Poken opiskelijat olivat mukana Jyväskylän kristillisellä opistolla Eläimiä ja elämyksiä kampuksella -tapahtumassa.

Yhteisöllinen ja elämyksellinen päivä hyvinvoinnin tueksi järjestettiin 16.5.2024 Jyväskylän kristillisellä opistolla Jyväskylässä.

Tapahtuman teemana oli luontolähtöisyys osaksi ammatti-identiteettiä.

Mukana oli Poken, Jyväskylän kristillisen opiston ja Jyväskylän palvelualan opiston opiskelijoita. Poken Saarijärven Tarvaalan opiskelijoilla oli mukanaan Tarvaalan pieneläimiä.

Tapahtuman tavoitteena oli lisätä osaamista ja ymmärrystä siitä, miten luonto, eläimet ja ympäristö vaikuttavat kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja oppimiseen. Tapahtumaan sisältyi muun muassa

  • rentoutumishetki ulkona luonnossa,
  • luonto lautasella -välipala,
  • maistiainen seikkailukasvatuksesta sekä
  • kokemuksia siitä, kuinka rauhoitutaan yhdessä eläimen kanssa.

Käärmeen kanssa koettiin, kuinka ihminen voi rauhoittaa eläintä ja eläin ihmistä. Käärmeen lisäksi paikalla oli kilpikonna ja Pehmis-kani. Tilaisuuden toteutti opetushallituksen rahoittama Sosiaalisesti kestävä ammatillinen koulutus, HYMY-hanke.

Pokella rauhoitutaan käärme kädessä.
Tapahtumassa rauhoitutaan käärmeen kanssa.
Pehmis-kani hengaa mukana menossa.
Pehmis-kani hengaa mukana menossa.
Kilpikonna auttaa rauhoittumaan.
Kilpikonna auttaa rauhoittumaan.
Rentoutumishetki luonnossa
Rentoutumishetki luonnossa

Kevät on tullut, ja Saarijärvellä Tarvaalan opetusmaatilan lehmät laskettiin laitumelle perjantaina 24.5.

Laitumellelasku järjestettiin yhteistyössä Valion, Osuuskunta Maitosuomen, Poken ja Jamkin kanssa.

MuuTube-live: Lehmien laitumellelasku 2024

Tarvaalan opetusmaatilan eläimet laiduntavat ja ulkoilevat säännöllisesti. Laiduntaminen lisää eläinten hyvinvointia ja vahvistaa luonnon monimuotoisuutta. Lanta luo hyvät elinolosuhteet monimuotoiselle eliölajistolle ja se houkuttelee laitumelle monenlaisia hyönteisiä, joita linnut puolestaan käyttävät ravintonaan.

Hakuaika on päättynyt.

Puhtaanapidon ja keittiötyön vuorotteluvapaan sijainen

Haemme yhdistelmätyöntekijää puhtaanapidon ja keittiötyön tehtäviin vuorotteluvapaan sijaiseksi ajalle 29.7. – 5.11.2024. Vuorotteluvapaan sijaisuuden aikana selviää mahdollisuus työsopimuksen jatkoon.

Etsimämme henkilö on asiakaspalveluhenkinen, joustava, erilaisten ihmisten kanssa toimeentuleva ja ajoittaista kiirettä sietävä reipas tekijä. Arvostamme hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Arvostamme myös oppimishaluista asennetta, organisointikykyä sekä kehittämismyönteisyyttä.

Tehtävien hoitaminen edellyttää soveltuvaa, siivousalan koulutusta, kuten esimerkiksi puhtaus- ja kiinteistöalan perus- tai ammattitutkintoa. Eduksi luetaan keittiöalan tutkinto sekä soveltuva työkokemus alalta.

Eduksi katsotaan myös valmius opiskelijoiden ohjaamiseen. Edellytämme voimassa olevaa b-ajokorttia sekä mahdollisuutta oman auton käyttöön. Yhdistelmätyöntekijä toimii Poken Äänekosken Piilolan ja Opinahjon yksiköissä.

Viikkotyöaika on 38,15 h/vk. Palkkaus ja muut sopimusehdot ovat KVTESin mukaiset.

Ennen tehtävän vastaanottamista on valitun esitettävä lain 504/2002 mukainen lasten kanssa työskentelevän henkilön rikostaustan selvittämiseksi tarpeellinen rikosrekisterin ote, joka ei saa olla 6 kk vanhempi. Valitun tulee myös toimittaa lääkärintodistus terveydentilastaan 30 päivän kuluessa palvelussuhteen alkamisesta.

Hakijan pitää täyttää vuorotteluvapaan sijaisuuden ehdot https://toimistot.te-palvelut.fi/vuorotteluvapaa. Vuorotteluvapaan sijaiseksi voidaan palkata TE-toimistossa työttömänä työnhakijana oleva henkilö. Sijaisen on oltava työtön työnhakija TE-toimistossa välittömästi ennen sijaisuuden alkamista.

Sijaiseksi käy henkilö, jonka työttömyys on yhdessä tai useammassa jaksossa kestänyt vähintään 90 kalenteripäivää vuorotteluvapaan alkamista edeltäneiden 14 kuukauden aikana. Poikkeuksena, seuraavissa tilanteissa sijaiseksi voidaan palkata henkilö, jonka työttömyys on kestänyt vain yhden päivän välittömästi ennen sijaisuuden alkamista:

1) Henkilö on vuorotteluvapaan alkaessa alle 25-vuotias tai yli 55-vuotias
tai
2) Henkilö on alle 30-vuotias ja ammatillisen- tai korkeakoulututkinnon suorittamisesta on kulunut enintään vuosi.
Sijaiseksi ei voida palkata henkilöä, jota pidetään työttömyysturvalaissa määriteltynä päätoimisena opiskelijana tai päätoimisena yrittäjänä.

Hakemukset Kuntarekry.fi-palvelun kautta 5.6. klo 16 mennessä.

Lisätietoja antaa

Siivoustyönohjaaja Marjo Tervo
p. 040 7368 911
marjo.tervo(at)poke.fi

Opetusmaatilan lehmät kirmaavat laitumelle

Kevät on tullut, ja Saarijärvellä Tarvaalan opetusmaatilan lehmät lasketaan laitumelle!

  • perjantaina 24.5.
  • noin klo 11

Laitumellelasku järjestetään yhteistyössä Valion, Osuuskunta Maitosuomen, Poken ja Jamkin kanssa.

Tarvaalan opetusmaatilan eläimet laiduntavat ja ulkoilevat säännöllisesti. Laiduntaminen lisää eläinten hyvinvointia ja vahvistaa luonnon monimuotoisuutta. Lanta luo hyvät elinolosuhteet monimuotoiselle eliölajistolle ja se houkuttelee laitumelle monenlaisia hyönteisiä, joita linnut puolestaan käyttävät ravintonaan.

  • Tarvaalan laitumellelaskussa voi eläimiin tutustumisen lisäksi myös mm. harjoitella lypsyä tai suorittaa polkutraktorin ajokortin.
  • MTK-Keski-Suomen esittelypisteellä pääset keskustelemaan maatalouspolitiikan ajankohtaisista asioista sekä haastamaan mitä edunvalvonnassa on tällä hetkellä meneillään.
  • ProAgria Keski-Suomi antaa vinkkejä onnistuneeseen laidunkauteen ja laidunkauden ruokintaan.
  • Esimerkkejä keskisuomalaisilla tiloilla tehtävistä ilmastotoimista on esillä Ilmastonmuutokseen varautuva viljelijä -hankkeen pisteellä.

Pysäköinti: Tuumalantie 17.
Jos et pääse paikan päälle, tapahtumaa voi seurata myös Biotalouskampuksen YouTube-kanavalla!

Biotalouskampus
Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto ja Jamk
Uuraistentie 240, Tuumalantie 17, 43130 Tarvaala Saarijärvi

Poke ja jamk-biotalouskampus-logot

Juhlistamme valmistuvia opiskelijoita perjantaina 31.5.2024 yksiköissämme seuraavasti:

Laukaan valmistujaisjuhla 31.5. klo 11.30 Sarahovissa.

Opinahjon valmistujaisjuhla 31.5. klo 10 Opinahjon liikuntasalissa.

Piilolan valmistujaisjuhla 31.5. klo 9 Piilolan liikuntasalissa.

Saarijärven Tarvaalan valmistujaisjuhla 31.5. klo 10.00 alkaen B-talon alakerran juhlasalissa.

Viitasaaren valmistujaisjuhla 31.5. klo 12.00 Sakki-rakennuksen aulassa.

Juhlaan ovat lämpimästi tervetulleita valmistuvien opiskelijoiden läheiset ja ystävät. Valmistujaisjuhlan jälkeen tarjoamme valmistuville opiskelijoille ja heidän läheisilleen kakkukahvit.