Poken puhelinvaihde on toistaiseksi suljettu.

Henkilöiden suorat numerot löytyvät henkilöhausta. Voit hakea henkilöä toimipaikan, vastuualueen, tehtävän tai koulutusalan mukaan.

Äänekoskella opiskelija-asioita hoitavat:

 • opiskelijahuollon koordinaattori Kimmo Raitio
 • opinto-ohjaaja Markku Lahtinen sekä
 • opintosihteeri Maija-Liisa Jokilahti

Piilolan parturi-kampaamo

Ajanvaraukset puhelimitse koulupäivisin klo 8 – 14, puh. 040 7120 934
Tuoteostot – tavoitat meidät parhaiten kampaamosta tiistai-torstai klo 9-14.
Seuraava asiakaspalvelupäivä on to 10.10. Palveluaika silloin klo 8.15 – 15.00

Syyslomaviikko vk 42 loma

Poke järjestää yhdessä Äänekosken kaupungin ja TE-palvelujen kanssa jo toiset suositut Työtreffit 7. lokakuuta.

Työtreffien ideana on, että yritykset kertovat työvoimatarpeestaan ja että työnhakijat pääsevät kertomaan omasta osaamisestaan.

Työtreffeille on ilmoittautunut seuraavat yritykset:

 • Kiinteistönhoito Oy
 • ProAvera
 • Earthpac Oy
 • Keski-Suomen Vammaispalvelusäätiö ja
 • Staffpoint Oy.

Mukaan mahtuu vielä. Jos haluat yrityksesi mukaan, ota yhteyttä Äänekosken kaupungin valmentajaan Katja Laajalaan, p. 040 3575 090.

Tapahtuma järjestetään maanantaina 7. lokakuuta Poken Piilolan yksikössä Piilolantie 17 klo 13-16. Kahvitarjoilu.

Vime kevään Työtreffeille osallistui noin sata työnhakijaa ja vajaa kymmenen yritystä.

Työnhakijat voivat ilmoittautua tilaisuuteen 3.10. mennessä osoitteessa www.aanekoski.fi/tyotreffit.

Poke mukana tapahtumassa esittelemässä virtuaalitodellisuutta

Poke on mukana Keski-Suomen sairaanhoitopiirin (KSSHP) ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun kanssa kansainvälisellä terveydenhuollon simulaatioviikolla 16.-20.9. Viikolla juhlistetaan ammattilaisia, jotka käyttävät simulaatiota opetus- ja oppimisvälineenä. Simulaatioviikolla kiinnitetään myös kansallisesti huomiota siihen, kuinka terveydenhuollon simulaatiot lisäävät potilasturvallisuutta. Simulaatiota käyttämällä kehitetään terveydenhuollon palveluiden turvallisuutta, tehokkuutta ja laatua joka päivä.

Kansainvälisen simulaatioviikon aikana Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto POKE tarjoaa sairaalan kuntoutus- ja lastenosastojen potilaille ja henkilökunnalle mahdollisuuden kokeilla virtuaalilaseja. Osastojen henkilökunta ja Poken opettajat ovat yhteistyössä valinneet erilaisia kuvamateriaaleja ja pelivideoita, jotka aktivoivat liikkumaan. Materiaalit vievät virtuaalimatkalle muinaiseen maailmaan dinosauruksia tapaamaan tai savannille villieläimiä katsomaan.

Kokeilujen tarkoituksena on lisätä henkilökunnan tietoisuutta siitä, kuinka virtuaalitodellisuuden avulla potilaiden huomiota voidaan jännittävässä ja pelottavassakin hoitotilanteessa ohjata toisaalle sekä toisaalta tarjota sairaalassa oleville potilaille ja omaisille mielenkiintoista ohjelmaa hoidon oheen. Viikon aikana toteutetaan terveydenhuollon ammattilaisten ja oppilaitosten opettajien ja opiskelijoiden voimin erilaisia näytösluontoisia simulaatioharjoituksia. Simulaatioiden jälkeen kiinnostuneilla on mahdollisuus tutustua simulaatioissa käytettyihin välineisiin ja laitteisiin sekä kysyä lisää simulaatiotilanteista.

Poken pisteen löytää 16.-20.9. Keski-Suomen keskussairaalan pääaulasta klo 11-14 välisenä aikana.

Vaikuta! -teemapäivä keräsi Poken kasvatus- ja ohjausalan opiskelijat pohtimaan vaikuttamisen mahdollisuuksia

Poken kolmannen vuoden kasvatus- ja ohjausalan opiskelijat järjestivät Poken Opinahjon toimipisteessä Vaikuta! -teemapäivän 11.9. Päivän tarkoituksena oli innostaa ja kannustaa nuoria vaikuttamaan sekä toisaalta kerätä nuorten ajatuksia päätöksen teon tueksi. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Nuori Suomi ry:n kanssa.

– Nuori Suomi ry otti yhteyttä ja kysyi, haluaisimmeko järjestää tapahtuman Opinahjossa. Vaikuta! -teemapäiviä järjestetään tänä vuonna myös muissa oppilaitoksissa, kertoo tapahtuman projektipäällikkö Oskari Väisänen.

Tapahtumassa nuoret kiersivät koulun alueelle ripoteltuja rasteja ja tekivät ryhmässä vaikuttamiseen liittyviä tehtäviä. Tehtävistä saatavia muutosehdotuksia lähdetään viemään myös eteenpäin.

– Tapahtuman tarkoituksena on lisätä nuorten tietoisuutta vaikuttamisen mahdollisuuksista. Asioita viedään eteenpäin ensin opiskelijakuntaan ja koulun johdolle ja lopulta mahdollisesti kunnanvaltuustoon asti, Väisänen kertoo.

Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Nuori Suomi ry:n kanssa. Mukana tapahtumassa oli Äänekosken kaupungin edustajana Äänekosken kaupunginvaltuuston 3. varapuheenjohtaja Tommi Lunttila.

Nuoret keskustelivat Tommi Lunttilan kanssa mahdollisuuksistaan vaikuttaa kunnan asioihin

Nuoret järjestävät Vaikuta!-teemapäivän Pokella

Vaikuta!- teemapäivä järjestetään keskiviikkona 11. syyskuuta Poken Opinahjon toimipisteessä. Päivän järjestävät kolmannen vuosikurssin nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen perustutkinnon opiskelijat ja se on tarkoitettu kasvatus- ja ohjausalan opiskelijoille. Päivän toteutukseen osallistuu myös muita paikallisia tahoja ja se järjestetään yhteistyössä Nuorten Suomi ry:n kanssa.

Vaikuta!- teemapäivä on nuorten kanssa lukuvuoden 2017-2018 aikana kehitetty konsepti, jonka tarkoituksena on innostaa ja kannustaa nuoria vaikuttamaan sekä toisaalta kerätä nuorten ajatuksia päätöksen teon tueksi. Se on myös oiva menetelmä demokratiakasvatukseen ja osallisuuden vahvistamiseen. 

Päivä toteutetaan pelillisin menetelmin seppo.io oppimisalustalla. Yhteisen aloituksen jälkeen ryhmät kiertävät vapaassa järjestyksessä työpajoja sekä tekevät ns. yleistehtäviä.  

Nuoret ovat kutsuneet päivään mukaan Äänekosken kaupunginvaltuuston 3. varapuheenjohtajan Tommi Lunttilan.

Päivän ohjelma: 

Klo 9.30 Siirtyminen saliin ja yhteinen aloitus, ohjeistus pelaamiseen ja ryhmiin jakautuminen. 

Klo 10.00 Opiskelijat aloittavat pelin pelaamisen. 

Klo 11.30 Ruokailu. 

Klo 12.15 Saapuminen takaisin saliin, loppupuheenvuorot, tulosten julkistaminen, palkintojen jakaminen ja palautteen kerääminen. 

Klo 13.00 Vaikuta-teemapäivä päättyy.  

Oheisen videon kautta saa hyvän käsityksen pelin ideasta. Nuorten Suomi Youtube-kanava: https://www.youtube.com/watch?v=rEkHu7tq5Ww&t=3s 

Lisätietoja antavat Poken kasvatus- ja ohjausalan opiskelijat:

Oskari Väisänen: puh. +358 45 6940030, sposti 171007@edu.poke.fi

Janne Pylväinen: puh. +358 45 1383885, sposti 171021@edu.poke.fi

Eero Pitkänen: puh +358 44 5550881, sposti 171020@edu.poke.fi

Saarijärvellä Tarvaalassa

 • Maa- ja metsätalousalat

Uuraistentie 240, 43130 Tarvaala

Kotiväenilta on torstaina 10.10.2019. Kahvitarjoilu Ruokala Tähkässä klo 17.30. Yhteinen tilaisuus klo 18 alkaen päärakennuksen luokassa 12.

Äänekoskella Piilolassa

 • Tekniikan alat
  Autoala
  Kone- ja tuotantotekniikka
  Prosessiteollisuus
  Rakennusala
  Sähkö- ja automaatioala
  Talotekniikka
  Tieto- ja viestintätekniikka
  Tieto- ja tietoliikennetekniikka
 • Palvelualat
  Hiusala
  Logistiikka-ala
  Ravintola- ja catering-ala

Äänekoski, Piilolantie 17

Vanhempainilta on tiistaina 24.9.2019. Tilaisuus aloitetaan kahvitarjoilulla klo 17.00 ja klo 17.30 alkaen Piilolan auditoriossa henkilökunta kertoo oppilaitoksesta ja opiskelusta sekä keskustelee huoltajien kanssa heitä kiinnostavista aiheista.

Äänekoskella Opinahjossa

 • Kaupan ja hallinnon ala
 • Terveys- ja hyvinvointiala
  Sosiaali- ja terveysala
  Kasvatus- ja ohjausala
 • VALMA-koulutus

Äänekoski, Opinahjontie 1

Vanhempainilta on keskiviikkona 25.9.2019. Tilaisuus alkaa klo 17.00 kahvitarjoilulla Opinahjon kahviossa ja jatkuu n. klo 17.30 toisen kerroksen auditoriossa.

 • koulutusjohtaja Riitta Salmijärvi-Korhonen, ryhmänohjaajat, henkilöstö
 • henkilöstön ja Opinahjon yksikön toiminnan esittely
 • opintojen, opiskelun ja opiskelun tuen esittely
 • keskustelua
 • mahdollisuus henkilökohtaiseen keskusteluun ryhmänohjaajan kanssa

Tervetuloa tutustumaan Opinahjoon!

Viitasaarella

 • Tekniikka ja liikenne
 • Ravintola- ja catering-ala
 • Sosiaali- ja terveysala

Viitas​aari, Teollisuustie 12

Vanhempainilta on torstaina 26.9.2019. Aluksi kokoonnutaan kahville Sakki-rakennuksen aulaan klo 17.30 ja klo 18.00 alkaen oppilaitoksen henkilökunta kertoo oppilaitoksesta ja opiskeluun liittyvistä asioista sekä keskustelee huoltaien kanssa heitä kiinnostavista aiheista.

Kysymyksiä voi lähettää ennakkoon osoitteella: viitasaari(at)poke.fi.

Pokelta valmistunut Antti Rossi sijoittui kahdeksanneksi WorldSkills-kilpailuissa Venäjällä

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistosta kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnosta valmistunut Antti Rossi, 22, sijoittui omassa sarjassaan kahdeksanneksi WorldSkills-kilpailuissa Kazanissa Venäjällä. Kilpailut pidettiin 22.-27. elokuuta. Suolahtelaisen Rossin kilpalajina oli tehdaskunnossapito.

Rossi yllättyi myönteisesti siitä, miten hyvin hän onnistui kisoissa. Hänellä oli tiedossa, että monessa maassa harjoitellaan jopa kolme vuotta kisoja varten. Rossi itse harjoitteli viime talven.

 • Päätin valmennuksen alkaessa, että olen tyytyväinen, mikäli en ole kisoissa viimeisellä sijalla. Yllätyin kuitenkin positiivisesti, siitä miten hyvin onnistuin haastamaan muut kilpailijat verrattain vähäisellä valmentautumisella.

Antti Rossi on tyytyväinen kahdeksanteen sijaan. Yhteensä hänen lajissaan oli kilpailijoita 12.

 • Olen erittäin tyytyväinen suoritukseeni. Erityiskiitos kuuluu kuitenkin yhteistyökumppaneilleni sekä ennen kaikkea Pokelle, sillä siellä aikoinaan löysin omat vahvuuteni ammattiosaamisessa. Entinen opettajani Rainer Takala oli niin sanotusti ”kaiken pahan alku ja juuri” suostutellessaan minut Taitaja SM -kilpailuihin vuonna 2015.

Rossi on voittanut SkillsFinlandin Taitaja SM-kilpailuissa hopeaa ja kultaa, minkä seurauksena hänet pyydettiin MM-joukkueeseen.

Matka oli hieno kokemus, ja Rossi oli yllättynyt siitä, kuinka suuri tapahtuma WorldSkills-kisat olivat.

 • Kisamatka sujui kokonaisuudessaan hyvin. Paikallinen ruoka oli kokeilemisen arvoinen kokemus ja ihmiset poikkeuksellisen ystävällisiä. Yllätyin suuresti myös siitä, miten paljon rahaa kilpailujen järjestämiseen oli käytetty. WorldSkills-kilpailut ovat maailmalla selvästi suuremmassa suosiossa mitä meillä täällä Suomessa, hän sanoo.

Nyt Antti Rossi on palannut arkeen ja Kuopioon jatkamaan Savonia-ammattikorkeakoulussa  konetekniikan insinööriopintojaan.

Rossi valmistui Pokelta keväällä 2016 koneasentajaksi. Antin eksperttinä WordlSkills-hankkeessa toimi Koulutuskeskus Salpauksen lehtori Tommi Backman. Backman on kokenut WordlSkills-ekspertti.

Ensimmäinen
Poken opiskelija

Rossi on ensimmäinen Poken opiskelija, joka on ollut WorldSkills-joukkueeseen. Koulutusjohtaja Hannu Pönkä pitää Rossin osallistumista tärkeänä asiana Pokelle sekä kone- ja tuotantotekniikan alalle. Keski-Suomesta ei ole viime vuosina juuri osallistuttu tehdaskunnossapidon alalta WorldSkills-kilpailuihin.

-Kilpailussa ja taidoissa on kyse ammatin arvostamisesta. Se on meille ykkösasia, koska meillä opitaan tekemällä. Korostamme opiskelijoillemme, että ole ylpeä ammattitaidostasi. Tällaiseen kilpailuun pääseminen on hienoa Antille ja hänen alalleen. Kannustamme opiskelijoitamme osallistumaan Taitaja-kilpailuihin, ja SM-kilpailuissa meidän opiskelijat ovatkin saaneet usein palkintoja, sanoo Pönkä.

Poke ja Savonia lähettivät yhdessä Rossin matkaan ja maksoivat osallistumiskulut puoliksi. Sponsoreina ovat lisäksi Sievi, Wurth sekä Quant Finland . Rossi työskentelee opiskelujensa ohella viikonloppuisin ja loma-aikoina Suolahdessa MetsäWoodin Vaneritehtaalla, jossa Quant Finland Oy vastaa tehdaskunnossapidosta.

WorldSkills-kilpailu on joka toinen vuosi järjestettävä nuorten kansainvälinen ammattitaitokilpailu. Kilpailussa ratkotaan maailmanmestaruudet noin 50 lajissa, jotka edustavat ammatillisen koulutuksen aloja. WorldSkills Kazan 2019 on järjestyksessään 45. WorldSkills-kilpailu, joka järjestetään 22.–27. elokuuta 2019 Kazanissa, Venäjällä. Suomen joukkueen kilpailuun lähettää Skills Finland.

Lisätietoja: koulutusjohtaja Hannu Pönkä, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, p. 0400 549 288

opiskelija Antti Rossi, p. 040 410 0515

ekspertti, lehtori Tommi Backman, Koulutuskeskus Salpaus, p. 044 708 1338

Antti Rossi (vas.) ja ekspertti Tommi Backman Kazanissa.

 

Antto Rossi sijoittui WorldSkills-kilpailuissa kahdeksanneksi tehdaskunnossapidossa.