Onnea kevään 2020 aikana valmistuneille ammattiosaajille.

Teitte hienon oppimispolun ammattilaisiksi ja nyt odottavat uudet polut työelämässä ja jatko-opiskeluissa.  Polun lopun teitte joustavasti haasteellisissa poikkeusoloissa. Todistuksen saaminen jää erityisenä mieleen. Perinteisen kevätjuhlan sijaan vietimme Me tullaan Pokesta –valmistujaisjuhlaa virtuaalisesti. 

Kevään 2020 aikana valmistuneiden nimet yksiköittäin ja tutkinnoittain (luvan antaneet).

 

Poken kaikkien yksiköiden yhteinen live-lähetys Me tullaan Pokesta -valmistujaisjuhla järjestetään perjantaina 29.5. kello 12.

Juhli valmistuneita ja kesän alkamista yhdessä muiden Pokelaisten kanssa! Tähän juhlaan mahtuvat mukaan ystävät, perhe, kummit ja isovanhemmat.

Me tullaan Pokesta -LiveStreemattu valmistujaisjuhla netissä perjantaina 29.05.2020 klo 12.00

Liity juhlaan mukaan kotisohvalta, keittiön pöydän äärestä, pihalta tai rannalta. Osallistu rennosti verkkareissa tai aloita valmistujaispäiväsi juhlassa yhdessä muiden valmistuvien kanssa. Valmistujaisjuhlassa on perinteisesti kuntayhtymän johtajan puhe, valmistuvan opiskelijan puhe ja musiikkiesityksiä. Juhlassa ovat kuvien kautta mukana kaikki Poken yksiköt Äänekoskelta, Viitasaarelta ja Saarijärveltä. Jokaisesta yksiköstä valmistuneet julkistetaan livenä lähetyksessä, jota juontavat Poken opiskelijat. Opiskelijat ja opettajat voivat lähettää chatin kautta kesätervehdyksiä. Tervetuloa juhlimaan kanssamme verkossa!

Tervetuloa seuraamaan juhlaa tämän linkin kautta. 

Mobiililaitteella (android) tapahtuman katsominen vaatii Teams-sovelluksen lataamisen Google Play-kaupasta etukäteen. Asennettuasi sovelluksen sinun ei tarvitse suorittaa sovelluksen pyytämiä kirjautumisia, vaan klikkaa tällä www-sivulla olevaa tapahtumalinkkiä ja avaa sovelluksessa Teams ja liity tapahtumaan vieraana.

Tietokoneella tapahtumalinkkiä klikkaamalla valitse näin:

Teams liittyminen selaimella--

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hakuaika on päättynyt.

Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä hakee Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistoon päätoimisia tuntiopettajia

vakituiseen palvelussuhteeseen Saarijärven biotalouskampukselle

vakituiseen palvelussuhteeseen Äänekoskelle

Äänekoskelle määräaikaiseen työsuhteeseen

Hakemukset 1.6.2020 mennessä.

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Poke, Luonnonvarakeskus Luke ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMK ovat tehneet sopimuksen strategisesta yhteistyöstä. Yhteistyöllä tavoitellaan osaamisen vahvistamista erityisesti liiketoiminnan, innovaatiotoiminnan ja yrittäjyyden alueella osana kierto- ja biotalouden kokonaisuutta.

Sopimuksen tavoitteena on yhteinen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta TKI biotalouden liiketoiminnan johtamisen, innovaatiotoiminnan ja yrittäjyyden kehittämisen alueella ottaen huomioon globaalin liiketoiminnan muutokset ja mahdollisuudet, kuten esimerkiksi ilmastonmuutos ja hiilensidonnan mahdollisuudet. Tämän myötä on tarkoitus kehittää TKI-toimintaa yhteisillä vahvuusalueilla, ennakoida tulevaisuuden tutkimus- ja kehittämistarpeita, luoda yhteistyön käytäntöjä ja kehittää yhteistyötä osana kansainvälisiä verkostoja.

-Yhteistyösopimus on tärkeä koko Pokelle. Biotalouskampuksen kehittäminen on maakunnallisesti ja jopa valtakunnallisesti tärkeä avaus. Biotalousalan kehittäminen vaatii laajaa osaamista. Me olemme valmiita tarjoamaan kaikkea osaamistamme tämän yhteistyön tueksi, sanoo koulutusjohtaja Pekka Janhonen Pokelta.

-Sopimus merkitsee käytännössä myös koulutuksen kehittämistä yhteistyössä. Voimme hyödyntää yhdessä ja erikseen tuotettua tutkimustietoa erityisesti biotalous- ja maaseutuyritysten liiketoiminnan johtamisen, innovaatiotoiminnan ja yrittäjyyden näkökulmista, kertoo JAMK Biotalousinstituutin johtaja Minna Lappalainen.

Tämä tukee Lappalaisen mukaan JAMK:n uudistuvan agrologikoulutuksen tavoitteita, jossa monipuolisen substanssiosaamisen rinnalla opiskelijoille rakentuu vahva johtamis- ja liiketoimintaosaaminen.

-Yhteistyömme tiivistää luonnonvara-alan tutkimuksen ja koulutuksen vuoropuhelua, mahdollistaa uusia tutkimusavauksia biotalous- ja maaseutuyritysten kilpailukyvyn kehittämiseksi sekä edistää tutkimustiedon käytäntöön vientiä ja soveltamista koulutuksessa, toteaa johtaja Sari Forsman-Hugg Lukesta.

Lisätietoja:

Pekka Janhonen, koulutusjohtaja, POKE maa-, metsätalous- ja luonnonvara-ala, pekka.janhonen@poke.fi, p. 0400 542 031

Minna Lappalainen, johtaja, JAMK Biotalousinstituutti, minna.lappalainen@jamk.fi, p. 040 630 0384

Sari Forsman-Hugg, johtaja, Luonnonvarakeskus, Biotalous ja ympäristö, sari.forsman-hugg@luke.fi, p. 02 9532 6084

 

 

 

Torstaina 14.5. klo 17-18 Intialainen Ranjitsinh Disale isännöi englanninkielistä webinaaria, jossa intialainen Monica Joshi, yhdysvaltalainen Leslie Sorel ja Suomesta POKEn Pekka Ouli kertovat millaisia uusia tekniikoita ja ohjelmia he ovat kokeilleet etäopetuksen aikana ja miltä paluu takaisin kouluun näyttää.

Linkki webinaariin/ Link to the event:
bit.ly/backtoschoolwebinar2020

Schools are opening up worldwide slowly but surely. Distance learning practices have become an intrinsic part of education.

 • Which of the practices stick when we get back to school?
 • What has been working and what has not?

In this webinar Microsoft Innovative Educator Fellows Pekka Ouli of POKE and Monica Joshi of Sant Paul Mittal School discuss what career and technical education distance learning solutions have they used and what they will keep using after we get back to school. We will also hear how Finland, India and the US school systems are reacting to the coronavirus crisis.

Ohjelma/Program:

17:00 Jussi Kajala, 3DBear, Introductions & Welcome

17:00 Host – Ranjitsinh Disale, MIE Fellow, Global Teacher Prize 2020 top50 finalist, Introduction & Welcome

17:00 – 17:15 Pekka Ouli MIE Fellow, POKE, Finland, Back to school in Finland, virtual and augmented reality in career and technical education, 3D Bear example of technology

17:15 – 17:30 Monica Joshi MIE Fellow, Sat Paul Mittal School, India, what distance learning solutions work and what don’t: Example of using AR with 3DBear

17:30 – 17:45 Leslie Sorel, Pinnacle Education & Mitch Weisburgh, Academic Business Advisors, USA, the US situation and how distance learning solutions help

17:45 – 18:00 Questions and wrapup

Etäopetus jatkuu Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistossa 13. toukokuuta jälkeen toukokuun loppuun asti, kuten Suomen hallitus suositteli maanantaina 4. toukokuuta. Etäopetusta jatkamalla halutaan varmistaa opiskelijoiden ja henkilökunnan turvallisuus sekä toiminnan sujuvuus. Etäopetukseen siirryttiin joustavasti, ja se on sujunut opiskelijapalautteen perusteella pääsääntöisesti hyvin.

 • Meidän näkökulmastamme etäopetuksen jatkuminen on ennen kaikkea turvallisuuskysymys, kuten on ollut tähänkin asti. Lisäksi valmistuvat opiskelijat ovat pääsääntöisesti jo valmistuneet tai valmistuvat pian ja ovat jo työelämässä tai menossa sinne, joten senkään vuoksi etäopetuksen jatkuminen ei ole ongelma, sanoo kuntayhtymän johtaja Jouni Kurkela.

Lisäksi suuren organisaation käyntiin laittaminen nopeasti ja vain kahden viikon vuoksi on suuri projekti.

 • Tämän tyyppinen etäopetus, jossa opiskeluryhmät eivät opiskele yhdessä, on poikkeustilanne. Etäopetus on raskasta ja vaativaa opiskelijoille ja opettajille, eikä tällainen etäopetus ole tulevaisuudessa ratkaisu. Se ei myöskään ole säästökeino. Tiettyjä hyviä etäkäytänteitä toki voimme ottaa tulevaisuudessa osaksi opetusta, sanoo Kurkela.

Syyslukukausi alkaa 10. elokuuta, jolloin on tarkoitus palata lähiopetukseen.

 • Opiskelijoiden kesäkausi hoituu periaatteessa kuten ennenkin, mutta koronasta johtuen oppisopimus- ja työssäoppimispaikkoja on vähemmän kuin normaalina kesänä, sanoo Kurkela.

Ruuanjakelu opiskelijoille jatkuu toukokuun loppuun asti. Tämän kevään valmistujaisjuhla on peruttu, ja todistukset lähetetään valmistuneille opiskelijoille postissa. Syksylle on suunnitteilla juhlatapahtuma, mutta päivää ei ole vielä päätetty. Pokelta valmistuu vuosittain noin 500 opiskelijaa oman alansa ammattilaisiksi.

Lisätietoja: johtaja Jouni Kurkela, Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä, p. 040 5891 677

 

 

TE-palveluiden tiedote

Valmistumassa, mutta ei vielä töitä tiedossa? Toimi näin

 Jos sinulla ei ole töitä heti valmistumisesi jälkeen tai et aloita heti uusia opintoja, kannattaa ilmoittautua työnhakijaksi TE-palveluissa. Voit ilmoittautua työnhakijaksi jo ennakkoon.

Ilmoittautumalla 4.–17.5.2020, sujuvoitat asiakkuuttasi TE-toimistossa ja varmistat, että työnhakusi on voimassa heti valmistuttuasi.

Mikäli ilmoittaudut työnhakijaksi vasta valmistumisen jälkeen, työnhakusi ja mahdollinen oikeutesi työttömyysturvaan alkaa aikaisintaan ilmoittautumispäivästä.

Lue lisää työnhakijaksi ilmoittautumisesta TE-palveluiden www-sivulta.

5.5. klo 13-14.30 Kevytyrittäjyysinfo

Osallistu infoon alla olevan Teams-linkin kautta:

https://bit.ly/kevytyrittajyysinfo

Ohjelma

 • tervetulosanat, Päivi Hakkarainen
  • kysymykset joka puheenvuoron jälkeen
 • TE-toimisto, Marko Piispanen 10 minuuttia
 • Omapaja Oy, Marko Tyyskä, 20 minuuttia
 • Värkkäys, Pia Reipas, 10 minuuttia
 • 4H-yrittäjyys, Marja Suominen, 10 minuuttia
 • Saarijärven kaupunki työllisyyskoordinaattori, Anna-Marja Tamminen
  Miten ilmoittaa kevytyrittäjyys Kelaan ja mitä huomioida?

Lisätietoja 

Päivi Hakkarainen
Projektikoordinaattori
Leader Viisari ry / Tulevaisuuden tekijät – hanke
Puh. 040 542 1432