EDUXR 2021 –
Luovuuden monet maailmat / Worlds of Creativity
October 27-28, 2021 at 13-16 in AltSpace VR

 

EDUXR 2021 -tapahtuma järjestetään AltSpaceVR:ssä 27. ja 28.10. klo 13-16. Tarjolla on keskusteluja ja kohtaamisia inspiroivassa ympäristössä:

Millaisia tiloja syntyykään, kun olemme irrallamme fyysisen todellisuuden rajoitteista? Opastetuilla kierroksilla pääset tutustumaan virtuaalimaailmoihin ja niiden mahdollisuuksiin oppimisen, luovuuden ja yhdessä tekemisen paikkana.

Tarvitset osallistumiseen AltSpaceVR-ohjelmiston ja AltSpace -käyttäjätunnuksen – nämä täytyy tehdä etukäteen, katso ohjeet sivulta: Miten osallistun tapahtumaan – EduXR.fi​​​​​​​.

Kumpanakin päivänä on kolme kierrosta tasatunnein, kaksi ensimmäistä ovat suomenkielisiä klo 13.00 ja 14.00 ja viimeinen kierros on englanninkielinen klo 15.00. Muina aikoina maailmoihin voi tutustua vapaamuotoisesti. Yhdelle kierrokselle mahtuu kolmekymmentä henkeä.

Kierroksen ohjelma

 

Järjestäjät esittäytyvät – EDUXR, KEXRI & Helsinki Education Hub uudistavat toimintaympäristöjä

Multiverse / Eduverse – tulevaisuus
CEO Miikka Rosendahl, ZOAN

Miksi VR on ylivertainen oppimisympäristö?
väitöskirjatutkija Osku Torro, Tampereen yliopisto

Taiteen monet maailmat ja niiden rakentaminen virtuaalimaailmojen asiantuntijat Jukka Seppänen, Katja Huttunen ja Pekka Ouli, POKE

Kuvataiteen uudet ulottuvuudet – TBA

Virtual Music Show ”Dawn Drops”
Aki Himanen & Aleksi Kinnunen, Digital School of Arts / Lamp Factory

Tapahtuman ohjelma ja lisätietoa www.eduxr.fi

Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymän valtuuston kokous

Kokous pidetään keskiviikkona 3.11.2021 klo 16.00 alkaen Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston Äänekosken Piilolan yksikössä Piilolantie 17, Äänekoski. Kokoukseen on mahdollista osallistua Teamsillä. Linkki Teams-kokoukseen alla.

Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään näh­tävänä toimis­tossa 19.11.2021 virka-aikana.

Esityslista ja pöytäkirja ovat nähtävissä myös ammattiopiston kotisivuilla www.poke.fi.

Ville Kivimäki

kuntayhtymän valtuuston puheenjohtaja

Wilman tunnuksia kalastetaan väärennetyn Wilma-sivun kautta

Wilman palveluntarjoajan Visman tietoon on tullut, että ulkoinen taho on luonut kopion yhden kunnan/oppilaitoksen Wilman etusivusta. Hyökkääjä pyrkii tämän avulla keräämään käyttäjien käyttäjätunnuksia ja salasanoja. Etusivun kopio on muutoin identtinen oikean Wilman kanssa, paitsi osoitteen .fi-pääte on muutettu.

Toistaiseksi tiedossa on, että hyökkäys kohdistuu ainoastaan yhden kunnan/oppilaitoksen Wilmaan. On kuitenkin syytä varautua siihen, että tällaista voi esiintyä myös muissakin kunnissa/oppilaitoksissa.

Visma on käynnistänyt ehkäisevät toimenpiteet yhdessä viranomaisten kanssa, kalastelusivujen poistamiseksi. Tietojen kalastelusta ja Wilma-tunnusten väärinkäytöksistä tehdään aina rikosilmoitus.

Varmistaaksesi, että olet oikealla Wilma-sivulla

  • Älä googleta osoitetta, vaan käytä koulun antamaa oikeaa osoitetta
  • Tarkista, että verkko-osoite on poke.inschool.fi
  • Tallenna oikea osoite (poke.inschool.fi) selaimeen ja jatka sen käyttämistä

Mikäli epäilet, että tunnuksesi on joutunut vääriin käsiin, vaihda salasana välittömästi oppilaitoksen antamien ohjeiden mukaisesti.

Hakijan oppaamme 2022 on ilmestynyt!

Oppaassa esitellään kevään 2022 yhteishaussa oleva koulutuksemme. Meillä on tarjolla 16 perustutkintoa ja tutkintokoulutukseen valmentava TUVA-koulutus. Monipuolisessa tarjonnassamme on kaupan ja hallinnon, palvelujen, terveys- ja hyvinvointialojen, maa- ja metsätalouden, ympäristön, tekniikan ja tietotekniikan alojen vaihtoehtoja. Toimipisteemme ovat Laukaassa, Saarijärvellä, Viitasaarella sekä Äänekoskella Opinahjossa ja Piilolassa.

Paperisena opas jaetaan oppilaitoksiin, ohjaamoihin, etsivälle nuorisotyölle, TE-palveluihin sekä kuntien asiointipisteisiin ja kirjastoihin.

Oppaan jakelevat logistiikan opiskelijamme. Jakelu toimii erinomaisena oppimistehtävänä reittien ja aikataulujen suunnitteluineen ja toteuttamisineen.

Hakijan opas 2022 pdf-muodossa täällä!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Poken laadunhallinta ylsi valtakunnallisesti hyvälle tasolle Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen Karvin arvioinnissa, joka tehtiin kaikille ammatillisen koulutuksen järjestäjille Suomessa.

-Tämä oli hieno tulos ja kiitos siitä, että olemme tehneet systemaattista laadunhallintaa jo lähes kymmenen vuotta.  Karvi ja Opetushallitus ovat määritelleet, mitä laatu on ammatillisessa koulutuksessa, ja tätä olemme noudattaneet. Lisäksi Keski-Suomessa on hyvä laatuverkosto, jossa olemme mukana. Siinä on mukana ammatillista koulutusta järjestäviä oppilaitoksia, sanoo kehittämisasiantuntija Tarja Naskila.

Arvioinnissa kartoitettiin laajasti laatua, johtamista, tutkintojen ja koulutuksen järjestämistä ja toiminnan tuloksia. Pokea arvioivat opiskelijat, työelämä, sidosryhmät, henkilöstö ja johto.

-Olemme pieni oppilaitos, joka tuntee opiskelijat ja alueen työelämän. Tämän vuoksi yhteistyö on helppoa ja henkilökohtaista, sanoo Naskila.

Yksi arvioinnin kohde olivat taloudelliset voimavarat, josta Poke sai parhaan arvosanan 4, kun valtakunnallinen arvosana oli 3,3. Opiskelijamäärät ovat olleet viime vuosina kasvussa, ja tällä hetkellä Pokella on ennätysmäärä opiskelijoita, lähes 2000.

-Kuntayhtymän talous on vakaalla pohjalla huolimatta haasteista, joita valtionosuusrahoituksen ennakoimattomuus aiheuttaa. Hyvä taloudellinen tilanne tarkoittaa myös sitä, että voimavarat pystytään kohdentamaan oikealla ja järkevällä tavalla. Myös tilat, laitteet ja oppimisympäristöt ovat ajanmukaiset ja modernit, sanoo johtaja Jouni Kurkela.

Myös henkilöstövoimavarat arvioitiin Pokella hyviksi. Henkilökuntaa on riittävästi ja osaaminen on hyvää. Tänä syksynä Pokella aloitti 15 uutta opetus- ja ohjaushenkilöä.

Viestintä, neuvonta ja ohjaus saivat myös täydet pisteet arvioinnissa.

-Olemme kehittäneet viestintää viime aikoina. Meillä on esimerkiksi uusi intra ja ulkoinen viestintä on ammattimaista ja modernia. Lisäksi meillä on palkattu uusia opinto-ohjaajia ja kehitetty hakijapalvelua. Arvioinnissa saimme myös hyvät pisteet opiskelijaksi hakeutumisesta. Sitä pidetään joustavana ja helppona, sanoo Kurkela.

Asiakas- ja suorituskykytuloksista Poke sai myös täydet pisteet. Tämä tarkoittaa sitä, että opiskelijat työllistyvät hyvin valmistuttuaan, hakijamäärät ovat kasvaneet ja opiskelijapalaute on hyvää. Myös palautteen keräämistä on kehitetty. Asiakas-, työelämä- ja opiskelijapalautetta kerätään säännöllisesti.

Arvioinnista nousi myös kehittämiskohteita. Yksi selkeä kehittämiskohde on kestävä kehitys.

-Tarvaalan luonnonvara-ala on ollut edelläkävijä jo pitkään kestävässä kehityksessä, mutta tämän vuoden alussa kestävä kehitys on otettu teemaksi muillakin kampuksilla. Vähitellen pyritään kehittämään ja tuomaan arkeen erilaisia kestävää kehitystä edistäviä toimia arjen elämässä Pokella, sanoo Kurkela.

-Me haluamme kuunnella asiakkaitamme eli sidosryhmiä ja opiskelijoita.

Toinen kehittämiskohde on opiskelijahyvinvointi. Opiskelun ohjaamiseen ja erityiseen tukeen tarvitaan lisää resursseja.

-Olemme palkanneet kasvatusohjaajia ja nyt olemme palkkaamassa kuraattoria ja psykologia Äänekoskelle, sanoo Kurkela.

Lisätietoja: johtaja Jouni Kurkela, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, p. 040 589 1677

kehittämisasiantuntija Tarja Naskila, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, p. 040 561 1542