selaa koulutuksia
Perustutkinto

Pelikasvattaja, 15 osp valinnainen tutkinnon osa

järjestämispaikkakunta
Äänekoski
opiskelun laajuus
15 osaamispistettä
haku alkaa
17.11.2022
haku päättyy
31.12.2023

Kuvaus

Pelikasvattaja-koulutus antaa sinulle valmiudet toimia ja ohjata digitaalisissa toimintaympäristöissä sekä ymmärryksen pelaamisesta ilmiönä ja kulttuurina.

Tutkinnon osan osaaminen hankitaan kasvatus- ja ohjausalan työelämän digitaalisissa toimintaympäristöissä.

Sisältöinä digitaalinen ohjaaminen ja digitaaliset toimintaympäristöt, pelikulttuurit ja pelikasvatus, kasvatustietoisuus pelien maailmassa, pelaaminen ja pelit sekä mediakasvatus ja työllistyminen pelaamalla.

Koulutuksen ajankohta ja paikka ilmoitetaan myöhemmin.

hae koulutukseen

Lisätietoa koulutuksesta

Koulutuksen kohderyhmänä ovat kaikki kasvatus- ja ohjausalalla toimivat tai siitä ja digitaalisesta pelaamisesta ja pelikasvatuksesta kiinnostuneet henkilöt.

Koulutus on haussa myös työvoimakoulutuksena. Työvoimakoulutukseen voivat hakea työttömät tai työttömyysuhan alaiset henkilöt TE-palveluiden nettisivujen kautta.

Tutkinnon osan suorittamiseen liittyy lähipäiviä, tehtäviä, digitaalisen kerhotoiminnan tai toimintaympäristön kehittämistä, etäopiskelua ja näyttö. Lähipäivien sisällöstä vastaa kunkin osaamisalueen opettaja.

Työpaikalla järjestettävä koulutus: Kasvatus- ja ohjausalan toimintaympäristöt ja/tai digitaaliset toimintaympäristöt.

Työssä tapahtuvaa oppimista toteutetaan opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman mukaan (HOKS). Näytön sisällöt ja laajuus sovitaan yksilöllisesti. Tutkinnon osa on mahdollista suorittaa soveltamalla pelikasvatuksen, uuden teknologian tai digitaalisen kerhotoiminnan/ohjaamisen menetelmiä omaa osaamista näyttäen.

Opinnot voi suorittaa myös oppisopimuksella, jos opiskelijalla on työsuhde kasvatus- ja ohjausalan toimipaikassa.

Näyttö:

Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa näytössä käytännön työtehtävissä kasvatus- ja ohjausalan digitaalisissa toimintaympäristöissä. Tarvittaessa näyttöä voidaan täydentää muulla arvioinnilla.

Kesto ja laajuus 15 osp

Opinnot sisältävät kuusi kontaktipäivää, Tyko -jakson (työpaikalla järjestettävä koulutus) ja näytön.
Opinnot sisältävät myös yksi - kaksi ammatillisen keskustelupiirin kontaktipäivää/viikko etäyhteydellä. Niissä opiskelijoiden on mahdollisuus jakaa vertaiskokemuksia, saada opettajilta ja kouluttajilta ohjausta ja osaamista sekä teknisissä, että sisällöllisissä asioissa. Toivottavaa olisi, että työpaikkaohjaajat osallistuisivat myös mahdollisuuksien mukaan ammatillisiin keskustelupiireihin.

Koulutus on maksuton.

15 osp