Tervetuloa kahville Myymälä Kokinpuotiin!

Kokinpuoti on avoinna koko viikon maanantaista 11.12. perjantaihin 15.12.

Kokinpuodin kahvila palvelee klo 10.00-13.30.
Myytävänä opiskelijoiden valmistamia suolaisia ja makeita herkkuja!

Opetusravintola Oppikokki

Oppikokki on avoinna maanantaista torstaihin 11.12.-14.12. Perjantaina 15.12. Oppikokki on suljettu.

Katso Oppikokin ruokalista täältä.

Oppikokin jouluateria on tarjolla keskiviikkona ja torstaina 13.-14.12. klo 11-13 hintaan 35€/henkilö.
Tervetuloa herkuttelemaan!

Metsä Groupin ja Poken oppilaitosyhteistyö auttaa opiskelijoita työllistymään sekä lisää alueen elinvoimaa. Toiminta käynnistyy Ääneseudulla vuonna 2024.

Metsä Group on Keski- Suomessa merkittävä toimija ja se valmistaa alueella niin kartonkia, sellua kuin puutuotteitakin.

”Olemme kehittämässä oppilaitosyhteistyötä Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston kanssa koko Metsä Groupina, ja yhteisenä tahtotilana on tulevaisuuden osaajien turvaaminen sekä harjoittelupaikkojen tarjoaminen myös alueen alaikäisille opiskelijoille”, sanoo Metsä Groupin henkilöstöpäällikkö Lasse Brandt.

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston Poken koulutusjohtajan Marko Lahden mukaan hyvä ja pitkäjänteinen yhteistyö Metsä Groupin kanssa auttaa opiskelijoita työllistymään sekä lisää koko alueen elin- ja vetovoimaa.

”On hienoa, että alaikäisetkin opiskelijat pääsevät opintojensa aikana tutustumaan työhön Metsä Groupin yksiköissä, sillä tämä mahdollistaa työssäoppimisen aikaisemmassa vaiheessa opintoja, monipuolisemman perehdytyksen sekä paremmat työn tekemisen edellytykset myös tulevaisuudessa”, sanoo Lahti.

Metsä Group ja Poke ovat luoneet yhdessä suunnitelmallisen metsäpolun, jossa sitoutetaan opiskelijat opiskelun aikana työharjoitteluun ja jonka toivottu lopputulos olisi työllistyminen valmistumisen jälkeen.

Monet eri alojen opiskelijat voivat metsäpolun ansiosta hakeutua opiskeluaikana Metsä Groupin eri yksiköihin harjoittelemaan ja oppimaan työssä. Pääosin työtehtävät koskevat prosessiteollisuuden perustutkinnon opiskelijoita, mutta myös sähkö- ja automaatioalan sekä kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon ja mahdollisesti muidenkin tutkintoalojen opiskelijoilla on mahdollisuus hakeutua harjoitteluun.

”Metsäpolku palvelee myös Metsä Groupia, sillä näin pääsemme sitouttamaan opiskelijat työelämään jo aikaisemmassa vaiheessa”, Lahti toteaa.

Lisätietoja:
Metsä Group, henkilöstöpäällikkö Lasse Brandt, p. 040 350 6742
Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, koulutusjohtaja Marko Lahti, p. 040 564 0940.

Poken Äänekosken toimipisteissä vietetään jälleen avoimia ovia ja valtakunnallista Teknologiatiistai-tapahtumaa tiistaina 21. marraskuuta klo 9-14. Kaikki alat esittäytyvät Piilolan ja Opinahjon kampuksilla. Lisäksi Piilolassa toimintaansa esittelevät monet Poken yhteistyöyritykset Teknologiatiistain hengessä, ja Opinahjossa esittäytyvät kaupan alan yritykset.

Teknologiatiistain idea on, että ammatilliset oppilaitokset ja teknologiayritykset tekevät yhdessä kone- ja tuotantotekniikan ammatillista koulutusta ja muuta teknologia-alaa tutuksi nuorille. Piilolassa mukana mm. Aurajoki, Valtra, OnSteel ja Ka-Mu.

Päivän aikana Piilolassa ja Opinahjossa vierailee yli 800 yhdeksäsluokkalaista valvojiensa kanssa ympäri pohjoista Keski-Suomea.

-Avoimet ovet ovat meille tärkeä päivä, jossa nuoret pääsevät tutustumaan ammatillisen koulutuksen toimintaan ja tiloihin, sanoo Poken opinto-ohjaaja Maarit Ikonen.

Piilolan kampuksella, Piilolantie 17, osaamistaan esittelevät tekniikan, liikenteen, logistiikan, ravintola ja catering-alan sekä hiusalan opiskelijat ja opettajat. Esittelemme myös uusimpia digitaalisia oppimisympäristöjämme.

Opinahjossa, Opinahjontie 1, esittäytyvät sosiaali- ja terveysala, kaupan ja hallinnon ala, Viitasaaren eri alat sekä Saarijärven Tarvaalan maatalous-, metsä-, raskaskone- ja ympäristöala.

Opinahjossa toimintaansa esittelevät lisäksi mm. K-Supermarket Suosikki, K-Citymarket, S-market, Lidl, Keskport Niskanen ja Halpa-Halli.

Lisätietoja: opinto-ohjaaja Maarit Ikonen, p. 040 064 6718

Taitaja9 -paikalliskilpailut järjestettiin Pokella Äänekoskella Piilolassa ja Viitasaaren yksikössä torstaina 9.11.2023. Kilpailuissa kilpailivat alueen 7.-9.-luokkalaisten peruskoululaisten kolmihenkiset Taitaja-joukkueet. Kolme parasta joukkuetta kummaltakin paikkakunnalta pääsee aluekilpailuihin Jämsään. Aluekilpailusta kaksi parasta joukkuetta pääsee puolestaan Kuopioon valtakunnalliseen finaaliin, joka järjestetään toukokuussa 2024.

Äänekosken Piilolan Taitaja9-paikalliskilpailujen tulokset

Voittajajoukkue

Poloset, Koulunmäen yhtenäiskoulu

Vihtori Nieminen, Markus Kari ja Niklas Palonen

Toinen sija

HJallitus, Suolahden yhtenäiskoulu

Vili Virtanen, Jere Rönn ja Onni Leppänen

Kolmas sija

Liikkaluokan kingit, Koulunmäen yhtenäiskoulu

Niki Kuhno, Elsa Sihvonen ja Rasmus Jakonen

Tulokset Taitaja9 Äänekoski 9.11.2023

Viitasaaren Taitaja9-paikalliskilpailujen tulokset

Voittajajoukkue

Kisulit, Karstulan yhtenäiskoulu

Onni Laitinen, Tino Matilainen, Ossi Pohjosaho

Toinen sija

Team Lahnat, Haapaniemen koulu

Samu Siljala, Jori Kuusinen, Jussi Kokkinen

Kolmas sija

Laaksottomat muumit, Tainionmäen koulu

Anni Leppänen, Lyylia Kainulainen, Fiina Kotilainen

Viitasaarella kilpaili yhteensä 31 joukkuetta, joista 6 parasta kilpailivat finaalissa. Finaalin tulokset pdf-muodossa täällä.

Paljon onnea voittajille!

Kuvia Äänekosken kilpailuista:

Opinto-ohjaaja Maarit Ikonen ja Kari Nieminen Gradiasta jakoivat palkinnot voittajille.
Äänekosken kolme parasta joukkuetta. Paljon onnea voittajille!

Kuvia Viitasaaren kilpailuista:

Viitasaaren palkintojenjako.

Yläkoululaisille suunnattu hauska ja toiminnallinen Taitaja9-paikalliskilpailu järjestetään Äänekosken Piilolan  ja Viitasaaren yksiköissä 9. marraskuuta.

Kilpailut ovat avoimet kaikille alueen 7.-9.-luokkalaisille peruskoululaisille. Äänekoskelta ja Viitasaarelta molemmista pääsee jatkoon kolme parasta joukkuetta.

Päivän aikana joukkueet suorittavat 5-6 tehtävää, jotka liittyvät tekniikan ja liikenteen, kaupan ja hallinnon sekä ravintola- ja catering-alan koulutuksiin.

Äänekoskella tehtävät ovat alojen työsaleissa, jolloin peruskoululaiset pääsevät samalla tutustumaan aitoon opiskeluympäristöön. Viitasaarella kilpailu järjestetään logistiikan hallissa.

  • Kilpailussa mitataan kädentaitoa ja nokkeluutta ja tutustutetaan ammatilliseen koulutukseen. Kilpailu on mukava tapahtuma, johon osallistuu tänä vuonna yli 30 joukkuetta sekä Viitasaarella että Äänekoskella sanoo opinto-ohjaaja Maarit Ikonen.

Kolme parasta joukkuetta kummaltakin paikkakunnalta pääsee aluekilpailuihin Jämsään. Aluekilpailusta kaksi parasta joukkuetta pääsee puolestaan Kuopioon valtakunnalliseen finaaliin, joka järjestetään toukokuussa 2024.

Taitaja9 -paikalliskilpailut järjestetään torstaina 9. marraskuuta Äänekoskella Piilolassa (Piilolantie 17) kello 9.30-13 ja Viitasaaren yksikössä (Teollisuustie 12-14) kello 10-13.

Lisätietoja:

Viitasaarella opinto-ohjaaja Sari Paananen, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, p. 040 1735 079

Äänekoskella opinto-ohjaaja Maarit Ikonen, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, p. 0400 646 718

Lue lisää Taitaja-kilpailuista.