla takaa sen, että sinua tullaan tarvitsemaan. Alalta löytyy vaihtoehtoja jo työelämässä oleville täydennyskoulutuksen hakijoille, alan vaihtajille tai uusille opiskelijoille.

Meillä Pokella varmistetaan se, että saat opinnoistasi kaiken irti. Nykypäivänä tietoa ei voi olla liikaa, ja koulutukset tarjoavat teorian ja käytännön tasapainossa monenlaista, haluttua tietoa. Tarvaalan idyllisessä miljöössä asuminen järjestyy koulun lähellä ja opinnot sujuvat yhdessä touhuten.

Lue lisää Biotalouskampuksesta ja hae nyt!

PS: √Ą√§k, menik√∂ se hakuaika jo? No ei miss√§√§n nimess√§! Muistathan, ett√§ jatkuvan haun kautta voit hakeutua opiskelemaan meille joustavasti ymp√§ri vuoden.

_________________

Tutustu kaikkiin tarjoamiimme koulutusmahdollisuuksiin Saarijärvellä!
Seuraatko meitä jo somessa? Instagramista löydät meidät @meollaanpoke