Äänekosken Piilolanniemeen on kohoamassa uusi, moderni vanhusten palvelutalo. Putkiasentaja Jukka Kautto ja keväällä asentajaksi valmistunut Konsta Kinnunen ovat juuri aloittaneet kylpyhuoneiden kalustamisen: hanojen, pönttöjen ja suihkujen kiinnittämisen.

– 59 vielä jäljellä, Kautto naurahtaa käsienpesualtaan hanaa ruuvatessaan. Ammattilaisella ei hommassa kauan nokka tuhise.

Ennen tätä vaihetta 60-paikkaisen palvelutalon työmaalla on tehty monenlaisia katseilta piiloon jääviä töitä. Rakennuksen yläkertaan on esimerkiksi valmistunut lämmönjakohuone, joka työllisti putkiasentajat useaksi viikoksi.

– Olemme hitsanneet ilmanvaihto- ja vedenjäähdytyslaitteiston putkia, Kautto kertoo.

Koeponnistus on tehty, ja nyt työt ovat siirtyneet tuleviin asuinhuoneisiin.

Uuden Eerolan palvelutalon huoneet ovat kalusteita vailla. Jukka Kautto tekee valmiiksi kylpyhuoneita.

 

Käsityö kunniaan

Putkien hitsaaminen sekä lämmitys-, vesi- ja viemärijärjestelmien asentaminen, huolto ja korjaaminen ovat putkiasentajan työn arkea. Eerolan palvelutalo on Jukka Kauton mukaan isohko työmaa, jossa tärkeässä osassa on esimerkiksi LVI-piirustusten mukaan toimiminen.

Työmaalla jokainen hoitaa omaa tonttiaan, ja työskentely on itsenäistä. Se onkin osa asentajan työn viehätystä.

– Työssä saa itse päättää, miten ja missä järjestyksessä teet asioita. Myös oman kädenjäljen näkee heti, se tuntuu hyvältä, Kautto kertoo.

Työssä tarvitaan kädentaitoja, ja se olikin suurin syy siihen, että Kautto päätyi alalle.

– Olen koko ikäni tykännyt touhuta ja tehdä käsilläni. Hetken aikaa mietin talonrakennuspuolta, mutta olen ollut valintaani tyytyväinen, Äänekosken Mämmeltä kotoisin oleva Kautto, 29, kertoo.

Putkiasentajan työssä Jukka Kauttoa viehättää sen itsenäisyys ja työpäivien vaihtelevuus.

 

Harjoittelusta töihin

Jukka Kautto on valmistunut Pokelta vuonna 2011 ja on siitä lähtien ollut Kosken LVI-Palvelu Oy:n palkkalistoilla. Harjoittelu yrityksessä poiki työpaikan saman tien. Nyt hän voi itse kannustaa opiskelijoita samaan.

– Harjoittelussa teet käyntikorttia itsellesi. Asenne on tärkeintä: on hyvä osata tehdä kuten sanotaan, mutta myös ajatella itse, hän rohkaisee.

Töitä putkimiehelle riittää, ja yleensä hän onkin hyvin tarpeellinen ja odotettu ammattilainen rakennuskohteessa. Moni asia liikahtaa eteenpäin vasta, kun putkiasentaja on käynyt paikalla.

– Kyllä usein saa kuulla, että on sinua odotettukin, Kautto naurahtaa.

Millainen sitten on hyvä putkiasentaja?

– Pitää olla oma-aloitteinen. Kukaan ei tule kertomaan, miten jokin asia pitää tehdä, Kautto pohtii.

Myös tarkka pitää olla.

– Liitokset pitää tehdä kunnolla, sillä putkissa kulkee vesi. Huono työjälki saa vahinkoa aikaan, hän sanoo.

Työmailla on monenlaisia rakennusalan ammattilaisia, joten yhteistyökykyäkin tarvitaan. Vaihtelua työhön tuovat erilaiset työkohteet. Ison palvelutalon rakennuksen vastaparina ovat vaikkapa omakotitalon putkityöt.

– Tykkään siitä, että päivät ovat erilaisia. Työ on samaa mutta eri mittakaavassa, se on ihan oma maailmansa, Kautto sanoo.

Jukka Kautto suosittelee LVI-asentajan työtä kaikille, jotka tykkäävät käsillä tekemisestä.

 

Kiinnostuitko putkiasentajan koulutuksesta? Lue lisää talotekniikan perustutkinnosta ja hae mukaan!
Uudessa blogissa kerrotaan aikuisopiskelun monista mahdollisuuksista!

Uudet opiskelijat aloittavat keskiviikkona 10.8.2022

Uudet opiskelijat, tervetuloa aloittamaan opinnot keskiviikkona 10. elokuuta!

Uusien opiskelijoiden lukuvuoden aloituspaikat ja -ajat:

  • Äänekoski Piilola klo 10.00. Vastuuopettajat kokoavat oman ryhmänsä opiskelijat pääsisäänkäynnin piha-alueella ja vievät ryhmät opiskelutiloihin.
  • Äänekoski Opinahjo klo 9.00. Kokoontuminen ala-aulaa ja juhlasaliin.
  • Saarijärvi klo 10.00 päärakennuksen edessä sisäpihalla.
  • Viitasaari klo 10.00 päärakennuksen (SAKKI -rakennus) aulassa.
  • Laukaa klo 9.00 Laukaan Poken tiloissa, Saralinnantie 3.

Jatkavat opiskelijat aloittavat pääsääntöisesti maanantaina 15.8.

Ohjeita alkuun

  • Ota alkuperäiset koulu- ja työtodistukset mukaasi ensimmäisenä opiskelupäivänäsi.  Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes olemme tarkastaneet yhteishaun valinnan pohjana olevat todistukset. Todistuksia tarvitaan opintojen alussa, kun opintoja suunnitellaan kanssasi (henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma HOKS).
  • Tutustu koulumatkatuen ehtoihin KELAn sivuilla: kela.fi/koulumatkatuki. Koulumatkatukiasiasi käsitellään opintojen alettua oman yksikkösi opintotoimistossa.
  • Asuntola Äänekoskella ja Saarijärvellä on tarkoitettu ensisijaisesti pitkämatkalaisille ensimmäisen vuoden oppivelvollisille ja alaikäisille opiskelijoille. Asuntolat ovat Äänekosken Piilolassa ja Saarijärven Tarvaalassa. Hae asuntolapaikkaa Wilmassa heti opiskelupaikan saatuasi. Lue asuntola-asumisesta lisää www.poke.fi/opiskelijalle/asuminen.
  • Kahden tutkinnon opinnoissa opiskellaan samanaikaisesti ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto. Jos olet kiinnostunut kahden tutkinnon opinnoista, ilmoittaudu opintoihin Wilmassa. Järjestämme syksyn alussa uusille opiskelijoille infotilaisuudet kahden tutkinnon opinnoista, joissa pääset kuulemaan opiskelun käytänteistä. Kahden tutkinnon opinnoissa yhteistyölukiot ovat Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Viitasaari ja Äänekoski.
  • POKE on savuton ja päihteetön oppilaitos. Ammatillisen koulutuksen lainsäädännön mukaan oppilaitos voi velvoittaa opiskelijaa esittämään huumausainetestausta koskevan todistuksen, jos lain säätämät edellytykset täyttyvät.

Uusien opiskelijoiden tutustumispäivä Saarijärvellä 2. elokuuta

Järjestämme Saarijärvellä uusien opiskelijoiden tutustumispäivän tiistaina 2.8. klo 10 – 12.30. Kokoontuminen päärakennuksen luokassa 12.

Tilaisuuden ohjelma

Klo 10-11 koulutusjohtajan info ja henkilökunnan esittely

Klo 11 lähtien kahvitarjoilu ruokala Tähkässä, jossa suolaista ja makeaa tarjottavaa

Tilaisuuden yhteisen osuuden jälkeen uusilla opiskelijoilla ja vierailla on mahdollisuus tutustua ohjatusti oppilaitoksen opetustiloihin ja asuntolaan sekä keskustella ryhmän vastuuopettajan ja ohjaushenkilöstön kanssa.

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan Pokelle Saarijärven Tarvaalaan uudet opiskelijat ja huoltajat!

POKE Saarijärvi yhteystiedot

Yhteishaun tulokset on julkaistu tänään 16. kesäkuuta. Pokeen on valittu 355 uutta opiskelijaa.

Hakijan kannattaa seurata sähköpostiaan, sillä Opetushallitus lähettää päivän aikana sähköisen tuloskirjeen ja linkin opiskelupaikan vastaanottamiseen Opintopolussa.

Me lähetämme valintakirjeen sähköpostissa tai kirjepostissa torstaina tai perjantaina. Vastaanota opiskelupaikkasi 30.6.2022 mennessä oppilaitoksemme Wilmassa. Mikäli opiskelupaikkaa ei ole varmistettu määräaikaan mennessä, valinta peruuntuu. Poken Wilma-tunnukset lähetetään opiskelijavalintapäätöksen mukana ja ne toimivat perjantaista 17.6. lähtien. Wilma-tunnusten ongelmatilanteissa voit ottaa yhteyttä Poken opiskelijapalveluvastaavaan Kimmo Raitioon p. 040 4859 799.

Alla olevilla sivuilla on Pokeen yhteishaussa valittujen uusien opiskelijoiden nimet. Julkaisemme vain niiden nimet, jotka ovat antaneet luvan nimen julkaisuun.

Onnea valituille ja tervetuloa opiskelemaan meille! 

Kevään yhteishaun tulokset selvisivät torstaina 16. kesäkuuta. Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistossa aloittaa elokuussa 355 nuorta oman alansa perustutkinnon. Tänä vuonna suosituimpia aloja olivat viime vuoden tapaan sähkö- ja automaatio, ajoneuvo, metsä sekä logistiikka.

Suurin osa valituista on oppivelvollisia. Heitä koskee oppivelvollisuuden laajeneminen, joka kestää siihen asti, kun nuori täyttää 18 vuotta tai jos hän suorittaa tutkinnon ennen kuin täyttää 18. Heillä on oikeus maksuttomaan toisen asteen koulutukseen, kunnes he täyttävät 20 vuotta. Oppivelvollisille kustannetaan opinnoissa tarvittavat vaatteet ja työvälineet. Lisäksi opiskelijoille tarjotaan esimerkiksi pakolliset työhön liittyvät korttikoulutukset ja kortit, kuten tulityö-, työturvallisuus- ja ensiapukortit.

Ensimmäiset oppivelvolliset aloittivat opinnot viime syksynä, ja nyt yhteishaussa hakeneet olivat toinen vuosikerta oppivelvollisia.

-Oppivelvollisuus on nyt ollut vuoden voimassa. Olemme tiivistäneet opintojen seurantaa ja yhteistyötä huoltajien kanssa. Lisäksi olemme luoneet uusia pelisääntöjä ja rakenteita, jotta nuorten opinnot etenevät ja he valmistuvat ajoissa. Lisäksi palkkaamme lisää ohjaus- ja tukihenkilökuntaa, ja lukukauden alussa aloittaa uusi kasvatusohjaaja ja erityisopetuksesta vastaava opettaja, sanoo opinto-ohjaaja Maarit Ikonen.

TUVA-koulutus eli tutkintokoulutukseen valmentava koulutus alkaa Äänekoskella ja Viitasaarella. Tuvaan valittiin tässä vaiheessa yhteensä 14 opiskelijaa, ja ryhmiin mahtuu vielä.

-Oppivelvolliset ovat hyvin kattavasti oman alueemme nuoria. Meidän tavoitteemme on, että voimme tarjota pohjoisen Keski-Suomen nuorille lähellä kotiaan ammatillisen koulutuksen, joka vie nopeasti työelämään, sanoo Ikonen.

Yhteishaku on peruskoulun päättävien ja vailla toisen asteen tutkintoa olevien hakeutumisväylä ammatilliseen koulutukseen. Tänä keväänä ylioppilaat eivät hakeneet yhteishaussa ammatilliseen koulutukseen, vaan he hakevat jatkuvassa haussa, joka antaa mahdollisuuden hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden. Perustutkintojen lisäksi jatkuvan haun kautta haetaan ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin.  Lisäksi voi hakeutua oppisopimuskoulutukseen läpi vuoden sekä työvoimakoulutukseen te-hallinnon kautta.

Tällä hetkellä Pokella on vapaita opiskelupaikkoja jatkuvan haun kautta esimerkiksi liiketoiminnan alalla, ravintola- ja cateringalalla sekä sosiaali- ja terveysalalla.

Pokella oli yhteishaussa 16 perustutkintoa eri yksiköissä Laukaassa, Saarijärvellä, Viitasaarella sekä Äänekoskella. Lisäksi TUVA-koulutusta järjestetään Äänekoskella ja Viitasaarella.

Yhteishaussa valituksi tulleen opiskelijan pitää ilmoittaa opiskelupaikan vastaanottamisesta oppilaitokseen viimeistään 30.6. Ohjeet ovat sähköisessä valintakirjeessä.

Valitut opiskelijat yksiköittäin

Piilola   Äänekoski        158
Opinahjo  Äänekoski       50
Saarijärvi                          64
Viitasaari                          47
Laukaa                              36
Yhteensä                        355

Lisätietoja: opinto-ohjaaja Maarit Ikonen, p. 040 064 6718

 

Tervetuloa Työnhakijoiden teemapäivään tiistaina 14.6. klo 10-11.30 Teamsissa ja Kehrän Olotilassa, Kauppakatu 8, 2.krs, Saarijärvi.

Voit osallistua Teamsilla (linkki https://urly.fi/2EhZ) tai tulla Kehrän Olotilaan. Olotilassa kahvitarjoilu!

Aiheena uusi asiakaspalvelumalli sekä avoimien työ- ja koulutusmahdollisuuksien esittely.

Paikalla Kuntakokeilusta omavalmentaja Timo Järvinen, Saarijärven kaupungin työllisyyspäällikkö Anna-Marja

Tamminen sekä Pokelta opo Anna-Maija Koskenlahti

Lisätietoja: opinto-ohjaaja Anna-Maija Koskenlahti, Poke, p.  040 0351 516

Tervetuloa Työnhakijoiden teemapäivään tiistaina 14.6. klo 10-11.30 Teamsissa ja Kehrän Olotilassa, Kauppakatu 8, 2.krs, Saarijärvi.

Voit osallistua Teamsilla (linkki https://urly.fi/2EhZ) tai tulla Kehrän Olotilaan. Olotilassa kahvitarjoilu!

Aiheena uusi asiakaspalvelumalli sekä avoimien työ- ja koulutusmahdollisuuksien esittely.

Paikalla Kuntakokeilusta omavalmentaja Timo Järvinen, Saarijärven kaupungin työllisyyspäällikkö Anna-Marja

Tamminen sekä Pokelta opo Anna-Maija Koskenlahti

Lisätietoja: opinto-ohjaaja Anna-Maija Koskenlahti, Poke, p.  040 0351 516

 

Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymän valtuuston kokous pidetään perjantaina 10.6.2022 klo 13.00 alkaen Varjolassa, kokoustila Heinävintti, Vilppulantie 51, 41370 Kuusa.

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa, Piilolantie 17, Äänekoski, maanantaina 20.6.2022 virka-aikana.

Esityslista ja pöytäkirja ammattiopiston kotisivuilla www.poke.fi.

Ville Kivimäki
kuntayhtymän valtuuston puheenjohtaja

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistosta kevään 2022 aikana tutkintoon valmistuneet opiskelijat

LAUKAA

Rakennusalan perustutkinto, talonrakentaja

Abdollahi Ahmad, Jyväskylä, Al-Subaihawi Fahad Adnan Bari, Jyväskylä, Ghafuri Ajmal Bismillah, Jyväskylä

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, sähköasentaja ja automaatioasentaja

Halinen Jaakko, Laukaa

SAARIJÄRVI

Eläintenhoidon ammattitutkinto, klinikkaeläinhoitaja

Hammar Marjut, Jyväskylä, Laurila Kia, Kangasala, Pihamaa Roosa, Jyväskylä, Syrjä Emma, Jyväskylä, Takanen Jenna, Jyväskylä,

Eläintenhoidon ammattitutkinto, koirahieroja

Forsbacka Satu, Kruunupyy, Granroth Malin, Viitasaari, Salmela Mirka, Haapajärvi, Valtonen Mette, Mikkeli

Eläintenhoidon ammattitutkinto, trimmaaja

Kivelä Annukka, Uurainen, Nikula-Valo Petra, Kaustinen, Parkkinen Anna, Mikkeli, Vesterinen Tanja, Kannonkoski

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto, ympäristönhoitaja

Eklund Sanna, Ylöjärvi, Haatainen Kirsi, Jyväskylä, Järvelin Tiina, Laukaa, Kinnunen Tarja, Toivakka, Lindroos Jenna, Jyväskylä, Rautiala Maria, Pyhäjärvi, Räty Vesa, Jyväskylä

Luontoalan ammattitutkinto, erä- ja luonto-opas

Rimminaho Tuula, Laukaa, Toivanen Joel, Jyväskylä

Maatalousalan ammattitutkinto, mehiläistarhaaja

Dahl Rainer, Maalahti

Maatalousalan ammattitutkinto, tuotantoeläinhoitaja

Kyyrä Emma, Kannonkoski, Tiainen Tiia, Saarijärvi, Vatanen Eetu, Konnevesi

Maatalousalan perustutkinto, eläintenhoitaja

Hyyryläinen Vera, Laukaa, Järvelin Julia, Jyväskylä, Kuismanen Aada, Jyväskylä, Paajanen Mirka, Saarijärvi, Pellinen Jenni, Jyväskylä, Rahkonen Sanni, Saarijärvi, Reinikainen Karoliina, Konnevesi, Riikonen Marlene, Laukaa, Sekki Silja, Karstula, Suokas Suvi, Jyväskylä,

Viik Hanna, Uurainen, Walkeajärvi Vilja, Konnevesi, Öhman Minka, Jyväskylä

Maatalousalan perustutkinto, maaseutuyrittäjä

Hokkanen Juho-Eemil, Jämsä, Hänninen Juuso, Saarijärvi, Kankaanpää Matias, Ähtäri, Kinnunen Tuomas, Kannonkoski, Kurikka Elisa, Jyväskylä, Lavia Kirsi, Viitasaari, Palmamäki Hanna, Äänekoski, Pappinen Sauli, Viitasaari, Pielamo Riku, Viitasaari, Piesala Pasi, Uurainen,

Savolainen Eemeli, Laukaa, Torppa Heikki, Toivakka, Torppa Kalle, Toivakka

Metsäalan perustutkinto, metsäenergian tuottaja

Autio Artturi, Saarijärvi, Helin Leevi, Karstula, Häyrinen Eetu, Konnevesi, Mahlakaarto Roni, Laukaa, Minkkinen Nico-Matias, Saarijärvi, Monthan Henri, Äänekoski, Nevalainen Petri, Kannonkoski, Oikari Konsta-Antti, Karstula,

Pollari Eikka, Äänekoski (kaksoistutkinto), Salmelin Ronipekka, Saarijärvi, Sironen Santeri, Karstula, Vuorenmaa Jari, Karstula

VIITASAARI

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, levyseppähitsaaja

Pasanen Juha, Viitasaari, Heimonen Otto, Viitasaari, Paananen Santeri, Viitasaari

Logistiikan perustutkinto, autonkuljettaja

Sandelin Roosa, Viitasaari, Paananen Elsi, Pihtipudas

Logistiikan perustutkinto, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja

Huikari Aleksi, Pihtipudas, Jormakka Jesse, Viitasaari, Karjalainen Artturi, Uurainen, Karjalainen Jeremias, Laukaa, Laajoki Elias, Kinnula, Lohtaja Sami, Pihtipudas, Tiainen Oona, Pihtipudas, Turunen Tiia, Pihtipudas, Pekkarinen Aleksi, Kinnula, Rekonen Hanna, Viitasaari, Rekonen Heini, Viitasaari

Rakennusalan perustutkinto, talonrakentaja

Hytönen Pekka, Viitasaari, Kukkonen Anton, Viitasaari, Paananen Joni, Viitasaari, Saastamoinen Jere, Viitasaari

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki

Kauppinen Mira, Kannonkoski, Pykäläinen Petra, Viitasaari, Varis Tino, Viitasaari, Huttunen Tiia, Viitasaari, Raatikainen Salla, Viitasaari

ÄÄNEKOSKI OPINAHJO

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto, lastenohjaaja

Huuskonen Sofia, Äänekoski, Kainulainen Anna, Kivijärvi, Lehtonen Paula, Kannonkoski, Siekkonen Ella, , Tourunen Johanna, Äänekoski, Visulaaka Rebekka, Äänekoski

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto, nuoriso- ja yhteisöohjaaja

Forss Topias, Äänekoski, Kalliokoski Sanni, Äänekoski, Kalliokulju Janne, Jyväskylä, Kinnunen Jasmi, Äänekoski, Niskanen Tiia, Viitasaari, Pihtola Erika, Konnevesi, Salmelin Inari, Jyväskylä, Tajakka Jonna, Saarijärvi, Tervala Eeva, Saarijärvi, Turunen Satu, Äänekoski, Uusitalo Ari, Äänekoski, Vedenjuoksu Joni, Seinäjoki

Liiketoiminnan ammattitutkinto

Kaukonen Olga, Laukaa, Myllylä Sandra, Saarijärvi, Pölkki Mari, Kyyjärvi, Urpilainen Pasi, Kannonkoski

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto

Harju Hanna, Saarijärvi, Qvick-Ruuskanen Maarit, Keitele, Walamies Anniina, Saarijärvi

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi

Halttunen Aino, Äänekoski, Hamkar Eveliina, Äänekoski, Hamkar Mohammad Sabur Obaid, Äänekoski, Hiironen Tino, Saarijärvi, Hämäläinen Justiina, Viitasaari, Ilves Pinja, Äänekoski, Karttunen Antton, Laukaa, Keljo Niilo, Äänekoski, Koivisto Jenna, Äänekoski, Luukkonen Jenna, Saarijärvi,

Marjanen Joel, Laukaa, Oksanen Noa, Äänekoski, Oksanen Veera, Äänekoski, Pekkarinen Lassi, Äänekoski, Penttinen Miika, Äänekoski, Riihuhta Jere, Äänekoski, Ristniemi Jaana, Äänekoski, Ritvanen Hanna, Äänekoski, Röntynen Tuomas, Äänekoski, Salahub Lucas, Äänekoski,

Setälä Tino, Äänekoski, Toikka Markus, Äänekoski, Valorinne Elina, Jyväskylä, Visala Marjo, Äänekoski, Väisänen Juuso, Äänekoski, Väisänen Milla, Konnevesi

Lähiesimiestyön ammattitutkinto

Heikkilä Tarja, Viitasaari, Karjula Tarja, Saarijärvi, Kekkonen Jonna, Pihtipudas, Kemppainen Hannele, Kivijärvi, Kolehmainen Tanja, Pihtipudas, Kuitunen Tanja, Jyväskylä, Marin Tarja, Pihtipudas, Nikara Petri, Saarijärvi, Oinonen Tanja, Kannonkoski, Sandberg Soila, Kyyjärvi,

Sormunen Suvi, Äänekoski, Toropainen Tessa, Äänekoski, Turpeinen Markus, Haapajärvi, Uusitalo Hanna, Äänekoski

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja

Anttonen Jasmin, Äänekoski, Arkko Outi, Saarijärvi, Arppe Sari, Uurainen, Borovkoff Milja, Äänekoski, Friman Edla, Äänekoski, Harju Leena, Saarijärvi, Heikkinen Siiri, Äänekoski, Hietanen Oona, Äänekoski, Hiljanen Tanja, Laukaa,

Huovinen Sara, Äänekoski, Huttunen Pauliina, Laukaa, Huttunen Piia, Konnevesi, Hyökyvaara Netta Saarijärvi, Hämäläinen Anne, Viitasaari, Hänninen Ari, Saarijärvi, Järvinen Miia, Karstula, Kauppinen Piia, Konnevesi, Kautto Peppi, Äänekoski, Kemppainen Tiina, Kannonkoski,

Keskinen Ellinoora, Saarijärvi, Kinnunen Antti, Kinnula, Kinnunen Sofia, Äänekoski, Kumpulainen Heidi, Viitasaari, Lehtonen Krista, Laukaa Linna Ella, Äänekoski, Linna Juha, Saarijärvi, Mielonen-Kautto Tiina, Laukaa, Minkkinen Hermanni, Konnevesi, Muhonen Asiya, Saarijärvi,

Määttä Senja, Äänekoski, Niskanen Sara, Viitasaari, Noponen Pia, Äänekoski, Norring Suvi, Karstula, Oksanen Iida, Äänekoski, Paananen Anu, Kannonkoski, Paananen Kaisa, Äänekoski, Pekkanen Jenni, Laukaa, Puttonen Minttu, Laukaa, Pylväinen Janne, Äänekoski,

Ranto Henna, Pihtipudas, Savela Viivi, Saarijärvi, Siekkinen Iina, Viitasaari, Soiluaho-Hiironen Katariina, Pihtipudas, Särkinen Ulla, Äänekoski, Tarvainen Tuukka, Kannonkoski, Tenhunen Jussi, Viitasaari, Ulkuniemi Jarno, Äänekoski, Vakoniemi Annika, Äänekoski, Varis Elli, Pihtipudas,

Vesterinen Tarja, Viitasaari, Väisänen Aliina, Äänekoski, Ylisaukko-oja Sofia, Ilmajoki

Tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkinto

Lampinen Saku, Äänekoski, Nieminen Janne, Laukaa, Savolainen Jussi, Äänekoski

Yrittäjän ammattitutkinto

Heinonen Mika, Viitasaari, Kingelin Pirkko, Konnevesi, Kuoppala Mika, Uurainen

ÄÄNEKOSKI PIILOLA

Autoalan perustutkinto, ajoneuvoasentaja

Alanen Valtteri, Jyväskylä, Hokkanen Emmi, Laukaa, Hopia Eino, Äänekoski, Koskenkorva Tino, Viitasaari, Kukonlehto Taru, Äänekoski, Partanen Jere, Äänekoski, Sneck Joel, Saarijärvi, Österberg Tuomas, Jyväskylä

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, kampaaja, parturi

Aaltonen Krista, Äänekoski, Ala-Ikkelä Julia, Äänekoski, Huuskonen Suvi, Äänekoski, Häkkinen Kia, Äänekoski, Piilonen Liisa, Uurainen, Rasi Ella, Karstula, Vihanti Laura, Äänekoski

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, koneasentaja

Huikari Ilari, Äänekoski, Linnala Riikka, Äänekoski, Mäkelä Jere, Äänekoski, Paavilainen Matias, Konnevesi, Pietiläinen Miikka, Äänekoski, Valkama Teemu, Äänekoski

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, levyseppähitsaaja

Valkeinen Arto, Saarijärvi

Logistiikan perustutkinto, autonkuljettaja

Rossi Jami, Konnevesi

Logistiikan perustutkinto, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja

Ahonen Juho, Konnevesi, Hakkarainen Lassi, Äänekoski, Hovinen Atte, Äänekoski, Karjalainen Miro, Uurainen, Kettunen Henri, Äänekoski, Kömi Joni, Saarijärvi, Lamberg Nico, Äänekoski, Moisio Antti, Äänekoski, Penttinen Joel, Äänekoski, Sonninen Juho-Jaakko, Kannonkoski,

Sopanen Kasperi, Äänekoski, Tikkakoski Ville, Uurainen

Prosessiteollisuuden perustutkinto, prosessinhoitaja

Tapper Nuutti, Äänekoski

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, laitoshuoltaja

Bakir Emine, Karstula

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, toimitilahuoltaja

Chanhorm Thanaporn, Karstula, Kauppinen Jasmin, Kivijärvi, Korhonen Mari, Laukaa, Salmela Satu, Äänekoski

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, kiinteistönhoitaja

Eronen Rauli, Äänekoski, Jääskeläinen Pauliina, Laukaa, Kekki Anni, Saarijärvi, Matikainen Nina, Äänekoski, Murtomäki Sebastian, Saarijärvi, Rautiainen Markus, Äänekoski, Riipinen Anu, Konnevesi

Puuteollisuuden perustutkinto, puuseppä

Lahti Joonas, Äänekoski

Rakennusalan perustutkinto, talonrakentaja

Kovanen Niilo, Äänekoski, Lepikko Julia, Laukaa, Lohtaja Juuso, Äänekoski, Vainio Lauri, Äänekoski

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki

Halonen Johanna, Äänekoski, Hämäläinen Tomi, Äänekoski, Kotonen Satu, Äänekoski, Puranen Tiina, Saarijärvi, Sallinen Venla, Äänekoski

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, sähköasentaja

Liikanen Jonne, Laukaa, Linnanmäki Samu, Saarijärvi, Saari Teemu, Laukaa, Salminen Juho, Laukaa

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, sähköasentaja ja automaatioasentaja

Aikioniemi Arsi, Laukaa, Eskelinen Joel, Äänekoski, Honkonen Jesse, Äänekoski, Häyhänen Johannes, Jyväskylä, Kansanniva Markku, Laukaa, Karttunen Nicolas, Jyväskylä, Kinnunen Miro, Saarijärvi, Korpinen Jani, Äänekoski, Kuivakangas Kimi, Äänekoski, Lehtonen Juho, Kannonkoski,

Majakallas Lauri, Laukaa, Pasanen Antti, Laukaa, Perus Jarmo, Saarijärvi, Ruuska Mika, Uurainen, Salmelin Krista, Saarijärvi, Siikaranta Ari, Laukaa, Vauhkonen Ismo, Äänekoski, Vehtari Joni, Laukaa, Vilen Sampo, Jyväskylä, Vuorenmaa Jaakko, Saarijärvi, Äijäläinen Mika, Äänekoski

Talotekniikan perustutkinto, putkiasentaja

Kinnunen Konsta, Äänekoski, Laitinen Laura, Äänekoski, Lampela Roni, Laukaa, Paananen Pasi, Äänekoski, Perus Erno, Saarijärvi

Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto, ICT-asentaja   

Patama Leevi, Jyväskylä, Piilonen Hans, Äänekoski (kaksoistutkinto), Rantala Arttu, Kannonkoski, Safia Raed, Äänekoski, Virtanen Veikka, Saarijärvi

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, datanomi

Ahola Wilhelmiina, Saarijärvi, Huttunen Oskari, Äänekoski, Jakonen Kimmo, Äänekoski, Kaukometsä Riku, Äänekoski, Lindholm Jesse, Jyväskylä, Rautiainen Juuso, Äänekoski, Salpakoski Niilo, Laukaa, Valkeinen Riku, Karstula, Varala Tomas, Uurainen (kaksoistutkinto)