selaa koulutuksia
Perustutkinto

Terveys- ja hyvinvointialan digitaaliset ympäristöt verkkokoulutus, 15 osp

järjestämispaikkakunta
Jyväskylä
opiskelun ajankohta
2.2.2023 - 11.5.2023
opiskelun laajuus
15 osaamispistettä
haku alkaa
15.9.2022
haku päättyy
15.1.2023

Kuvaus

Ota haltuusi uuden teknologian menetelmät ja mahdollisuudet sote- ja hyvi-alan työssä!
Koulutus sisältää kaksi lähipäivää ja muuten opiskelu tapahtuu verkossa. Verkkokoulutuksesta saa myös tallenteet koulutuksen ajaksi.

Terveys ja hyvinvointialojen digitaaliset ympäristöt -opinnot tarjoavat mahdollisuuden oppia hyödyntämään digitaalisia ympäristöjä ja työkaluja osana ihmisen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemista. Opinnoissamme pääset tutustumaan virtuaalitodellisuuteen niin kokijan kuin myös sisällöntuottajan roolissa. Tutustumme pelimaailmaan kasvatuksen ja ohjauksen välineenä, sekä harjoittelemme terveys- ja hyvinvointialoille soveltuvien mobiilisovellusten käyttöä ja sosiaalisen median hyödyntämistä. Lisäksi tutustumme virtuaaliohjaamisen ja neuvonnan erilaisiin alustoihin.

hae koulutukseen

Lisätietoa koulutuksesta

Tutkinnon osa on mahdollisuus sosiaali- ja terveysalalla tai kasvatus- ja ohjausalalla työskenteleville ja alan opiskelijoille, jotka haluavat kehittää ja lisätä ammattiosaamistaan hyödyntäen digitaalisia menetelmiä ja uutta teknologiaa. Koulutus sopii myös työttömille työnhakijoille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille. Perustason it-taidot on suotavaa olla koulutukseen hakeutuessa. Työssä olevien on mahdollista toteuttaa opinnot oppisopimuksessa omassa työpaikassaan. Kysy oppisopimuksesta lisää POKEn hakijapalveluista.

Sosiaali- ja terveysalan, sekä kasvatus- ja ohjausalan terveysvaatimukset löytyvät mm. osoitteesta opintopolku.fi.

Tutkinnon osa on paikallisesti tarjottava valinnainen tutkinnon osa, jonka laajuus on 15 osaamispistettä. Tutkinnon osan osaaminen hankitaan terveys- ja hyvinvointialan tai kasvatus- ja ohjausalan digitaalisissa toimintaympäristöissä. Tutkinnon osan suorittamiseen liittyy verkko-opiskelua, lähipäivät,etäopiskelua ja näyttö. Koulutus on osallistujille maksutonta ja koulutuksen järjestäjän puolesta lainataan osallistujille tarvittavia välineitä, kuten virtuaalilaseja ja 360-kameroita jalustoineen.

2.2.2023 Lähipäivä: Orientaatiopäivä ja VR-maailma. Tarvittavien digitaalisten välineiden lainaaminen.
16.2.2023 Verkkokoulutus: Virtual reality & ohjaus digitaalisessa toimintaympäristössä
9.3.2023 Verkkokoulutus: "Visioita tulevasta"
23.3.2023 Verkkokoulutus: Thinglink ja 360-kuvaaminen
6.4.2023 Verkkokoulutus: Pelillisyys hyvinvoinnin edistämisessä & sosiaalisen median ammatillinen hyödyntäminen
11.5.2023 Lähipäivä: Koulutuksen päätöspäivä; palautetta opinnoista ja näyttöjen esittely. Välineiden palautus.


Lähipäivä sisältää koulutusta klo 9-15.30 ja verkkokoulutuspäivinä koulutusta on klo 9-12. Verkkokoulutuspäivien sisällöt saa myös tallenteena, mikä mahdollistaa omassa tahdissa opiskelun. Lisäksi teamsissa on konsultaatiotunnit joka toinen perjantai klo 13-15, jolloin on mahdollisuus saada tukea ja vastauksia pulmatilanteisiin. Konsultaatioihin osallistuminen on vapaaehtoista.

Lisätietoja:
Milja Forsman 040-6432747
Ulla Martinmäki 040-1292856

Koulutus on maksuton.

15 osp