selaa koulutuksia
Ammattitutkinto

Yrittäjyyttä kohti, yritystoiminnan suunnittelu ja käynnistäminen tutkinnon osa

järjestämispaikkakunta
Äänekoski
opiskelun ajankohta
6.2.2024 - 11.6.2024
opiskelun laajuus
60 osaamispistettä
haku alkaa
9.10.2023
haku päättyy
27.1.2024

Kuvaus

Tule mukaan pohtimaan liiketoimintamahdollisuuksia ja kehittämään omaa yritysideaasi kohti yritystoimintaa. Koulutuksessa muotoilet liikeideaasi, määrittelet liiketoimintasi ratkaisuja ja laadit liiketoimintasuunnitelman, mukaan luettuna yrityksen perustamisen ja käynnistämistoimenpiteet.

Koulutus sisältää monipuolisesti yrittäjyyden suunnittelussa ja käynnistämisessä hyödyllisiä sisältöjä. Koulutus soveltuu yrittäjyydestä kiinnostuneelle ja omaa yritystoimintaa ja sen käynnistämistä suunnittelevalle henkilölle. Koulutus ei edellytä yrityksen juridista perustamista ja liiketoimintasuunnitelma voidaan laatia "kylmäharjoituksena".

Lisätiedot: kouluttaja Reijo Hytönen, p. 040 910 6409

hae koulutukseen

Lisätietoa koulutuksesta

Mikä on yrittäjyyden ammattitutkinto?

Yrittäjyyden ammattitutkinnon suorittamalla yrittäjyyttä suunnitteleva tai jo yrittäjänä toimiva opiskelija voi hankkia valmiuksia toimia yrittäjänä tai kehittää yrityksensä liiketoimintaa. Tutkinnon suorittamisen aikana arvioidaan omia yrittäjäedellytyksiä sekä selvitetään toimintaympäristön kilpailutilannetta, asiakkaita, tuotteita, palveluita ja kannattavuutta.

Opiskelijat, joilla yritystoiminta on jo käynnissä, analysoivat ja kehittävät liiketoimintaansa. Yritystoimintaa suunnittelevat ja käynnistävät opiskelijat laativat liiketoimintasuunnitelman ja joko käynnistävät yritystoimintansa tai valmistelevat yritystoiminnan käynnistämisen.

Yritystoiminnan käynnistämistä suunnittelevat tai jo muutaman vuoden ammatinharjoittajana tai yrittäjinä toimineet henkilöt. Tutkinto soveltuu myös sivutoimisille yrittäjille ja yritysneuvonnan tehtävissä aloitteleville.

Koulutukseen sisältyy lähiopetusta noin 1-2 päivää kuukaudessa. Opinnot sisältävät lähiopetuksen ja verkkokurssien lisäksi etäopiskelua etätehtävien muodossa. Jokainen opetuspäivä sisältää päivän teemaan liittyvän etätehtävän, joka vie eteenpäin liiketoiminnan suunnittelua. Liiketoiminnan suunnittelua tuetaan yksilöohjauksella ja etätehtävistä annettavilla palautteilla. Koulutuksen aikana opiskelijoita kannustetaan myös verkostoitumaan. Käytämme koulutuksessa helppokäyttöistä Pedanet -oppimisympäristöä.

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa yrittäjyyden ammattitutkinnosta tutkinnon osa yritystoiminnan suunnittelu ja käynnistäminen (60 osp). Tutkinto suoritetaan näyttötutkintona. Suorituksesta annetaan osatutkintotodistus ja se voidaan myöhemmin täydentää kokotutkinnoksi tai liittää osaksi toista ammattitutkintoa.

Tutkintoon ja sen koko sisältöön voit tutustua tästä

100 e, oppisopimuksella opiskelevalle maksuton.