Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymän valtuuston kokous pidetään koronatilanne huomioon ottaen Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston Äänekosken yksikön auditoriossa, Piilolantie 17Äänekoski tai Teams-sovelluksella perjantaina 12.3.2021 klo 13 alkaen. 

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään nähtävänä 22.3.2021 POKEn kotisivuilla www.poke.fi 

Esityslista ja valtuuston pöytäkirjat ovat nähtävissä www.poke.fi -sivuilla: Valtuuston pöytäkirjat – poke.fi

Marko Tuhkanen
kuntayhtymän valtuuston puheenjohtaja 

Poke järjesti International XR workshopin

20.2.2021 pidettiin kansainvälinen workshop, virtuaalitodellisuuden työpaja, jossa Poken digitaalisten oppimisympäristöjen asiantuntija Pekka Ouli ja opiskelija ja kevytyrittäjä Sara Kumpulainen ohjasivat kansainvälistä oppijaryhmää AltSpaceVR-ohjelman käyttöön.

Oppijaryhmä kokoontui aluksi Teamsissa ympäri maailmaa. Osallistujia oli mm. Puolasta, Intiasta, Libanonista, Portugalista ja Amerikasta.

Osallistujat latasivat ohjelman tietokoneilleen ja loivat ohjatusti omat avattaret eli virtuaalihahmot. Kaikki opiskelijat pääsivät harjoittelemaan liikkumista ja kommunikointia avatar-virtuaalihahmona Saran luomassa AltSpaceVR, virtuaalitodellisuusympäristössä.

Päivän jälkeen osallistujat olivatkin sitä mieltä, että ohjelmassa voisi muun muassa järjestää erilaisia opetustilaisuuksia, perhe- ja kaveritapaamisia, kulttuuritapahtumia ja ilman kokoontumisrajoituksia ja koronapelkoa.

Osallistujien ajatuksia:

 • Mahdollistaisi osallistumisen monenlaisiin kokoontumisiin ja tapahtumiin
 • Tilaisuuksiin voisi osallistua suuri joukko
 • AltSpace on hyvä yhteistyöpohja, koska se mahdollistaa olemassa olevien tilojen virtualisoinnin
 • Altspaceen voi luoda myös aivan uudenlaisia tiloja kuten vaikka sosiaali- ja terveysalan opetukseen ja tapahtumiin tilat ihmisen sisältä, kuten vaikka sydämestä tai keuhkoista
 • Tarvitaan osaajia, että saadaan luotua lisää monipuolisia tiloja eri tahojen käyttöön
 • AltSpacilla toteutetut tapahtumat lievittäisi yksinäisyyden tunnetta

Tässä lyhyt esittely virtuaalisesta valokuvanäyttelystä:

Virtual Reality Photoexpo with Altspace

Sara Kumpulainen ja Poken Teknologisen koulutuksen koordinaattori Katja Huttunen pitivät jo aiemmin torstaina 11.2. työpajan Future Work -Miten teen virtuaalimaailmoja yhteistyössä Viitasaaren Lennättimen kanssa. Esimerkkinä työpajassa he käyttivät aiemmin pidettyä Keksintöjen Viikko XR -tapahtumaa, johon Sara oli tehnyt virtuaalisen messuympäristön.

Lisätietoja tästä antaa

Katja Huttunen
040 8346 693
katja.huttunen@poke.fi

 

Tervetuloa tiistaina 23. helmikuuta klo 9-11 OsaajaKS-seminaariin, jossa tutustutaan lähemmin Keski-Suomen työllisyystilanteeseen sekä parhaillaan rakenteilla olevaan koulutuksen ja ohjauksen palveluketjuun. Tapahtuma verkossa (Zoom).

”Kartoitamme yhdessä työllisyyspalveluiden ja työnantajien kanssa, millaista osaamista Keski-Suomessa tarvitaan etenkin niillä aloilla, joilla on pulaa osaavasta työvoimasta, kuten sosiaali- ja terveysalalla, kone- ja tuotantotekniikassa sekä ICT-alalla. Selvitämme myös, millaista koulutusta ja tukea työttömät työnhakijat tarvitsevat, jotta heidän osaamisensa kohtaisi työnantajien tarpeen”

sanoo projektipäällikkö Maarit Viljakainen Jyväskylän yliopiston avoimesta yliopistosta.

Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä!

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Ilmoittautuneet saavat sähköpostitse osallistumislinkin tilaisuuteen.

Seminaarin ohjelma 23. helmikuuta klo 9-11

Pienet muutokset mahdollisia.

9.00–9.15

Mikä OsaajaKS?

Maarit Viljakainen, projektipäällikkö, Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto

9.15–9.30

Hankkeen työpaketit esittäytyvät

Kaisa Lassila, projektipäällikkö, Gradia

Maija Salmelin, kehittämisasiantuntija, Poke

Hannu Ikonen, koulutuksen kehittämispäällikkö, JAMK

9.30–9.45

Miten osaaminen turvaa tulevaisuuden?

Jukka Lerkkanen, johtaja, Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto

9.45–10.00

Työmarkkinatilanne nyt

Eero Janhonen, työvoimapalvelujen suunnittelija, Keski-Suomen TE-toimisto

10.00–10.15

Työllisyyden kuntakokeilu Jyväskylän seudulla

Hanna Lähteelä, työllisyyskokeilun johtaja, Jyväskylän työllisyyspalvelut

10.25–10.40

Millaista osaamista yritykset tarvitsevat?

Tommi Sipilä, toimitusjohtaja, Kuuloxi Oy

10.40–11.00

Keskustelua ja yhteenvetoa tulevaa ajatellen

Maarit Viljakainen, projektipäällikkö, Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto

Lisätietoa hankkeesta

Nuoriso- ja yhteisöohjaajaopiskelijat avaavat jälleen P.o.k.e.s Baarin. P.o.k.e.s Baarissa tapahtuu seuraavien viikkojen aikana. Tule ja ihastu!

To 18.02. klo. 16.30-20.00

Ti 23.02. klo. 16.30-20.00

Ke 10.03. klo. 16.30-20.00

Discordin käyttäminen ja rekisteröityminen palveluun

Discordiin rekisteröityminen on helppoa. Tarvitset rekisteröitymiseen sähköpostiosoitteen, käyttäjätunnuksen sekä tietenkin omalle henkilökohtaiselle käyttäjätilillesi soveltuvan salasanan.

Käyttäjätunnuksen luominen Discordiin tapahtuu tämän linkin kautta: https://discordapp.com/register

Rekisteröidyttyäsi ja luotua käyttäjätunnuksen liity P.o.k.e.s Baariin tästä linkistä:

https://discord.gg/JE6BmtckU3

Discord on sekä puhelimelle että tietokoneelle asennettava maksuton keskusteluohjelma, joka meillä toimii digitaalisena, matalan kynnyksen kohtaamispaikkana.

Terveisin S20NYOAB-opiskelijat

 

Omakotitalo Äänekoskella

Myydään opiskelijatyönä rakennettu omakotitalo Äänekosken Römmillä.

Tarkemmat tiedot:

 • Pöllitie 1
 • 3 makuuhuonetta, olohuone, tupakeittiö, wc, pesuhuone/wc, sauna, kodinhoitohuone, vaatehuone, autokatos, varasto, varastokatos
 • Huoneistoala 128,5 m2
 • Lämmitys; kaukolämpö ja vesikiertoinen lattialämmitys
 • Katso lisätietoja huoneistokeskus.fi -sivuilta

Maarit Siik haluaa tehdä töitä erityislasten kanssa. Koulunkäynninohjaajan opinnot imaisivat mukanaan niin, että tutkinto valmistui ennätysajassa.

Maarit Siikin opinpolulla oli mäkiä ja mutkia, mutta tutkintoon hän kiisi kuin formula.

Maarit Siik on onnellinen vastavalmistunut, jolla on pitkä ja juhlava tutkintonimike:

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto, koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisala.

Suolahdessa asuvan Siikin tyytyväisyyttä hyrisevää olemusta katsellessa ei arvaisi, millaisia haasteita hän opinnoissaan kohtasi.

– Kannattaa uskoa unelmiinsa ja tehdä töitä, eikä koronaa tarvitse pelätä, hän kannustaa.

Työttömänä ollut Siik, 32, sai toissa syksynä kutsun Taite työelämään -hankkeen tapaamiseen, jossa virisi vanha haave työskentelystä erityislasten parissa. Siik oli aikanaan aloittanut nuorisotyönohjaajan opinnot Suolahden opistossa, mutta sitten syntyivät omat lapset, jotka ovat nyt 13-, 11- ja 6-vuotiaat.

Ja nyt olikin äidin aika.

– Oppisopimuspaikat ovat kiven alla, mutta minulle järjestyi onneksi oppisopimustyöpaikka Koulunmäen koulun pienryhmästä, Siik kertoo.

Koulunkäynninohjaajan tutkinto ei kuulu Poken koulutustarjontaan tällä hetkellä. Tämä ei ollut kuitenkaan este toteuttaa Maaritin oppisopimuskoulutusta. Pokella on nimittäin laajennettu oppisopimuskoulutuslupa, joka mahdollistaa koulutuksen hankkimisen opiskelijalle jostain muusta oppilaitoksesta. Poke voi siis ostaa toisesta oppilaitoksesta, tässä tapauksessa Karstulan Evankelisesta opistosta, opiskelijan tarvitseman koulutuksen ja näytöt.

Maarit Siikille se oli onnenpotku. Hän piti paljon harjoittelustaan luokassa, jossa lapsilla on monenlaisia kehityksellisiä haasteita.

– Työ erityslasten ja varsinkin erityisnuorten kanssa on palkitsevaa. Minulla on halu auttaa heitä. Myös työyhteisö oli tosi hyvä ja kannustava opintojen edetessä, Siik kertoo.

Ylämäki tuli vastaan viime keväänä, kun terveydelliset vaivat pakottivat keskeyttämään opinnot puoleksi vuodeksi. Koronakin iski, sulki koulut ja laittoi monen asian uusiksi. Lopulta pandemia kuitenkin suorastaan vauhditti Siikin opiskeluja: hän paahtoi loput neljä tutkinnon osaa kolmessa ja puolessa kuukaudessa! Moisella tahdilla pääsee jo Poken ennätystenkirjaan.

– Usko omiin unelmiin oli niin kova, että kun sain terveysasiat vihdoin kuntoon, halusin valmistua mahdollisimman nopeasti. Ilman perheen, miehen ja ystävien tukea se olisi ollut mahdotonta, Siik kiittelee.

Kun Siik viime syksynä palasi jatkamaan opintojaan, oppisopimusjärjestely purettiin ja Siik teki opintonsa loppuun suoraan Karstulan Evankelisen opiston tutkinto-opiskelijana. Harjoitteluja lukuun ottamatta opiskelu tapahtui tietenkin etänä.

– Sain todella hyvin materiaaleja ja tukea itseoppimiseen aina riippuen siitä, mitä tutkinnon osaa olin suorittamassa. Ne olivat käsilaukkutavaraa, aina joka paikassa mukana, Maarit kertoo.

Korona-aikaa kuvaa Siikin mukaan myös se, että lähiopetuksen puutteessa etätehtävien ja esimerkiksi huolellisesti tehtyjen näyttösuunnitelmien merkitys korostuu.

– Oma osaaminen täytyy pystyä osoittamaan kirjallisesti.

Opinnoista haaveilevia Maarit Siik kannustaa selvittämään, mitä kaikkia mahdollisuuksia Pokella on tarjottavanaan. Opintojen perässä ei välttämättä tarvitse muuttaa toiselle puolelle Suomea.

– Poken kanssa asioiden hoitaminen oli mutkatonta, ja he olivat omien opintojeni alullepanijoita. Monikaan ei tiedä, mitä kaikkea Poken kautta voi opiskella.

Maarit Siik innostui itse niin paljon, että seuraavat opinnot siintävät jo mielessä.

Teksti ja kuva: Maija Voutila

Opiskele itsellesi ammatti. Valittavissasi on 16 perustutkintoa sekä VALMA-koulutus. Opiskelupaikkoja on Äänekoskella Opinahjossa ja Piilolassa, Laukaassa, Saarijärvellä ja Viitasaarella. Kevään 2021 ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen valtakunnallinen yhteishaku järjestetään 23.2.-7.4.2021. Yhteishaku tapahtuu osoitteessa Opintopolku.fi.

POKEn tarjonnasta kerrotaan Hakijan oppaassa, Hakijainfoissa ja Yhteishaku-sivustolla.

Kiinnostavia opiskelijatarinoita ja lisää tietoa tutkinnoista löydät täältä:

Autoalan perustutkinto, ajoneuvoasentaja

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, kampaaja, parturi

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto, nuoriso- ja yhteisöohjaaja, lastenohjaaja

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, koneasentaja, koneistaja, levyseppähitsaaja

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi

Logistiikan perustutkinto, autonkuljettaja, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto, ympäristönhoitaja

Maatalousalan perustutkinto, eläintenhoitaja, maaseutuyrittäjä

Metsäalan perustutkinto, metsäenergian tuottaja, metsuri-metsäpalvelujen tuottaja

Prosessiteollisuuden perustutkinto, prosessinhoitaja

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto

Rakennusalan perustutkinto, talonrakentaja

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, automaatioasentaja, sähköasentaja

Talotekniikan perustutkinto, putkiasentaja

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, IT-tukihenkilö ja tietoverkkoasentaja

Lisätietoja: Hakijapalvelut, p. 040 712 0935, hakijapalvelut@poke.fi

Lisätietoa yhteishaun jatkumisesta 7.4. asti

 

Poken Viitasaaren kone- ja tuotantotekniikan yksikkö on ollut jo vuosia tärkeä rekrytointikanava viitasaarelaiselle Moisio Forest Oy:lle. Kun toimitusjohtaja Petrus Moisio tarvitsee tuotannon puolelle metallialan työntekijää tai harjoittelijaa, hän ottaa heti yhteyttä opettaja Hannu Sjösteniin, ja yleensä asia järjestyy nopeasti.

-Poke on ollut meille pitkään tärkeä rekrytointikanavana. Yleensä kuvio menee niin, että ensin opiskelija tulee koulutussopimuksella harjoittelemaan, jolloin tutustutaan puolin ja toisin.  Me näemme, millainen työntekijä on ja opiskelija puolestaan tutustuu meihin ja työhön.  Jos yhteistyö sujuu, jatkamme oppisopimuksella, jonka jälkeen opiskelija pääsee usein meille kesätöihin ja sitten, kun tulee paikka auki, tällainen nuori palkataan helpommin meille vakituiseen työhön, sanoo Petrus Moisio.

Hannu Sjösten on tyytyväinen yhteistyöhön, sillä hänen opiskelijansa tarvitsevat jatkuvasti harjoittelupaikkoja.

-On hienoa, että Petrus ottaa itse aktiivisesti yhteyttä, kun he tarvitsevat harjoittelijoita ja joskus silloinkin, kun eivät välttämättä tarvitsekaan työntekijää. On tärkeää, että ollaan aktiivisia puolin ja toisin. Ja kun opiskelija saa mahdollisuuden, jatko on hänestä itsestään kiinni. Opiskelijan pitää tehdä itsensä tarpeelliseksi, sanoo Sjösten.

-On tosi hyvä, että voi soittaa, kun tarvitsee työntekijää. Tykkään siitä, että homma hoituu joustavasti ja saamme lisäkäsiä nopeastikin. Meillä on paljon töitä, joita harjoittelija voi tehdä. Kun oppii perushommat, voi siirtyä seuraavalle tasolle. Pokelta tulee pääsääntöisesti hyviä harjoittelijoita, sanoo Moisio.

Moisio ei muista, koska olisi viimeksi laittanut työpaikkoja avoimesti auki, koska harjoittelijoita on riittänyt ja heistä on kasvanut hyviä ammattilaisia yritykselle. Yrityksellä on tällä hetkellä kasvua näkyvissä, joten töitä riittää. Suurempi haaste hänelle on löytää Viitasaarelle koulutettuja insinöörejä suunnittelupuolelle.

Lisäkoulutuksia yritysten toiveiden mukaan

Poke järjestää myös erilaisia täsmäkoulutuksia yritysten tarpeisiin.

-Nyt suunnitellaan lisäkoulutuksena Solidworks-tutkinnonosa 3D-valmistumismenetelmän käyttöön oppisopimuksilla, koska sille on täällä seudulla kysyntää, sanoo Sjösten.

-Täällä Viitasaarella on tärkeää, että paikkakunnalla on koulutusta, josta saadaan jatkuvasti uutta työvoimaa, sanoo Petrus Moisio

Moisio Forest suunnittelee, valmistaa ja myy metsäkoneen lisälaitteita, kuten kouria, syöttörullia ja harvesterinpäitä. Asiakkaina on Suomessa ja ulkomailla metsäkoneurakoitsijoita ja alan yrityksiä. Tuotannosta menee vientiin 50-70 prosenttia.

Työssä oppii parhaiten

Kolmannen vuoden kone- ja tuotantotekniikan opiskelija Akseli Lohilahti, 18, aloitti harjoittelun Moisio Forestilla marraskuussa. Nyt hän on jo edennyt oppisopimusvaiheeseen.

-Opettelen täällä koneistajan hommia. Niitä opiskeltiin koulussa, joten on hienoa, että pääsin töihin ja oppimaan koneistuksesta lisää, sanoo Lohilahti.

Hän tykkää olla töissä Moisio Forestilla, koska työt ovat monipuolisia ja joka päivä oppii uutta. Myös työkaverit ovat mukavia.

-Koulussa opitaan enemmän teoriapuolta, mutta täällä töissä saa ehdottomasti paremman käsityksen ja kokemuksen työkoneista, hän sanoo.

Lisätyn (AR) ja virtuaalitodellisuuden (VR) ratkaisut sekä etätuki tarjoavat monia hyötyjä liiketoiminnan eri osa-alueilla. Tämä tarkoittaa suurta kilpailuetua niille yrityksille, jotka ymmärtävät uusien teknologioiden mahdollisuudet ja hyödyntävät tai ovat aloittamassa hyödyntämään niitä liiketoiminnassaan.

Tule kuulemaan lisää uusista digitalisaatioratkaisuista ja osallistu aiheeseen liittyvään webinaarisarjaan kevään 2021 aikana.

Webinaarisarja on osa Keski-Suomen Liiton rahoittamaa hanketta “Keskisuomalaisten pk-yritysten koronavaikutusten hallinnan sparraus ja tukeminen”, ja ne on suunnattu kaikille keskisuomalaisille mikro- ja pk-yrittäjille.

Miltä kuulostaisi, jos omassa liiketoiminnassa hyöty olisi vastaavaa kuin seuraavilla toimijoilla?

 • Boeing and Airbus (valmistus Hololens älylaseilla):
  – 25-30% tuottavuuslisäys.
  – 60-70% vähennys virheiden määrässä.
 • ACGO (koulutus Hololens älylaseilla):
  – 50% vähennys teknikkojen koulutusajassa.
  – Vähentynyt tuotteiden asennusaika ja virheiden määrä.
 • Porsche Cars, Pohjois-Amerikka (etätuki huollossa, älylasit):
  – 40% keskimääräinen vähennys huoltoajassa monimutkaisille tai harvinaisille huoltotehtäville.
  – Yleinen palvelun laadun parantuminen ja siten asiakaskokemuksen parantuminen.

Kunnossapito- ja valmistava teollisuus
25.2.2021 klo 10.00
Ilmoittautuminen kunnossapito- ja valmistava teollisuus

Sote- ja terveydenhoitoala
23.3.2021 klo 10.00
Ilmoittautuminen sote- ja terveydenhoitoala

Palvelualat
15.4.2021 klo 10.00
Ilmoittautuminen palvelualat

 

Omakotitalo Äänekoskella

Myydään opiskelijatyönä rakennettu omakotitalo Äänekosken Römmillä.

Tarkemmat tiedot:

 • Pöllitie 1
 • 3 makuuhuonetta, olohuone, tupakeittiö, wc, pesuhuone/wc, sauna, kodinhoitohuone, vaatehuone, autokatos, varasto, varastokatos
 • Huoneistoala 128,5 m2
 • Lämmitys; kaukolämpö ja vesikiertoinen lattialämmitys
 • Katso lisätietoja huoneistokeskus.fi -sivuilta
 • Esittely sunnuntaina 14.2. klo 13.40-14.10

CLT-massiivipuutalo Laukaassa – kohde myyty

Myydään vastavalmistunut opiskelijatyönä rakennettu CLT-massiivipuutalo kauniilta paikalta Laukaan kirkonkylän tuntumasta.

Tarkemmat tiedot:

 • Päivämiehenkuja 1, Laukaa
 • 3 makuuhuonetta, olohuone, tupakeittiö, wc, kylpyhuone/wc, kodinhoitohuone, autokatos ja erillinen saunarakennus
 • Huoneisto-ala 123,5 m2
 • Talo sijaitsee 1280 m2 vuokratontilla
 • Lämmitys; maalämpö ja vesikiertoinen lattialämmitys
 • Sovi näytöstä tai kysy lisätietoja lehtori Ismo Permikankaalta puh. 040 6671 970

Katso kuvia Laukaan talosta täältä – etuovi.com.

 

 

Huomio Poken opiskelijat!

Sara Kumpulainen ja Katja Huttunen kertovat ja neuvovat miten virtuaalimaailmoja tehdään. Esimerkkinä on Keksintöjen Viikko XR tapahtuma johon Sara teki virtuaalisen messuympäristön. Tällaisten ympäristöjen teko on tulevaisuuden työtä, jota voi myös tehdä kevytyrittäjänä.

Ilmoittautumiset etukäteen:
Katja Huttunen
Työpuhelin: 040 8346 693
Sähköposti: katja.huttunen(at)poke.fi

Pohjoisen Keski-Suomen työnantajat kertoivat kesätyömahdollisuuksista täysi-ikäisille sekä alle 18-vuotiaille torstaina 4.2. Teamsin välityksellä. Haastattelijana toimi kannonkoskelainen nuori Milja Kemppainen.

Katso ja kuuntele ohjeita ja vinkkejä kesätyönhakuun alueellamme!

Tapahtumana esittäjinä

 • ABC-kesätyöt, Kirsti Partti
 • S-ryhmän kesätyöt, Minna Salonen
 • 4H – Helppi-sovellus kesätöiden apuna, Tarja Alainen
 • Äänekosken kaupunki – kunta-alan kesätyöpaikat, Riikka Hytönen
 • OP Keski-Suomi, Katri Tynkkynen
 • Nuorisokeskus Piispala, Mari Puranen
 • School of Gaming – pelikasvattajille töitä? Aleksi Höylä
 • Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomi, Jussi Linnala
 • Valtra, Jari Suuronen

Kesätyödeitit

Tapahtuman järjestivät yhteistyössä useista toimijoista pohjoisessa Keski-Suomessa koostuva Bisnes Academy -tiimi.

kesätyödeitit-logo

 

 

 

Olemme tehneet hauskan seppo.io-pelin ysiluokkalaisille. Siinä tutustutaan Poken aloihin leikkimielisesti, ja kaikkien osallistujien kesken arvotaan huikeat palkinnot. Palkintoina on mukana kulkeva blue tooth -kaiutin sekä toisena palkintona upeat kuulokkeet. Peli on auki koko helmikuun, ja palkinnot arvotaan maaliskuun alkupuolella. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Peliohjeet

Tietokone

 • Mene sivulle play.seppo.io
 • Klikkaa vihreää Player-ruutua
 • Syötä pin koodi E735FC ja klikkaa continue
 • Valitse itsellesi nimi ja kirjoita se name-kenttään. Klikkaa continue
 • Saat oman nimikoodin. Säästä se, jos haluat palata myöhemmin peliin
 • Aloita peli!

 

Kännykkä

Jos pelaat kännykällä, voit noudattaa tietokoneen ohjeita tai ladata Play-kaupasta seppo.io sovelluksen ja seurata sovelluksen ohjeita. Sama koodi E735FC toimii myöskännykkäsovelluksessa.

Palkintoina on upea kaiutin sekä kuulokkeet.

 

Käyhän vielä kurkkaamassa Poken opiskelutarjonta, sillä yhteishaku alkaa ihan pian 23.2.