selaa koulutuksia
Ammattitutkinto

Sytykettä, virtaa ja voimaa yrittäjyyteen Pohjoisessa Keski-Suomessa yrittäjyyden opinnoilla

järjestämispaikkakunta
Kinnula
opiskelun ajankohta
1.2.2024 - 30.6.2025
opiskelun laajuus
150 osaamispistettä
haku alkaa
13.11.2023
haku päättyy
15.3.2024

Kuvaus

Paikkakunta: Kinnulan, Kivijärven, Pihtiputaan ja Viitasaaren seutu

Opiskelun ajankohta: Opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman mukaan aikavälillä 1.2.2024 – 30.6. 2025

Laajuus: Tutkinnon osa 60 osaamispistettä, koko tutkinto 150 osaamispistettä

Yrittäjyyttä suunnitteleva ja/tai yrittäjänä toimiva

Tule suunnittelemaan alkavaa yritystoimintaasi tai kehittämään ja suuntaamaan nykyistä yritystoimintaasi tämän hetken toimintaympäristön tarpeiden mukaan. Päivitä konkreettisesti liiketoimintasuunnitelmaasi ja vahvista samalla yrityksesi kilpailukykyä.

Koulutus alkaa helmikuussa 2024.

Olipa tarpeesi ja tilanteesi mikä tahansa, koulutus rakentuu yrittäjän tarpeiden näkökulmasta yrittäjyyden ja oman yritystoiminnan henkilökohtaiseksi kehittämispoluksi. Koulutuksessa saat liiketoimintasi suunnitteluun, analysointiin ja kehittämiseen vahvan ohjauksellisen tuen kouluttajalta sekä nykyaikaiset työvälineet. Koulutuksessa tapaat asiantuntijoita ja voit verkostoitua. Moni onkin kokenut verkoston ja vertaistuen merkittäväksi voimavaraksi yrittäjän arjessa. Verkossa oleva materiaali mahdollistaa opintojen omatoimiseen etenemisen ja opiskelu lomittuu sujuvasti yrittäjän arkeen.

Koulutus sisältää monipuolisesti yrittäjyyden suunnittelussa, analysoinnissa ja kehittämisessä tarvittavia hyödyllisiä sisältöjä mm. liikeidean kirkastamisesta, asiakkaiden saavuttamisesta, tilinpäätöksen tulkinnasta ja tulevaisuuden euroista.

Lisätiedot: kouluttaja Reijo Hytönen, puh. 040 910 6409

hae koulutukseen

Lisätietoa koulutuksesta

Mikä on yrittäjyyden ammattitutkinto?

Yrittäjyyden ammattitutkinnon suorittamalla yrittäjyyttä suunnitteleva tai jo yrittäjänä toimiva opiskelija voi hankkia valmiuksia toimia yrittäjänä tai kehittää yrityksensä liiketoimintaa. Tutkinnon suorittamisen aikana arvioidaan omia yrittäjäedellytyksiä sekä selvitetään toimintaympäristön kilpailutilannetta, asiakkaita, tuotteita, palveluita ja kannattavuutta.

Opiskelijat, joilla yritystoiminta on jo käynnissä, analysoivat ja kehittävät liiketoimintaansa. Yritystoimintaa suunnittelevat ja käynnistävät opiskelijat laativat liiketoimintasuunnitelman ja joko käynnistävät yritystoimintansa tai valmistelevat yritystoiminnan käynnistämisen.

Yrittäjyyttä suunnittelevat, aloittavat ja jo ammatinharjoittajana tai yrittäjinä toimivat henkilöt.

Koulutukseen sisältyy lähiopetusta vuorotellen osallistujien kotikunnissa Kinnulan, Kivijärven, Pihtiputaan ja Viitasaaren seudulla noin 1-2 päivää kuukaudessa, lähiopetukseen voit osallistua myös Teams-yhteydellä omalta koneeltasi. Opinnot voit suorittaa myös kokonaan etäopintoina verkossa. Kysy lisää verkko-opintojen käytännön toteutuksesta!

Liiketoiminnan analysointia tuetaan opintopäivien ohella yksilöohjauksella ja etätehtävistä annettavilla palautteilla. Koulutuksen aikana opiskelijoita kannustetaan myös verkostoitumaan. Käytämme koulutuksessa helppokäyttöistä Pedanet -oppimisympäristöä.

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa yrittäjyyden ammattitutkinnosta tutkinnon osa tai koko tutkinto: Yritystoiminnan suunnittelu ja käynnistäminen (yritystoimintaa aloittavat) tai Yritystoiminnan analysointi ja kehittäminen (yrittäjinä toimivat) 60 osp tai koko yrittäjyyden ammattitutkinto 150 osp opiskelijan henkilökohtaisen tarpeen mukaan.

Tutkinnon edellyttämä osaaminen osoitetaan näytössä. Suorituksesta annetaan osa- tai kokotutkintotodistus opiskelijan tavoitteen mukaisesti. Jos tekee vain yhden tutkinnon osan, opinnot voidaan myöhemmin täydentää koko tutkinnoksi tai liittää osaksi toista ammattitutkintoa. Ammattitutkinto on arvostettu sertifikaatti yrittäjyysosaamisestasi esimerkiksi kilpailutustilanteissa ja ammatillisissa verkostoissa toimiessa.

Tutkintoon ja sen koko sisältöön voit tutustua tästä

100 e/tutkinnon osa, 300 e koko tutkinto, oppisopimuksella opiskelevalle maksuton.