Lehtori, YAMK Marko Lahti on nimitetty Poken tekniikan, tietojenkäsittelyn ja tietoliikenteen sekä palvelualojen koulutusjohtajaksi 1. helmikuuta alkaen.

Lahti on työskennellyt puutekniikan lehtorina Pokella vuodesta 2007. Hän on lisäksi toiminut kehittämishankkeissa projektipäällikkönä.

Uusi koulutusjohtaja valittiin, koska pitkäaikainen tekniikan ja palvelualojen koulutusjohtaja Hannu Pönkä jää eläkkeelle.

Lisätietoja: koulutusjohtaja Marko Lahti, p. 040 564 0940

Poke järjestää eläintenhoidon Taitaja 2023 -semifinaalitapahtuman Saarijärven Tarvaalan Biotalouskampuksella torstaina 2. helmikuuta. Kilpailuun osallistuu 13 alan opiskelijaa eri puolilta Suomea.

Semifinaali rakentuu kolmesta tehtävästä:

 • tuotantoeläintehtävä,
 • traktoritehtävä ja
 • pieneläintehtävä.

Arvioinnin pohjana käytetään maatalousalan perustutkinnon Eläintenhoitamisen ja hyvinvoinnista huolehtimisen tutkinnon osaa. Osaamisvaatimukset perustuvat tutkinnon perusteiden kiitettävään tasoon.

Kilpailupisteillä tuomareina toimivat Poken edustaja sekä kaksi työelämän edustajaa. Poken kolme opiskelijaa kilpailevat YSAO:lla eli Ylä-Savon ammattiopistolla torstaina 2.2.

Pokelta Taitaja-yhteyshenkilönä ja lajivastaavana toimii lehtori Sari Turvanen.

Finaalitapahtuma järjestetään toukokuussa Omnialla Espoossa. Taitaja-tapahtumia organisoi SkillsFinland.

Lue lisää Taitaja2023-semifinaaleista Taitaja2023-sivuilta.

Taitaja logo Espoo2023

Kevään yhteishaku ammatilliseen koulutukseen alkoi 21. helmikuuta ja päättyy 21. maaliskuuta. Pokella on yhteishaussa 16 perustutkintoa sekä TUVA-koulutus eli tutkintokoulutukseen valmentava koulutus. Opiskelupaikkoja on Äänekoskella Opinahjossa ja Piilolassa, Laukaassa, Saarijärvellä ja Viitasaarella. Haku tehdään opintopolku.fi -palvelussa.

Tänä vuonna Poke laajentaa tarjontaansa Saarijärven Tarvaalassa, jossa alkaa uutena alana hyötyajoneuvomekaanikon koulutus. Koulutuksessa suoritetaan ajoneuvoalan perustutkinto, ja se vahvistaa raskaskoneosaajien koulutusta seudulla. Ajoneuvoalan koulutusta on edelleen Äänekosken Piilolassa, josta valmistuu ajoneuvomekaanikkoja. Lisäksi Äänekosken Piilolassa lisätään aloituspaikkoja parturi-kampaajille hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnossa.

Nuorille, jotka tarvitsevat lisäaikaa oman alan miettimiseen sekä tukea opiskeluvalmiuksien ja arjen taitojen vahvistamiseen järjestetään TUVA-ryhmät Äänekoskella ja Viitasaarella. Pokella on viime vuosina lisätty resursseja myös opiskelijoiden ohjaukseen. Se on näkynyt edelleen valtakunnallisissa opiskelijapalautteissa, jotka ovat olleet hyviä.

-Hienoa, että olemme voineet palata normaaliin toimintaan korona-ajan jälkeen. Syksyllä ja nyt talvella on pystytty toteuttamaan normaalisti avoimet ovet kaikissa yksiköissämme eri paikkakunnilla. Lisäksi yläkoululaisten TET-jaksot Pokella toimivat kuten ennenkin, sanoo opinto-ohjaaja Maarit Ikonen.

Yhteishaku on peruskoulun päättävien hakeutumisväylä ammatilliseen koulutukseen. Lisäksi jatkuva haku antaa mahdollisuuden hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden. Perustutkintojen lisäksi jatkuvan haun kautta haetaan ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin. Muita väyliä hakea opiskelemaan ovat oppisopimus ja työvoimakoulutus, johon haetaan TE-palvelujen kautta.

-Yhteishaussa meille tulee noin puolet tutkintojen suorittajista. Loput hakeutuvat jatkuvan haun kautta perus- ja muihin tutkintoihin, sanoo Maarit Ikonen.

Viime vuonna Pokelle haki yhteishaussa 595, joista ensisijaisia hakijoita oli 314.

 

Joko olet valinnut oman alasi? Lue lisää, yhteishausta, perustutkinnoista ja lataa hakijan opas!

Kurkkaa myös Venlan opiskelupäivään!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Ysiluokka lopuillaan ja tulevaisuus mietityttää? 5 syytä miksi hakea opiskelemaan juuri POKElle!

Huomio ysiluokkalainen, tämä blogi on sinulle! ❤️

Lisätietoja: opinto-ohjaaja Maarit Ikonen, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, p. 040 0646 718

Poke järjestää asiakaspalvelun ja myynnin Taitaja 2023 -semifinaalitapahtuman Äänekosken Citymarketissa keskiviikkona 1. helmikuuta kello 10-15. Kilpailuun osallistuu kymmenen alan opiskelijaa eri puolilta Suomea. Liiketoiminnan perustutkinnon opiskelijat ovat voittaneet oman alueensa alkukarsinnat ja kilpailevat nyt finaalipaikasta.

Asiakaspalvelun ja myynnin semifinaali pidetään aidossa kaupan ympäristössä Citymarketissa. Kilpailijat rakentavat myyntiesittelypisteen, jonka jälkeen he esittelevät tuotteita ja myyvät niitä oikeille asiakkaille sekä mysteerishoppaajille. Tuomarit arvioivat suoritusta. Pokelta tuomareina ovat liiketoiminnan opettajat Hanna Martikainen ja Kirsti Piilonen. Kilpailussa ei ole mukana Poken opiskelijoita.

-Järjestämme ensimmäistä kertaa Äänekoskella näitä semifinaaleja. Hienoa, että meitä pyydettiin järjestämään tapahtuma. Järjestäminen ja siihen osallistuminen antavat hyvää kokemusta opettajille ja kaupan ja hallinnon alan opiskelijoille, sanoo lehtori Martti Tuoriniemi.

Tervetuloa seuraamaan jännittävää päivää!

Semifinaalit järjestetään seitsemällä paikkakunnalla Suomessa. Finaalitapahtuma järjestetään toukokuussa Espoossa. Taitaja-tapahtumia organisoi SkillsFinland.

Lisätietoa Taitaja-tapahtumasta: https://www.skillsfinland.fi/taitaja-tapahtuma

Lisätietoja: lehtori, Martti Tuoriniemi, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, p. 040 630 4558

 

Kohtaamisia kesätyötreffit 2023- messuilla pääset tapaamaan työnantajia ja kuulemaan parhaimmat vinkit työnhakuun!

Milloin: Perjantaina 27.1.2023 klo 11-14
Kenelle: 14-29-vuotiaille
Missä: Sydän-Laukaan koulun sali, Saralinnantie 3, 41340 Laukaa

 • Tapahtumassa mukana yrityksistä: Rekka Group Oy, Lidl Suomi Ky, Tannerservice Oy, Attendo Oy, Millog Oy, LH Lift Oy, Laukaan kunta (leiriohjaus ja puistotyöt),  Eezy Henkilöstöpalvelut ja S-Market Laukaa. Lista päivittyy edelleen!
 • Yritysneuvontaa tarjoavat Keski-Suomen yritysidea ja 4H Suomi Bisnes  Lab.
 • Vapaaehtoistyöstä meijän kaveri- ja digikaveri toiminnan tiimoilta kertomassa omalla pistellään Meijän Mieli- hanke.
 • Paikalla myös: Ohjaamo Laukaa, Laukaan etsivä nuorisotyö ja Laukaan työllisyyspalvelut.
 • Tapahtumassa myös CV-valokuvausta halukkaille!

Tervetuloa mukaan!

Tapahtumaa järjestämässä: Laukaan kunta (Ohjaamo + elinkeinopalvelut) ja 4H Laukaan porukka.

Oppikokki ja myymälä ovat avautuneet

 • Oppikokki ja myymälä on suljettu maanantain ja tiistain 6.-7.2. ja ne ovat avoinna keskiviikosta perjantaihin 8.-10.2.
 • Ravintola ja myymälä avoinna 10.2. saakka
 • Oppikokin lounas on tarjolla noutopöydästä
 • Lounaan hinta on 10,50 €, sisältää leivät, juomat ja salaatin sekä kahvin tai teen
 • 24.1.-3.2. tarjolla olevan päivän annoksen hinta 11.50 €
 • Ravintola Oppikokki on avoinna klo 11-13
 • Myymälä Kokinpuoti avoinna klo 12.30-13.45

Ruokalista ja yhteystiedot täällä:

Ruokalista

Oppikokki ravintola