Opetusravintola Oppikokki avautuu tiistaina 24.10.2024

Oppikokki on avoinna koulupäivisin klo 11-13. Tarjolla on opiskelijoiden valmistamat kasvis-, kala- ja liha-ateriat pöytiin tarjoiltuina. Jälkiruoka ja jälkiruokakahvit kuuluvat annosten hintaan. Tervetuloa lounaalle kauniiseen ravintolaamme!

• Oppikokki on avoinna klo 11-13
• Aterian hinnat vaihtelevat 8€ – 12.50€

Piilolantie 17, Äänekoski

Ruokalista täällä.

Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymän valtuuston kokous pidetään perjantaina 27.10.2023 klo 15.00 alkaen Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymän Piilolan yksikön auditoriossa, Piilolantie 17, 44100 Äänekoski.

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään nähtävänä toimistossa keskiviikkona 10.11.2023 virka-aikana.

Esityslista ja pöytäkirja ovat nähtävissä myös ammattiopiston kotisivuilla www.poke.fi/valtuuston pöytäkirjat.

Ville Kivimäki
kuntayhtymän valtuuston puheenjohtaja

Haemme asiakkuusvastaavaa ja kehittämisasiantuntijaa

Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä hakee Työelämäpalvelut-yksikköön asiakkuusvastaavaa vakituiseen virkasuhteeseen 2.1.2024 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Työelämäpalvelut-yksikköön haetaan myös kehittämisasiantuntijaa vakituiseen työsuhteeseen 2.1.2024 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Lisätiedot ja hakemukset kuntarekry.fi -palvelun kautta.

 

 

Puoti Kultavilja avoinna keskiviikkoisin

Puoti Kultavilja on avoinna keskiviikkona 11.10. klo 14-17.30.

Lokakuuhun piristystä ja hemmottelua vaikkapa näillä:

  • Tuoreet Sahinahon ja Poken hunajat,
  • Nordic4You -hyvinvointituotteet,
  • Lampaamon lempeät vuohenmaitosaippuat,
  • tunnelmalliset kynttilät ja tietysti
  • päivän lämpimäiset Tarvaalan omasta keittiöstä!
Ensi viikolla ke 18.10. puoti on suljettu syyslomaviikon vuoksi.

Kouluvuoden aikana Puoti toimii opiskelijoiden asiakaspalvelun ja yrittäjyyden oppimisympäristönä.

Tervetuloa tutustumaan valikoimiin!

Puoti sijaitsee Poken Saarijärven yksikön päärakennuksen päädyssä Uuraistentie 240, Tarvaala

puh. 040 1325 014

Murroksessa olevan maatalouden tarpeisiin vastataan luomalla älymaatalouden yhteiskehittämisen ympäristö, jossa pystytään kehittämään peltoviljelyn päästöjä minimoivia ja taloudellista kannattavuutta parantavia ratkaisuja.

Pohjoinen Keski-Suomi saa noin kolmen miljoonan euron potin EU:n oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta (JTF). Finnish Future Farm -hankkeessa luodaan käytännönläheinen yhteiskehittämisen ympäristö ja osaamiskeskittymä Biotalouskampukselle Saarijärven Tarvaalaan. Hankkeen kokonaisrahoitus on yhteensä noin 3,5 miljoonaa euroa. Hankkeen päätoteuttaja on Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja osatoteuttaja Poke. Kumppaneina on merkittäviä yrityksiä, kuten Valtra, AGCO Power ja Neste, sekä Saarijärven kaupunki.

Maatalous on suurimmassa murroksessa vuosikymmeniin. Ilmastoneutraalin Euroopan unionin sekä Keski-Suomen hiilineutraalius- ja älykkään erikoistumisen strategian (ÄES) tavoitteiden saavuttaminen edellyttää uusien täsmäviljelyteknologioiden ja päästöjä vähentävien ratkaisujen laajamittaista käyttöönottoa. Kehitys ja uusien teknologistenkin ratkaisujen käyttöönotto on ollut vielä hidasta.

”Tämän taustalla on myös se, ettei esimerkiksi tuotekehityksen toteuttamiseen ole yhteistä agroteknologian kehittämisympäristöä”, toteaa Vice President, Marketing Valtra EME Mikko Lehikoinen.

Tarpeeseen vastataan Finnish Future Farm -hankkeessa luomalla yhteiskehittämisen ympäristö, jossa pystytään kehittämään peltoviljelyn (nurmi ja vilja) CO2-päästöjä minimoivia ja taloudellista kannattavuutta parantavia ratkaisuja. Hankkeessa hyödynnetään myös valmiita ratkaisuja, kuten Nesteen 100% jätteistä ja tähteistä Suomen markkinoille valmistamia diesel- ja polttoöljytuotteita. Keskeinen tavoite on edistää yhteistyömahdollisuuksia ja innovaatiotoimintaa älymaatalouden startup-yhteisön ja kiihdyttämöekosysteemin avulla.

Opiskelijat pääsevät seuraamaa tulevaisuutta

”Finnish Future Farm on upea mahdollisuus Pokelle ja koko Biotalouskampukselle. Hanke kokoaa osaajia eri puolilta, antaa mahdollisuuden Poken henkilökunnan osallistua alan kehittämistarpeisiin ja olla ratkaisemassa niihin liittyviä ongelmia.  Hanke luo uutta jaettavaa tietoa maakunnassa sekä valtakunnallisesti, ja samalla se houkuttelee uusia kansainvälisiä yhteyksiä. Opiskelijamme puolestaan pääsevät seuraamaan monipuolista toimintaa ja saavat nopeasti hyötyä omiin opintoihinsa.  Kun hanke jalostaa tutkimusta ja tietoa eri osa-alueilla, pystytään opetuksen kautta välittämään paremmin uuden osaamisen teknologisia hyötyjä ja mahdollisuuksia.  Ja tietysti tämä on yritysmaailman luottamuksen osoitus siitä, että Biotalouskampus ja Poke pystyvät uudenlaiseen toimintaan – ja tätä tehdään yhdessä”, sanoo Poke Tarvaalan koulutusjohtaja Pekka Janhonen.

”Tällainen ekosysteemi on Suomesta puuttunut kokonaan. Olemme tunnistaneet sen tarpeellisuuden esimerkiksi biotalouden yrityskiihdyttämömme, BioPaavon, innovaatiokilpailuissa eli hackathoneissa”, sanoo Jamk Biotalousinstituutin johtaja Minna Lappalainen. ”Älymaatalouden huippuosaamiskeskittymän rakentamiseen myönnetty rahoitus avaa meille ainutlaatuisen mahdollisuuden edistää sekä ruoantuotannon kestävyyden että kannattavuuden kehitystä ja siihen perustuvaa uutta, kansainvälistä kasvuliiketoimintaa.”

”Hankkeen päämääränä on kehittää maatalouden koulutusta ja tutkimusinfrastruktuuria Suomessa tukemaan tulevaisuuden maatalouskoneiden voimanlähteiden tuotekehitystä”, toteaa tuotehallintajohtaja Jarno Ratia AGCO Power Oy:stä. ”Odotuksemme ovat korkealla myös sidosryhmäyhteistyön kehittymisen suhteen.”

”’Odotan hankkeen havainnollistavan maatalouden päästövähennyspotentiaalin sekä löytävän ratkaisuja todentaa saavutetun päästövähenemän, minkä uskon kiinnostavan maatalouden parissa toimivia laajasti’’’, sanoo Nesteen Suomen yritysasiakasmyynnistä vastaava johtaja Joni Pihlström.

1.9.2023–30.6.2026 toteutettava hanke saa rahoitusta EU:n Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027, EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelmasta, sen Oikeuden mukaisen siirtymän rahastosta (JTF).

Keski-Suomen liitto toteaa rahoituspäätöksessään: ”Hankkeella on selvää uutuusarvoa ja se on vahvasti yrityslähtöinen. Hankkeen päätavoite on tuottaa TKI-ratkaisuja maatalousalan yritysten käyttöön sekä luoda älyteknologiaan perustuva TKI-ympäristö Tarvaalaan. Hanke tukee Keski-Suomen alueellisen siirtymäsuunnitelman tavoitteita.”

Lisätietoa

koulutusjohtaja Pekka Janhonen, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, p. 040 054 2031

johtaja Minna Lappalainen, Biotalousinstituutti, School of Technology, p. 040 630 0384