• Miten XR-teknologioita voi hyödyntää yrityksen liiketoiminnassa?
  • Millaisia esimerkkejä on tarjolla? Voiko vaikutuksia mitata?
  • Mitä XR-toteutus maksaa?

Maanantaina 13. toukokuuta klo 9.00-12.00

Äänehub, Piilolantie 17

Tapahtuma tuo yhteen pk-yritykset, XR-osaajat ja kehittäjät sekä koulutuksen ja liiketoiminnan asiantuntijat jakamaan tietoa, esimerkkejä ja kokemuksia siitä, mitä laajennettu todellisuus (XR), lisätty todellisuus (AR) ja virtuaalitodellisuus (VR) voivat tuoda liiketoimintaan.
Jyrki Lampinen Valtralta kertoo XR:n hyödyntämisestä koulutusympäristönä. Elomatic ja 3D-talo esittelevät asiakkailleen toteuttamiaan XR-ratkaisuja. Lauri Jänis Laukaasta kertoo, miten XR voi tuoda tarinallisuutta ja elämyksellisyyttä matkailuun. Jani Seppälä KEXRI2-hankkeesta opastaa XR-kehittämisprojektin suunnitteluun ja budjetointiin.
Tapahtumassa on aikaa myös ideoida ja keskustella XR-teknologioista liiketoiminnan, koulutuksen ja teknologian asiantuntijoiden kanssa. Elävää musiikkia ja kahvia.
Voi tulla paikalle myös ilman ilmoittautumista.

Poken Saarijärven yksikön avoimet työpaikat

Lisätiedot ja hakemukset Kuntarekry.fi-palvelussa:

Koneellisen puunkorjuun tuntiopettaja. Toistaiseksi voimassa olevaan palvelussuhteeseen 1.8.2024 alkaen.

Metsäalan tuntiopettaja. Toistaiseksi olemassa olevaan palvelussuhteeseen 1.8.2024 alkaen.

Raskaan ajoneuvotekniikan ja metsäkonealan tekniikan tuntiopettaja. Määräaikaiseen palvelussuhteeseen 1.8.2024-31.7.2025.

Raskaskonealan tuntiopettaja. Määräaikaiseen palvelussuhteeseen 1.8.2024-31.7.2025.

Tule kesätöihin Pohjoisen Keski-Suoman ammattiopiston Saarijärven yksikköön!

Haemme kahta kesätyöntekijää Tarvaalan ja Kolkanlahden kampusalueiden kiinteistönhoitoon.
Paikoista toinen on koko kesän yli kestävä kesätyöpaikka aikavälille 13.5. – 29.8.
Toinen paikoista täytetään ajalle 3.6.-31.7.2024. Kesä-heinäkuun kesätyö täytetään joko saman kesätyöntekijän toimesta tai kahden eri kesätyöntekijän toimesta (1 työntekijä kesäkuun ajalle, 1 työntekijä heinäkuun ajalle) .

Työtehtävät sisältävät erilaisia ulko- ja piha-alueiden kunnossapitotöitä, nurmikonajoa, rakennuksien ja kiinteistöjen pienimuotoisia kunnossapito- ja huoltotöitä.

Edellytämme kaikilta hakijoilta B-luokan ajokorttia ja toisen valituista tulee olla vähintään 18 vuotias.

Toivomme hakijalta:

  • Rohkeutta, omatoimisuutta ja yhteistyötaitoja
  • Halua oppia uutta ja toimia yhteisten pelisääntöjen mukaisesti
  • Sujuvaa suomen kielen taitoa
  • B-luokan ajokorttia
  • Toiselta kesätyöntekijältä vähintään 18 vuoden ikää
  • Sähköalan koulutus ja osaaminen luetaan eduksi

Laita hakemuksesi Kuntarekry.fi -järjestelmän kautta 30.5.2024 klo 15 mennessä!

Tästä pääset Kuntarekry-palveluun.

Lisätietoja antavat:

kiinteistönhoitaja Mauno Autio, 040 7025 289
koulutusjohtaja Pekka Janhonen, 0400 542 031

Haemme kone- ja tuotantotekniikan ammattihenkilöä Viitasaaren yksikköömme

Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä hakee ammattihenkilöä Viitasaaren kone- ja tuotantotekniikan yksikköön sivutoimiseen, määräaikaiseen työsuhteeseen lukuvuodelle 2024-2025.

Ammattihenkilö toimii opiskelijoiden pienryhmäohjaajana hitsauksen, koneistuksen ja levy- ja kokoonpanotöissä. Tärkein tehtävä on auttaa opiskelijoita harjoitustöissä ja olla tukena opiskelussa. Tehtävässä toiminen vaatii pitkäjänteisyyttä ja sosiaalista kanssa käymistä erilaisten opiskelijoiden kanssa.

Tehtävässä katsotaan eduksi metallialan osaaminen joko koneistuksen tai hitsauksen alalta.

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunta-alan yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaan (KVTES). Valitun on ennen tehtävän vastaanottamista esitettävä lain 504/2002 mukainen lasten kanssa työskentelevän rikostaustan selvittämiseksi tarpeellinen rikosrekisterin ote, joka ei saa olla 6 kk vanhempi. Työtehtävä alkaa 1.9.2024 tai sopimuksen mukaan. Hakemukset 9.5.2024 klo 12 mennessä.

Lisätietoja antavat

koulutusjohtaja Marko Lahti
puh. 040 5640 940

Lehtori Hannu Sjösten
puh. 040 6390 747

Hakemukset Kuntarekry.fi -palvelun kautta pe 9.5. klo 12 mennessä.

Hae ja lue lisää.

Keski-Suomen hyvinvointialue kiittää Pokea nopeasta reagoinnista hoiva-avustajien koulutustarpeeseen alueella.

Ikääntyneiden asumispalveluista pohjoisessa Keski-Suomessa vastaava palvelupäällikkö Tiina-Emilia Seppänen kertoo, että asumispalveluissa on jo vuosia työskennellyt muutamia henkilöitä, joilta alan koulutus on puuttunut. He ovat tehneet avustavia tehtäviä ja perushoitotyötä soveltuvin osin. Mahdollisuutta vakituiseen työhön ei ole tarjoutunut puuttuvan koulutuksen takia.

– Kun koulutustarpeesta kerrottiin Pokelle vuosi sitten maaliskuussa, koulutus oli pistetty käyntiin jo elokuussa. Ryhmän 15 opiskelijan odotetaan valmistuvan toukokuussa, Seppänen iloitsee.

Julkisella puolellakin ikäihmisten hoito- ja hoivatyön ammattijakauma on monipuolistumassa: lähihoitajien, sairaanhoitajien, fysioterapeuttien ja geronomien rinnalle rekrytoidaan uusia ammattiryhmiä. Hoiva-avustajat lasketaan mukaan hoitajamitoitukseen, silloin kun he tekevät välitöntä hoivatyötä.

– Hyvinvointialueen omassa palvelutuotannossa ei vielä hoiva-avustajia liiemmin ole, joten he ovat tervetullut lisä asumisyksiköiden henkilöstöön. Nykyisen koulutusryhmän opiskelijat ovat tyytyväisiä, kun heidät on huomioitu ja työnantaja on antanut mahdollisuuden kouluttautua, Seppänen kertoo.

Innostunut opiskelijaryhmä

Sosiaali- ja terveysalojen opettaja Susanna Kuhno Pokelta on tyytyväinen yhteistyöhön Keski-Suomen hyvinvointialueen kanssa: hyvinvointialue on hänen mukaansa suurena työnantajana tärkeä kumppani Pokelle.

Hoiva-avustajien ryhmän 15 opiskelijaa opiskelee oppisopimuksella hyvinvointialueen ikäihmisten eri toimipisteissä eri kunnissa pohjoisen Keski-Suomen alueella.

– En ole urani aikana tavannut näin motivoitunutta ja innokasta opiskeluryhmää. He ottavat ilon irti kaikista lähipäivistä, Kuhno sanoo.

Hoiva-avustajien koulutukseen sisältyy osia lähihoitajien opinnoista eli sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta. Hoiva-avustajakoulutuksen suorittaneen on mahdollista myöhemmin tehdä koko lähihoitajan tutkinto.

– Hoiva-avustajakoulutus on hyvä vaihtoehto esimerkiksi silloin, jos haluaa tehdä hoitotyötä mutta ei ole valmis opiskelemaan lähihoitajaksi. On tärkeää, että työpaikoilla on työntekijöitä erilaisissa rooleissa. Hoiva-avustajille on oma tärkeä paikkansa työyhteisössä tekemässä heille kuuluvia avustavia töitä, Kuhno toteaa.

Hän kannustaa rohkeasti opiskelemaan hoiva-avustajaksi kaikkia niitä, joita ihmisten kanssa tehtävä työ kiinnostaa.

– Koskaan ei ole liian myöhäistä lähteä opiskelemaan. Tämä ryhmä on todistanut sen, että yli 50-vuotiaanakin voi lähteä uuteen ja innostua. He ovat kertoneet, että saavat paljon siitä, kun tapaavat toisiaan ja muita samassa työssä toimivia, Kuhno painottaa.

– Toivomme jatkoa tällaiselle yhteistyölle työvoimapulan helpottamiseksi ja ikäihmisten laadukkaan hoidon takaamiseksi, Kuhno sanoo.

Lisätietoja:

  • palvelupäällikkö Tiina-Emilia Seppänen, Keski-Suomen hyvinvointialue, ikääntyneiden asumispalvelut pohjoinen alue, p. 050 4771 907
  • opettaja Susanna Kuhno, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, p. 040 564 9346

 

 

Tervetuloa työtä ja tunnettuutta Sydänsuomeen! -rekrymessuille 17.4.2024 Kannonkosken Piispalaan.

Tapahtumassa pääset mm. tutustumaan alueen työnantajiin ja kuulemaan koulutusmahdollisuuksista. Messuille on vapaa pääsy ja se on suunnattu kaikille koulutuksesta tai työmahdollisuuksista kiinnostuneille.

Messujen ohjelmassa muun muassa:

☀️tietoa alueen työpaikoista
☀️koulutusmahdollisuuksia Sydänsuomessa
☀️tarinoita onnistuneista rekrytoinneista
☀️mielenkiintoisia puheenvuoroja
☀️tutustu ja testaa Piispalan aktiviteetit
☀️messujen pääpuhujana Henri ”Henkka” Hyppönen

AIKA: 17.4.2024 klo 13–17
PAIKKA: Piispala, Kurssitie 40, 43300 Kannonkoski
Seuraa tapahtuman ilmoittelua ja rekrymessujen tunnelmia Sydänsuomessa -somekanavista.

Tapahtuma on järjestetty yhteistyössä Keski-Suomen TE-toimiston sekä Sydänsuomessa-alueen kuntien kanssa. Tapahtuman pääjärjestäjä on Ammattilaisia Sydänsuomeen -hanke.
Kehittämisyhtiö Witas Oy, Piispala, Keski-Suomen TE-palvelut, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Pihtipudas Tänään, Karstulan kunta, Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy, Viitasaaren kaupunki, Kinnulan kunta, Kivijärven kunta, Kannonkosken kunta, Kyyjärven kunta

Kutsumme Laukaan yrittäjiä tutustumaan Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston Poken Laukaan toimipisteeseen torstaina 18. huhtikuuta kello 14-16.

Ohjelmassa on Poken Laukaan toimintojen ja tilojen esittely. Laukaassa voi opiskella rakennus-, logistiikka-, sähkö-, sosiaali- ja terveys- sekä ympäristöalaa. Henkilökuntamme kertoo alojen opinnoista sekä siitä, mitä Poke tarjoaa yrityksille.

 

Osoite: Laukaan lukio, Saralinnantie 3

Tulo-ohjeet: Sisäänkäynti lukion pääovesta, luokka 105, joka sijaitsee 1. kerroksessa ruokalan vieressä

Lisätietoja: asiakkuusvastaava Sini Lindberg, p. 040 159 6976

opinto-ohjaaja Anne Rantanen, Poke, p. 040 536 9761

 

Haemme Poken Opinahjon yksikköön Äänekoskelle kahvilayrittäjää!

Kahvila palvelee oppilaitoksen opiskelijoita ja henkilökuntaa arkipäivisin klo 8.00-14.30 välisenä aikana elokuusta 2024 alkaen. Tarjoamme viihtyisän tilan, hyvän sijainnin yksikössä ja valmiiksi varustellun keittiön.

Oletko innostunut kahvila-alan ammattilainen, jolla on kokemusta kahvilan pyörittämisestä? Oletko valmis tarjoamaan asiakkaille herkullisia kahvilatuotteita ja ystävällistä palvelua?

Jos kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä ja lähetä lyhyt esittely itsestäsi ja liiketoiminnastasi Opinajon yksikön koulutusjohtajalle Riitta Salmijärvi-Korhoselle sähköpostiin riitta.salmijarvi-korhonen@poke.fi.

20.5.2024 tiedotus: Kahvilayrittäjän paikka on täytetty!