Poken yksiköt ja kuntayhtymän toimisto ovat joulutauolla 24.12. – 31.12.

Opintotoimistot ovat suljettuina jo 23.12. ja palvelevat jälleen 4.1. alkaen.

Työelämäpalvelut joulutauolla 24.12. – 31.12. Tänä aikana voi jättää työelämäpalveluille yhteydenottopyynnön sähköpostilla: myynti(at)poke.fi

Oppikokki ja Kokinpuoti Äänekoskella Piilolassa avautuvat tiistaina 19.1.

 

Puoti Kultaviljan jouluiset aukioloajat tällä viikolla:

  • tiistaina 15.12. klo 12.30-16.00 ja
  • keskiviikkona 16.12. klo 12.30-17.30

Myynnissä metsäalan opiskelijoiden toimittamia hyvälaatuisia joulukuusia runsas valikoima, alkaen 10 €.

Uutuuksina mm. hamppulakut ja makusokerit jouluiseen leivontaan ja keskiviikkona Tarvaalan uunista lämpimäisiä.

Tervetuloa tutustumaan valikoimiin!

Puoti toimii opiskelijoiden asiakaspalvelun ja yrittäjyyden oppimisympäristönä. Puodissa myydään paikallisia, lähituottajien tuotteita, opetusmaatilan omia tuotteita sekä opiskelijoiden valmistamia tuotteita.

Puoti sijaitsee Poke Saarijärven Tarvaalan päärakennuksen päädyssä Uuraistentie 240

p. 040 1325 014.

Etäyritysvierailulla keskiviikkona 16. joulukuuta klo 9-11 kuullaan neljän pohjoisessa Keski-Suomessa toimivan yrityksen ammattilaisten kertovan työstään ja urastaan. Tilaisuus on avoin kaikille ja se toteutetaan Teams-livelähetyksenä, jossa yleisö voi esittää kysymyksiä tekstimuodossa keskustelun kautta. Tilaisuuden tallenne julkaistaan tammikuussa. Haastattelijana on 18-vuotias Miro Muhonen Karstulasta.

Live lähetys aukeaa noin ke 16.12. noin klo 8.50 ja ennakkoilmoittautumista ei tarvita.  Lisätietoa ja liittymislinkki: https://viitasaari.fi/etayritysvierailu2020/

Tilaisuuden ohjelma

9-9.30 Virtuaalitodellisuus traktorinhuollossa / Valtra / Jyrki Lampinen

9.30-10 Töihin ruokakauppaan? / K-Supermarket Viitasaari, Minna Kolehmainen

10-10.30 Terveysteknologia Mumo / Suomen Kotihoitotekniikka Oy / Mika Paananen

10.30-11 3D-tulostus ja yrittäminen kotiseudulla / Inweb Oy / Tero Hämäläinen

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä useat toimijat pohjoisessa Keski-Suomessa. Mukana ovat muun muassa Tulevaisuuden tekijät -hanke, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, ÄäneHub, BioPaavo, HUBteekki ja Lennätin.

Tapahtuman löydät myös Facebookista. https://www.facebook.com/events/193546195821728/

Jyväskylän yliopisto avaa laajennetun todellisuuden (XR) kampuksen, joka vihitään käyttöön avajaisjuhlassa maanantaina 14.12. Yliopiston uusi virtuaalikampus on Suomessa ensimmäinen laatuaan.
JYUXR-kampuksen arkkitehti ja rakentaja Sara Kumpulainen sai toteutukseen vaikutteita Alvar Aallon suunnittelemien kampusrakennusten upeasta ulkomuodosta. Virtuaalikampuksen aloitusmaailmassa on Seminaarinmäen tunnelmaa.

Haluamme yliopistona tarttua rohkeasti uusien teknologioiden tuomiin mahdollisuuksiin ja olla edelläkävijänä hyödyntämässä XR-teknologioita muun muassa oppimisen ja vuorovaikutuksen ympäristöissä, rehtori Keijo Hämäläinen toteaa kampuksen avaamisesta.

Erityisesti näinä poikkeuksellisina aikoina haluamme olla innovatiivisina ja ketterinä toimijoina kehittämässä täysin uudenlaisia kohtaamisen ja oppimisen tiloja ja muotoja, sekä olla mukana alueen vahvassa XR-toimijoiden verkostossa.

Lue lisää avajaisista JYUXR-kampuksesta yliopiston www-sivuilta.

Avajaisten ohjelma:

  • 13.00 Tila avautuu, vapaata seurustelua
  • 13.15 Rehtoreiden tervehdys ja avajaispuhe: Keijo Hämäläinen & Marja-Leena Laakso
  • 13.25 OKL:n puheenvuoro: Riitta Tallavaara, Mikko Hiljanen & Matti Rautiainen
  • 13.30 Maailman arkkitehdin & rakentajan (Sara Kumpulainen) ja yhteistyökumppani POKE:n puheenvuoro (Pekka Ouli & Rauno Viiru)
  • 13.35 Kansanedustaja, JYU:n alumni Sinuhe Wallinheimon puheenvuoro
  • 13.40 Musiikkiesitys: Jyväskylän yliopiston alumni Heikki Salo (Miljoonasade)
  • 13.45 Verkostoitumista ja vapaata seurustelua
  • 14.15 Tilaisuus päättyy, opetus alkaa

Tästä Youtubeen ja avajaisiin!

Lisätietoja:

yliopistonopettaja Merja Juntunen, merja.juntunen@jyu.fi, p. 040 805 4252

 

Pula hitsaajista tuo koulutuselämään vipinää Saarijärvellä. Poke kouluttaa ammattilaisia Aurajoki Oy:n tarpeisiin.

Millainen on hyvä hitsaaja?

”Hyvä hitsaaja on tarkka, näppärä ja kärsivällinenkin. Hän osaa lukea asiakkaan piirustuksia ja tehdä lujaa, kestävää saumaa”, sanoo Aurajoki Oy:n henkilöstöpäällikkö Tuulia Kovanen.

Aurajoki Oy on kahdeksan vuotta Kannonkoskella toiminut konepajayritys, jonka alaa ovat hitsatut metallirakenteet ja niiden kuumasinkitys. Yhtiön infratuotannossa Kannonkoskella valmistetaan rakenteita esimerkiksi voimalinjoille, sähköradoille ja muuntajakentille. Myös kuuluisaksi tulleen Tampereen ratikan sähköpylväät syntyvät Kannonkoskella. Valmiiden tuotteiden loppukäsittely eli kuumasinkitys tapahtuu yhtiön tehtaalla Lievestuoreella.

Ja juuri hyvistä hitsaajista on pohjoisessa Keski-Suomessa pula. Tätä uupeloa ryhdytään paikkaamaan tulevana talvena Poken ja Keski-Suomen TE-toimiston yhdessä järjestämällä kone- ja tuotantotekniikan peruskoulutuksella. Haku koulutukseen on käynnissä.

Se ei kuitenkaan riitä. Aurajoki Oy tekee parhaillaan muuttoa Kannonkoskelta Saarijärvelle, mihin yhtiölle valmistuu alkuvuodesta uudet tilat. Tuulia Kovasen mukaan yhtiöllä on tarvetta seitsemälle hitsaajalle ja parille CNC-koneistajalle.

”Selvitämme loppuvuodesta yhteistyössä Poken ja TE-toimiston kanssa, olisiko tarvetta räätälöidylle hitsauskoulutukselle, joka kestäisi muutaman kuukauden. Tämä rekrykoulutus järjestettäisiin osittain Poken ja osittain Aurajoen uusissa tiloissa.”

”Tavoite on saada tuotanto käyntiin kahdessa vuorossa. Tarvetta on kokeneista ja vastavalmistuneista hitsaajista, ja myös hitsaustaitoisia kesätyöntekijöitä tulemme tarvitsemaan.”

Saarijärvellä oltiin hereillä, kun tieto Aurajoen muutosta tuli julki. Yhteistyöneuvottelut kaupungin yritys- ja työllisyyspalveluiden kanssa käynnistyivät syyskuussa, ja pian myös Poke oli mukana neuvotteluissa.

Kaupungin työllisyyskoordinaattori Anna-Marja Tamminen kiitteleekin Pokea notkeudesta koulutuksen käynnistämisessä.

”Poke reagoi tilanteeseen nopeasti ja lähti innokkaana mukaan. Heidän toimintaansa voi olla tyytyväinen tässäkin asiassa”, Tamminen sanoo.

Poke on luonteva yhteistyökumppani myös Aurajoen Tuulia Kovaselle.

”Yhteistyö Poken kanssa on tuttua jo aikaisemmilta työvuosilta. Etsimme oppilaitosyhteistyöstä pitkäikäistä kumppanuutta”, hän toteaa.

Aurajoki-yhtiöllä on konepaja- ja pintakäsittelytuotantoa yhteensä seitsemällä paikkakunnalla Suomessa sekä Latviassa. Tuulia Kovasen mukaan Saarijärven tehtaalla konepajatuotanto on tarkoitus tuplata, ja hitsaajia tarvitaan kahteen työvuoroon.

Saarijärven kaupungille Aurajoen muutto tuo toivottua vipinää yritysrintamalle.

”Seutukunnalle tämä on iso juttu, ja todella tervetullutta. Markkinoimme tätä koulutusta myös metallialan uravalmennukseen osallistuneille”, työllisyyskoordinaattori Anna-Marja Tamminen sanoo.

 

Teksti: Maija Voutila

 

ÄäneHub jää joulutauolle

ÄäneHub jää joulutauolle pe 18.12. klo 16.00 ja palaa takaisin koulujen alkaessa ma 11.1.2021 klo 8.00.

Hyvää loppuvuotta, joulua ja uutta vuotta kaikille, nähdään Hubilla!

LinkedIn haltuun -työpaja järjestetään torstaina 21.1.

Onko LinkedIn käytössäsi ja miten? Laita päivämäärä kalenteriisi!
Tilaisuus järjestetään parasta johtamista -hankkeen tapahtumana ja on ilmainen osallistujille.
Lisäinfoa tammikuun alussa.

Yhteisöllinen työtila ÄäneHub kutsuu etätyötä tekeviä, opiskelijoita, yrittäjiä ja yrittäjyydestä kiinnostuneita työskentelemään Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston Poken tiloihin Äänekoskelle. Moderni Coworking-tila keskellä Suomea.

Lue lisää www.aanehub.fi.

Haemme asuntolaohjaajaa Äänekoskelle

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto hakee asuntolaohjaajaa toistaiseksi voimassaolevaan työsuhteeseen Äänekoskelle. Asuntolaohjaajan tehtäviä ovat mm. asuntolassa asuvien opiskelijoiden kokonaisvaltainen ohjaaminen, huoltajien kanssa toimiminen sekä asuntola- ja vapaa-ajan toiminnan suunnittelu ja toteutus. Tehtävän luonne on kokoaikatyö ja työaika painottuu ilta-aikaan.

Edellytämme soveltuvaa tutkintoa (esim. nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajan perustutkinto, nuoriso- ja yhteisöohjaajan perustutkinto, yhteisöpedagogin tai sosionomin tutkinto) tai muuten hankittua osaamista, jonka voimme katsoa täyttävän tehtävän edellyttämät vaatimukset. Edellytämme vankkaa kokemusta nuorten ohjaamisesta, hyviä vuorovaikutus- ja työyhteisötaitoja. Ammatillisen koulutuksen tuntemus katsotaan eduksi. Tehtävässä vaaditaan tietoteknistä perusosaamista ja yleisimpien työvälineohjelmien käyttötaitoa. Tehtävä edellyttää itsenäistä työotetta ja joustavuutta.

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaisesti (KVTES). Tehtävässä on kuuden (6) kuukauden koeaika. Valitun on ennen tehtävän vastaanottamista esitettävä lain 504/2002 mukainen lasten kanssa työskentelevän rikostaustan selvittämiseksi tarpeellinen rikosrekisteriote, joka ei saa olla 6 kk vanhempi. Valitun tulee ennen palvelussuhteen alkamista toimittaa hyväksyttävä selvitys terveydentilastaan.

Hakeminen

Hakemukset 22.12.2020 klo 12.00 mennessä sähköpostitse liitteineen osoitteeseen:
toimisto(at)poke.fi

Lisätietoja

opiskelijapalveluvastaava Kimmo Raitio
puh. 040-485 9799

Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymän valtuuston kokous

Kokous pidetään Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston Äänekosken Piilolan yksikön auditoriossa, Piilolantie 17, Äänekoski, perjantaina 18.12.2020 klo 12.30 alkaen koronasuositukset huomioon ottaen.

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään näh­tävänä kuntayhtymän toimistossa 7.1.2021 virka-aikana sekä kuntayhtymän verkkosivulla www.poke.fi.

Esityslista on nähtävissä www.poke.fi/poke/hallinto/pöytäkirja ja asiakirjat/.

Joulumyyjäiset Pokella Viitasaarella pe 11.12. klo 15-19

Teollisuustie 12-14, Sakki-rakennus
Myytävänä on lanttu- ja porkkanalaatikoita, pikkuleipiä, kakkuja ja sinappia.
Laatikot ovat sekä laktoosittomia että gluteenittomia. Leivonnaiset ovat laktoosittomia.
Maksu pankkikortilla.
Tervetuloa!